Karhut haki kolme pistettä Helsingistä

Karhujen pistetili karttui lauantaina EV Akatemian kustannuksella ja joukkue nousi jälleen sarjataulukossa sijalle kaksi. Karhut vei Mosahallissa vastustajaa lukemin 3-6.

Karhut teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia. Ensimmäiseen tekijäksi merkittiin Eero Vanhatalo, Vertti Rautavan hienosta esityöstä. Seuraavassa maalissa tekijänä oli Janne Kuusiluoto. Tomi Jerkku sai tähän syöttöpisteen. Enempää tilastomerkintöjä ensimmäisessä erässä ei nähty, joten pukukoppiin poistuttiin Karhujen 0-2 johdossa.

Valmentaja Pekka Nylund oli tyytyväinen ensimmäiseen erään. ”Peli oli hyvää, laadukasta salibandyä. Kummallakin oli maalipaikkoja, mutta ehkä me pystyttiin luomaan ne vähän vaarallisemmat paikat erässä. Päästiin pari kertaa kääntämään peli aika hyvin pallon riiston jälkeen. Ensimmäisessä maalissa Rautavan Vertti pelasi tosi hyvin. Riisti pallon oman alueen puolessa välissä, pelasi sen Myllyharjulle, joka heitti sen Vertille takaisin. Vertti painoi pystyyn ja syötti ihan tyhjän maalin eteen Eerolle. Eero sai laittaa aika lailla tyhjään maaliin. Vertti ja Myllyharju pelasi tilanteen tosi hienosti. Toisen maalin Kuusiluodon Janne teki vähän samantyyppisestä tilanteesta. Saatiin puolessa välissä hyökkäysaluetta pallonriisto ja Jerkku syötti tyhjän maalin eteen Jannelle. Janne teki siitä kahteen nollaan.”

Toinen erä olikin sitten EV Akatemian erä. Heti erän alkuun tilanne kaventuu 1-2:een. Toinen EV Akatemian osuma nähdään puoli minuuttia ennen toista erätaukoa, kun siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkue vie ottelun tasoihin.

”Toisen erän alku oli ehdottomasti meiltä se kaikkein huonoin osuus pelissä. Ensimmäiset 7-8 minuuttia oltiin aika huonoja ja vähän jäljessä liikkeessä. Kaveri siinä heti aika lailla alkuun kavensi kahteen yhteen. Viimeinen 12 minuuttia kuitenkin vietiin peliä ja siinä oli kyllä meillä paikkoja myös lisätä johtoa. Sitten tuli kuitenkin semmoinen klassikko, että kaveri teki erän loppuun tasoituksen viimeisellä minuutilla”, kertaa Nylund toista erää.

Kolmannessa erässä Karhut ottaa taas ohjat käsiinsä. Erän alkuun ErVi ottaa jäähyn, josta Karhujen Jerkku rokottaa Kuusiluodon syötöstä. Kuusi sekuntia myöhemmin Vanhatalo laittaa taululle lukemat 2-4, Tatu Ruohosen syötöstä. Tämän jälkeen Karhut niittaa vielä kaksi maalia taululle lisää. Ensin asialla on Jerkku, Juuso Aholan syötöstä. Tämän jälkeen Juho Myllyharju kasvattaa Karhujen johtoa, jälleen Ruohosen syöttäessä. Taululla on lukemat 2-6 ja ErVi ottaa aikalisän. Kotijoukkue saa kavennettua tilannetta vielä 3-6:een ilman maalivahtia, mutta aika loppuu kesken. Näin Karhut poistuu Mosahallista voittajina.

Nylund kertoo kolmannen erän alun olleen Karhuilta taas tosi hyvä. ”Saatiin heti paikkoja ja vastustaja joutui ottamaan jäähyn. Ylivoimalla Jerkku ampui hyvällä laukauksella maalin. Heti seuraavaan vaihtoon Vanhatalon Eero teki 4-2:een. Pelattiin järkevästi ja pystyttiin pitämään palloa. Käytiin tekemässä vielä pari maalia lisää. Jerkku ja Myllyharju teki kumpikin maalit ja saatiin peli 6-2:een. Kaveri pääsi vielä kuudella viittä vastaan yhden maalin kuitenkin tekemään.”

”Vastustajalla oli hyvin laadukas rosteri tällä kertaa kasassa. Heillä oli muutamia EräViikinkien liigajoukkueessa pelanneita pelaajia mukana. Ensimmäinen ja kolmas erä oli meiltä hyviä eriä, toisesta erästä puolet ihan jees. Toisen erän alkuun tuli vähän semmonen huono vajaa kymmenminuuttinen. Kokonaisuudessaan täytyy olla ihan positiivisin mielin, pelattiin aika hyvin kuitenkin. Meidän ykköspakkipari oli tosi hyvä. Ruohonen ja Rautava pelasivat kummatkin todella hienon pelin. Tatu syötti kaksi maalia ja Vertti yhden. Molemmat pelasivat kahteen suuntaan hyvin ja pelasivat koko ajan vastustajan liigaketjua vastaan. Hoitivat kyllä ruutunsa tosi mallikkaasti. Bertsa ei oo tällä kaudella maalissa kauheasti pelannut, mutta pelasi tänään erittäin varman ja tasaisen pelin”, päättää Nylund.

Maanantaina 23.11.2020 Karhut kohtaa Tampereella liigajoukkue Nokian KRP:n SuomenCupin puolivälieräottelussa.