Karhut ennätykselliseen voittoputkeen

Karhut otti Kirkkonummen Pommarissa vierasvoiton lauantaina lukemin 4-6 ja samalla teki seurahistoriaa voittaen yhdennentoista peräkkäisen ottelun (aiempi voittoputki ollut kymmenen ottelun mittainen kaudella 2009-2010).

Ensimmäinen erä mentiin lukemissa 0-0. Toisen erän alussa alkoi tapahtua. Karhut meni Tuomas Huhtalan maalilla 1-0 johtoon Tuomas Puiston syötöstä. Hieman ennen erän puolta väliä Ville Salonen teki Divariuransa kolmannensadan tehopisteen ja vei Karhut 2-0 johtoon (syöttäjänä Eero Vanhatalo). Ajassa 35:09 Vanhatalo teki YV-maalin Tatu Ruohosen syötöstä vieden joukkueensa 3-0 johtoon. Seuraava maali oli Rangersin ja näihin lukemiin päättyikin ottelun toinen erä.

”Alku oli vähän huono. Ensimmäinen erä oli semmoista nihkeää pelaamista. Ei oikein jalka liikkunut riittävän hyvin, joten ei ihan paras mahdollinen alku peliin. Kummallakin oli maalipaikkoja ja oltiin vähän altavastaajinakin siinä. Vonkki torjui kuitenkin tosi hyvin ensimmäisen erän. Kumpikin joukkue sai jäähyn erässä, mutta ei mitään kauhean vaarallisia paikkoja kumpikaan saanut ylivoimalla aikaseksi. 0-0 kuvasi erää hyvin. Se oli vähän semmoista hermostunutta pelaamista. Toiseen erään pystyttiin vähän parantamaan omaa pelaamistamme. Siinä saatiin erän alkupuolella maali tehtyä ja oikeastaan toinenkin maali aika nopeasti. Erän lopulla tehtiin ylivoimalla kolmas maali. Sitten oli vähän huolimatonta pelaamista viimeisellä minuutilla, mitä ei kyllä saisi tulla. Kaveri pääsi siitä tekemään vajaa 40 sekuntia ennen loppua kavennuksen 3-1:een. Otettiin ne ihan turhaan mukaan peliin”, kertaa päävalmentaja Pekka Nylund kahden ensimmäisen erän tapahtumia.

Tilanteesta 1-3 lähdettiin ottelun viimeiseen erään. Heti erän alkuun Salonen iski illan toisen maalinsa Vanhatalon syötöstä. Seuraavaksi oli Rangersin vuoro kaventaa tilannetta. Ajassa 52:56 Karhujen Juho Myllyharju kasvatti johtoasemaa 2-5:een ylivoimalla (syöttäjänä Ruohonen). Rangers teki seuraavat kaksi maalia reilun 40 sekunnin sisään, joista ensimmäinen oli AV-maali. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua Paavo Kankaanpää teki kauden ensimmäisen osumansa Karhupaidassa (syöttäjänä Vanhatalo). Näin ollen erä meni tasan 3-3 ja koko ottelu Karhuille lukemin 4-6.

”Kolmannessa erässä tulikin vähän reilummin maaleja. Kaveri sai vitosen ja päästiin pelaamaan ylivoimaa ja sitten vielä kaksi minuuttia viisi kolmosta. Viisi kolmosella ei saatu maalia kahteen minuuttiin. Viisi kolmonen oli meiltä taas kyllä aika onnetonta. Vähän mielikuvitusta täytyisi saada lisää siihen. Onneksi siinä tehtiin sitten yksi ylivoimamaali sen vitosen aikana. Taidettiin johtaa jo parhaimmillaan 5-2, mutta sitten kaveri pääsi kuittaamaan tosi nopeasti meidän maalin alivoimalla. Sekin oli vähän semmoista meidän omaa hölmöilyä siinä viivalla. Puolitoista minuuttia ennen loppua Kankaanpään Paavo kävi napauttamassa 6-4:ään ja vähän niin kuin ratkaisi pelin”, kertoo Nylund.

Eero Vanhatalolle ottelu oli sadas ottelu Divarissa ja hän teki komeat 1+3 tehot. Tuomas Puistolle ottelu oli kahdessadas ottelu pääsarjatasolla. ”6-4 on ihan hyvä voitto. Rangers on hyvä joukkue ja se on paha paikka pelata. Jos haluaa jotain nostaa esiin, niin ykköskenttä oli aika liekeissä. Vanhatalon Eero teki neljä pistettä, Salppi teki pari maalia, Tatu syötti pari maalia ja Myllyharju teki yhden maalin. Ehdottomasti meidän paras yksikkö ottelussa ja todella hyvä peli heiltä. Vonkki oli hyvä maalissa, vaikka varmaan vähän hankala peli hänelle. Ne paikat mitä tuli, oli kaikki aika lailla vaikeita tilanteita. Tehtiin pelissä paljon semmoisia isoja virheitä pallollisena, mistä kaveri pääsi rokottamaan, mitä ei olla kauheasti aikaisemmin tehty. Niitä tuli vähän liikaa tässä pelissä, mutta pääasia, että voitettiin”, päättää Nylund.

Karhuilla on pieni huili nyt peleistä ja Divaria jatketaan taas 13.-14.2.2021 kotituplalla! Lauantaina on vastassa Josba ja sunnuntaina EV Akatemia. Edelleen mennään ilman yleisöä!