Karhuille kaksi pistettä Vantaalta

Perjantai-illan tasainen vääntö Vantaalla meni jatkoajalle varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 3-3. Karhut vei ottelun jatkoajalla ja Poria kohti lähdettiin kahta sarjapistettä rikkaampana.

Ottelun alku oli nihkeää pelaamista, vaikkakin pitkälti Karhujen pallollista hallintaa. Karhujen jalka ei pitkän bussimatkan ja viikon neljännen pelin alkaessa liikkunut ehkä ihan totutulla tavalla. Ajassa 7:46 Vertti Rautava vie Ville Salosen syötöstä Karhut 0-1 johtoon.

”Lähdettiin pelaamaan vähän puolilla valoilla. Ensimmäinen erä oli huolimatonta pelaamista meiltä, varsinkin pallollisena ja hukattiin palloa ihan turhissa tilanteissa. Jonkun verran pystyttiin luomaan maalipaikkoja ja yksi maali saatiin tehtyä. Peli oli malttamatonta ja oli kauhea kiire koittaa palloa maalin eteen, missä vastustaja oli aika tiukasti sumpussa”, kertaa Karhujen valmentaja Pekka Nylund. Nylund kehuu vastustajan hyvää puolustusta ja nöyrällä asenteella pelaamista. ”Ensimmäisestä erästä alkaen oli itsellä tunne, että tästä tulee meille vaikea peli.”

Aivan ensimmäisen erän lopussa Janne Kuusiluoto otti 2 min jäähyn mailaan painamisesta, jonka Vantaa hyödyntää toisen erän alussa. Toisen erän puolivälin paikkeilla Karhut menee kuitenkin 1-2 johtoon, myös ylivoimalla. Maalin tekijänä oli Eero Vanhatalo ja syöttäjänä Tomi Jerkku.

”Toiseen erään saatiin tehtyä ylivoiman lopuksi 2-1 johtomaali, mutta pelaaminen oli vähän sellaista käsijarru päällä menemistä. Huolellisuus lisääntyi hieman, mutta pelattiin vähän liiankin varovaista peliä”, Nylund pohtii.

Heti kolmannen erän alkuun vastustaja tasoittaa pelin ja menee erän puolivälin paikkeilla vuorostaan johtoon. Vajaa minuutti tämän jälkeen Salonen tasoittaa pelin Juuso Aholan syötöstä. Lukemissa 3-3 mennään erän loppuun saakka, joten tiedossa on jatkoaika.

”Kolmannen erän alkuun, heti ekaan vaihtoon, vastustaja tasoitti pelin 2-2:een. Ja meni hetken päästä johtoon, kun me ammuttiin hyökkäysalueella peittoon ja siitä vastustaja käänsi vastahyökkäyksen. Tämän tyyppisiä pallonmenetyksiä tuli liikaa pelissä. Hyökkäysalueen puolessa välissä menetettiin pallo tai laukaistiin peittoon. Kaveri pääsi näistä kääntämään useita vastahyökkäyksiä. Näistä jouduttiin myös ottamaan pari jäähyä, mistä kaveri teki sitten yhden ylivoimamaalinkin. Onneksi saatiin tasoihin peli kolmannen erän puolessa välissä. Tämän jälkeen sekoitettiin hieman kenttiä, mikä vähän ehkä herätti sitten pelaamaan. Sinällään harmi, että siihen kolmannen erän hyvään vaiheeseen saatiin jäähy, joka katkasi meidän hyvää vaihetta”, kertoo Nylund.

Karhut löytää kuitenkin ratkaisun jatkoajalla 40 sekuntia ennen sen päättymistä ja lähtee voittajana kohti Poria. Jatkoaikamaalintekijänä on Juho Myllyharju ja syöttäjänä tähän Vanhatalo.

”Jatkoajalla onneksi saatiin semmoinen keskialueen syötönkatko, mistä päästiin sitten tekemään ylivoimahyökkäyksestä voittomaali. Ihan hyvä, että voitettiin, mutta peliesitys ei ollut mikään kauhean hohdokas tällä kertaa”, Nylund päättää.

Nyt huilataan hetki ja ensi sunnuntaina 15.11.2020 jatketaan Divaripelejä Porissa. Vastaan asettuu LNM ja ottelu alkaa klo 17:00.