• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit

Karhuille kaksi uutta pelaajasopimusta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut on tehnyt kaksi tärkeää sopimusta. Puolustajat Aapo Tamminen ja A-juniori-ikäinen Paavo Järvi ovat tehneet vuoden mittaiset sopimukset Karhujen kanssa.

 

Joukkueen fysioterapeuttina tällä kaudella toiminut, puolustaja Aapo Tamminen pukee jälleen Karhupaidan päälleen. Sopimus on yksivuotinen, koskien meneillään olevaa kautta 2020-2021. 28-vuotiaan Tammisen kasvattajaseura on RoPo.

Tamminen on pelannut Karhuissa Divaria kolme kautta sekä yhden kauden liigaa. Hänelle on kertynyt Divarin runkosarjan otteluita yhteensä 71, joissa hän on tehnyt tehot 22+27=49. Divarin pudotuspelejä hänellä on yhteensä 19, joissa on kertynyt tehot 10+7=17. Tamminen pelasi viimeksi Karhupaidassa kaudella 2018-2019 liigaa. Runkosarjassa 25 ottelussa hän teki tuolloin tehot 3+5=8. Liigakauden jälkeen Tamminen lopetti uransa, joten pelikengät ehtivät riippua naulassa noin puolitoista vuotta.

Tamminen on sopimuksesta hyvillä mielin. ”Kiva pukea taas pienen tauon jälkeen Karhupaita päälle. Päävalmentaja Nylund on pitkin kautta houkutellut pelaamaan ja nyt, kun palaamiselle oli todellinen tarve, niin miksi ei. Kyllä sählyn pelaaminen aina mukavaa on. Paluu ei oo kyllä ollut aiemmin mielessä. Liigakauden jälkeen tankki oli aika tyhjä salibandyn suhteen. Pieni irtiotto teki ihan hyvää.” Tammisella ei henkilökohtaisia tavoitteita kaudelle juuri ole, mutta hän pyrkii auttamaan joukkuetta omilla vahvuuksillaan. ”Joukkueella on tavoitteet korkealla ja alkukausi on näyttänyt, että oikealla suunnalla ollaan. Pyrin tuomaan lisää jämäkkyyttä ja fyysisyyttä puolustuspelaamiseen.”

Valmentaja Pekka Nylund on tyytyväinen Tammisen sopimukseen. ”On erittäin hienoa saada Aapo mukaan myös kaukalon puolella. Harjoituksissa Aapo onkin ollut mukana lähes koko kauden, joten uskoisin, että Aapon pelivalmius on yllättävänkin hyvä. Aapo on erinomainen joukkuepelaaja, joka tuo paljon urheilullisuutta lisää joukkueeseen.”

 

Karhut teki myös toisen puolustajasopimuksen. Hän on jo Karhujen vakiokokoonpanossa nähty A-juniori Paavo Järvi. Järvi on Karhujen oma kasvatti ja hänen sopimuksensa on myös yksivuotinen. A-poikien ykkösdivisioonaa Karhupaidassa pelaava 18-vuotias puolustaja on pelannut salibandyä seitsemän vuotta. Tällä kaudella hän on tehnyt tehot 1+4=5 seitsemässä pelaamassaan ottelussa (A-poikien 1-divisioona). Edustuksen pelejä Järvellä on alla myös seitsemän ja hän on tehnyt niissä yhden syöttöpisteen.

Järvi on hyvillä fiiliksillä sopimuksesta. ”Joukkue on aika hyvässä vauhdissa kohti playoffeja. Pari ohipeliä tullut, mutta tän hetkisellä vireellä voidaan voittaa kenet vaan.” Järven tavoitteena on parantaa omaa pallollista peliä ja sitä kautta ansaita lisää vastuuta. ”Vastuun saaminen edustuksessa on tuntunut hyvältä. Kovia pelejä ei ole ikinä liikaa”, Järvi toteaa.

Paavo on tullut vahvasti sisään joukkueeseen ja esittänyt ennakkoluulottomia otteita pitkin syksyä. Kehityspotentiaalia on vielä paljon varastossakin”, Nylund kuvailee.


Karhuilla on tällä hetkellä 23 sopimuspelaajaa. Molemmat uudet sopimuksen allekirjoittaneet pelaajat nähdään viikonlopun kokoonpanoissa mukana.

Lue myös