• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuilla kärkipelit viikonloppuna


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhuilla on lauantaina vieraissa vastassa sarjakärki FBC Turku ja sunnuntaina Poriin saapuu sarjakolmonen Koovee Tampereelta.

 

Kausi lähentelee puoliväliä ja osaa joukkueista aletaan kohtaamaan jo toista kertaa. Karhujen kauden ensimmäinen kotipeli päättyi syyskuussa kotijoukkueen 3-5 tappioon, kun FBC Turku haki pisteet Porista. FBC on sarjataulukon kärkipaikalla 26 pisteellä, 12 pelatun ottelun jälkeen. Divarin pistepörssin sijalta seitsemän löytyy FBC Turun Matias Kallio (7+12=19) ja sijalta kymmenen Aku Kuikka (13+5=18). FBC:n riveissä on myös kaudella tehokkaasti pelannut, porilaisille tuttu Antti Vuorinen. Hän pelasi Karhujen paidassa liigakaudella 2018-2019.

Juuri Karhujen kanssa sopimuksen kirjoittanut, joukkueen fysiikkavalmennuksestakin kaudella vastannut Aapo Tamminen kertoo olevansa innoissaan kaukaloon hyppäämisestä. ”Kova peli tulossa, mutta hyvä mahdollisuus mitata Karhulauman iskukyky Divarin kärkikamppailussa. FBC:llä on hyvä hyökkäyskalusto, joka osaa tehokkaasti viimeistellä paikan tullen. Pyritään pitämään kaveri pois ykkössektorin paikoilta, joten viisikkopuolustaminen tulee olemaan tärkeässä roolissa. Hyvä fiilis päästä pienen tauon jälkeen pelaamaan. Sopiva jännitys on päällä, mutta eiköhän se lauantain ottelussa purkaannu positiivisena energiana ulos.” Tamminen uskoo Karhujen 4-3 voittoon.

Karhujen päävalmentaja Pekka Nylundin mukaan FBC Turku on ollut syyskauden paras joukkue Divarissa. ”Varmasti kova ottelu odotettavissa. Turku pelaa vahvaa pallonhallintaan perustuvaa peliä, joten meidän täytyy olla valmiina vastaamaan siihen.”

 

Niin ikään kauden avauksessa Tampereella, Karhut koki 6-5 tappion jatkoajalla Kooveelle. Nälkää siis varmasti kotikentällä riittää. Koovee on sarjassa Karhuja pisteen jäljessä, mutta on pelannut myös kaksi ottelua vähemmän. Pistepörssin sijalta kaksi löytyy Kooveen Jere Oksanen tehoin 14+8=22 ja sijalta kolme Jani Rajala tehoin 9+11=20.

Hyviä otteita viime aikoina esittänyt Karhujen Vertti Rautava odottaa sunnuntain Koovee-ottelua. ”Kova kärkipään peli luvassa. Lähdetään hakemaan revanssia, viimeksi hävittiin Kooveelle jatkoilla.” A-juniori-ikäinen Rautava sanoo A-junioripeleillä olevan jonkun verran tasoeroa miesten Divaripeleihin verrattuna. ”Miesten Divarissa vastassa on isoja ukkoja ja toki kaikilla osa-alueilla ollaan junnuja edellä. Miesten peleissä peli on kontrolloidumpaa ja taktisempaa. Junnuissa näkee kuitenkin paljon myös taitavia pelaajia ja joukkueita.” Rautava kertoo, että edarissa ollaan treenattu nyt erityisesti paljon viisikkoina pelaamista erilaisilla teemoilla. Viisikkopelaaminen tuleekin olemaan myös sunnuntaina tärkeää. ”Koovee pelaa aika tehokasta ja suoraviivaista peliä ja taitoa sekä kokemusta joukkueesta löytyy. Pelistä tulee luultavasti tiukka, mutta enintään kolme maalia omiin mahdollistaa meille täydet pisteet, kun taotaan itse tarvittavat maalit”, Rautava päättää.

Nylund odottaa sunnuntailtakin kovaa vääntöä. ”KooVee on parantanut otteitaan kauden edetessä koko ajan ja taitaa olla Divarin kovakuntoisin joukkue tällä hetkellä. Luvassa lienee jälleen erittäin tiukka ottelu, joka ratkeaa maalin tai kahden erolla. Tärkeätä on pystyä pelaamaan omaa parasta peliä täydet 60 minuuttia.”

 

Karhut pitää siis edelleen sijaa kaksi sarjassa. 12 ottelun jälkeen pisteitä on kertynyt 23. Karhujen tehokaksikko löytyy pistepörssin sijoilta 9 ja 11, samoissa pisteissä. Eero Vanhatalo (9.) tehoin 13+5=18 ja Tomi Jerkku (11.) tehoin 9+9=18. Viikonlopun molempien joukkueiden osalta on siis uusi mahdollisuus ottaa nyt voitto sarjan toisella kierroksella. Vertti Rautava toivoo katsojia sunnuntaina Urheilutalolle. ”Tulkaa seuraamaan Karhujen tietä kohti kannua runsain joukoin ja pitäkää isoa meteliä!”

Muistathan tulla katsomoon maskin kanssa ja istua vain vihreillä palloilla merkityille paikoille!

 

Karhujen Divaripelejä voit seurata myös joukkueen SolidSport- kanavalta ja tuet samalla joukkuetta!

https://solidsport.com/karhut-edustus

 

Myös tulospalvelu päivittyy reaaliajassa:

LA 28.11.2020 KLO 14:30 FBC TURKU - KARHUT:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/213998/yhteenveto

 

SU 29.11.2020 KLO 17:00 KARHUT - KOOVEE:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/213997/yhteenveto

 

Lue myös