Karhut vei molemmat kärkikamppailut

Karhujen pistetili karttui viikonloppuna viidellä. Karhut haki Turusta vierasvoiton voittolaukauskilpailussa ja sunnuntaina Koovee lähti kotiin tyhjin käsin, hyvästä noususta huolimatta.

FBC TURKU - KARHUT

Ottelu alkoi ennakoidusti tiukkana. FBC Turku aloitti maalinteon ajassa 4:21. Erän puolivälin jälkeen Karhujen Juho Myllyharju pomputteli pallon maaliin hienolla yksilösuorituksella ja tasoitti tilanteen 1-1:een. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä FBC:n toinen maali, joten erätauolle mentiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

”Ekassa erässä paikoitellen esitettiin hyviä otteita, mutta paikoitellen taas vähän heikompia. Erä oli epätasainen ja vähän varovainen. Siinä ei ihan pelattu sitä peliä, mitä oltiin etukäteen puhuttu. Kaveri pääsi 1-0 johtoon meidän huolimattomuudesta. Myllyharju tasoitti 1-1:een hyvällä yksilösuorituksella. Hän sai pitkän pallon otettua haltuun, karkasi siitä läpiajoon ja neppasi pallon häkkärin ohitse. Erän lopulla vielä vähän nukahdettiin ja kaveri teki 2-1:een. Erän loppuun saatiin ylivoima, mutta sekään ei oikein kauhean kaksista tässä pelissä ollut”, kommentoi Karhujen pääkäskijä Pekka Nylund.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali. Se on Karhujen käsialaa. Aatu Tommila tekee ensimmäisen Divarimaalinsa ajassa 36:34. Syötön tähän antaa kauden ensimmäistä peliään pelaava ja ottelun parhaana palkittu Aapo Tamminen.

”Toinen erä oli ehdottomasti meiltä ottelun paras. Puolustettiin aika tiiviisti eikä Turku oikeastaan kauheasti päässyt maalintekopaikoille. Meillä oli 4-5 paikkaa, mistä olisi tarvinnut maali melkein tehdä. Erän lopussa Tammisen Aapo otti hyvän syötönkatkon omalla alueella, nousi siitä jalalla vahvasti ja pisti Aatulle vasempaan laitaan. Aatu ampui siitä takakulmasta 2-2:een. Se oli oikein hyvä maali. Koko meidän kolmas kenttä oli todella hyvä ja pelasi tosi vahvan pelin. Aapo ja Aatu, Juti, Paavo ja Haanpään Riku oli kyllä ehdottomasti tässä pelissä meidän pirteimmät pelaajat”, Nylund kehuu.

Kolmas erä oli maaliton, joten ottelua jatkettiin jatkoajalla. Jatkoaika ei tuota tulosta, joten ottelu venyy aina voittolaukauskilpailuun asti. Karhuista pilkkukisassa onnistui Ville Salonen, Juuso Ahola sekä Eero Vanhatalo. Vanhatalo teki ratkaisevan maalin vastustajan verkkoon, eikä viidettä vetäjää enää tarvittu. Vonk torjui vastustajan yrityksistä kolme. Näin ollen erittäin vähämaalinen ottelu päättyi tiukasti Karhulauman voittoon ja porilaiset lähtivät kahta sarjapistettä rikkaimpina kohti Poria ja sunnuntain kotiottelua.

”Kolmas erä oli sitten oikeastaan se varmaan kaikkein heikoin erä meiltä. Oltiin kyllä todella huonoja. Pallollisena tuli huonoja ratkaisuja, mistä annettiin kaverille saumoja ratkaista peli. Onneksi kävi vähän tuurikin, kun pari, kolme tolppaa taisi kaverilla olla. Siinä suhteessa selvittiin omista mokistamme, kun muutenkaan puolustuspeli ei ollut kauhean laadukasta. Erän ehdoton tähtihetki oli, kun saatiin se yksi jäähy. Alivoima oli todella hyvää. Siinä peitettiin ja puolustettiin erittäin hyvin koko alivoima. Se oli kyllä miehekäs suoritus. Jatkoajalla kaveri ei tainnut saada yhtään laukausta ja me saatiin yksi veto maalia kohti. Rankkarikisa hoidettiin hyvin ja voitettiin 3-2. Vonk torju kolme rankkaria ja itse tehtiin kolme maalia, niin se oli sitä myöten selvä. Meidän viimeinen ampuja ei käynyt sitten enää ampumassa”, kertaa Nylund.

Nylund ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen. ”Vaikka voitettiin, peli ei ollut kauhean hyvää. Hiukan ehkä tyypillinen vieraspeli, joka pelataan suht aikaisin päivällä. Tuntuu, ettei saatu ihan parasta mahdollista latausta ottelun alkuun. Turun halli on tosi iso ja yleisöä oli aika vähän, joten ympäristö oli tosi hiljainen. Kolmoskenttä ja Vonk oli ehdottomasti meidän parasta osastoa tänään, heitä voidaan vähän kehaista.”

KARHUT - KOOVEE

Sunnuntain ottelusta ennustettiin myös tiukkaa. Sitä se olikin loppunumeroiden valossa, mutta Karhut otti kuitenkin alkuun pienen otteen vastustajasta. Karhut aloitti pelin kahdella yksilösuorituksella, kun ensin Juho Myllyharju vie kotijoukkueen 1-0 johtoon. Erän puolivälissä Juuso Ahola tekee saman tempun ja lukemat ovat 2-0. Tämän jälkeen vieraat kaventavat tilanteeksi 2-1 siirretyn rangaistuksen aikana. 20 sekuntia tästä Ahola tekee seuraavan osumansa, Tomi Jerkun syötöstä. Erän loppuun Joni Halminen laittaa vielä ylivoimalla taululle lukemiksi 4-1 (syöttäjänä Ville Salonen).

Toinen erä pelataan tasan 1-1. Koovee tekee ensin ja erän puolivälin jälkeen Myllyharju tekee illan toisen osumansa ylivoimalla Tatu Ruohosen syöttäessä. Lukemat toisen erän jälkeen ovat siis 5-2.

”Kaksi ekaa erää pelattiin mielestäni aika hyvin. Kaveri ei oikein saanut maalipaikkoja kahteen erään juurikaan eli aika hyvää puolustuspeliä oli meiltä. Pallollisena pystyttiin rokottamaan vastustajaa niiden omista virheistä”, Pekka Nylund pohtii.

Karhut jatkoi ylivoimamaalien tekoa kolmannessa erässä, kun Tomi Jerkku laittoi pallon sisään Janne Kuusiluodon syötöstä. Seuraavat kaksi maalia saman minuutin aikana olivat Kooveen käsialaa. Lukemat kaventuivat 6-4:ään. Seuraavaksi oli taas Karhujen vuoro, kun Julius Tuominen maalasi Aatu Tommilan syötöstä. Koovee kaventaa kuitenkin ylivoimalla 7-5:een. Tämän kuittaa Joni Halminen Aholan syötöstä. Lopuksi Koovee pelaa ilman maalivahtia, jonka aikana se onnistuukin kahdesti. Tilanne on 8-7, kun erää on jäljellä kymmenen sekuntia. Pallo ehtii käydä vielä Karhujen maaliraudoissa, mutta Karhujen onneksi tolpat ovat tällä kertaa heidän puolellaan. Tämä erä menee selkeästi Kooveelle lukemin 3-5. Kooveen loppukiri ei ihan riitä ja pisteet jäävät kuin jäävätkin Poriin.

”Kolmas erä oli kymmenen minuuttia vielä ihan hyvää, mutta sitten se viimeinen kymppi oli kaikin puolin sekava. Tehtiin pieniä virheitä, mitkä sitten johti maaleihin. Taidettiin johtaa kolmella maalilla siinä vielä pari minuuttia ennen loppua. Kaveri sai siihen sitten vielä kaksi maalia tehtyä vähän turhaan. Siinähän nyt olisi ollut paikkoja pistää palloa tyhjäänkin maaliin, mutta ei laitettu. Viimeinen kymmenen sekuntia ei ollut kauhean häävisti pelattu. Pari sekuntia ennen loppua kaveri osui ylärimaan. Hiukan semmoista kypsyyttä puuttuu vielä johtoasemassa pelaamisesta tietyllä tapaa tämmöisessä vähän tärkeämmässä kärkipelissä”, Nylund summaa.

Nylund kertoo ylivoiman toimineen pelissä hyvin. ”Tehtiin kolme ylivoimamaalia kaiken kaikkiaan eli siinä mielessä ihan hyvä peli. Aholan Juuso pelasi tosi hyvän pelin tänään. Kolmoskenttä oli taas hyvä, ei tainnut kertaakaan kolista omissa, kun olivat kentällä ja tekivät yhden tärkeän maalin siihen kolmanteen erään. Myllyharjun Juho teki pari maalia, mikä oli oikein hyvä juttu.” Karhujen nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Dante Pizza & Barin lahjakortilla puolustaja Joni Halminen, joka esitti vahvoja otteita läpi ottelun ja iski illan aikana kaksi häkkiäkin. ”Myös Halmisen Jonilta oli hyvä peli. Hän teki pari maalia siitä pakin paikalta ja tuki hyvin hyökkäyksiä. Hän oli hyvä myös ylivoimapelissä ja ampui vaarallisesti. Joni on pelannut puolustuspeliä ihan hyvin tähän mennessä. Hyvä, että sai onnistumisia siihen hyökkäyssuuntaankin” Nylund sanoo.

”Peli oli vaihteeksi vähän tämmöinen runsasmaalisempi. Se on kai ihan mukava yleisön ja pelaajien kannalta, mutta ehkä valmentajaa se ei niin kauheasti aina ilahduta”, Nylund päättää.