• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Luottosentteri Ville Salonen jatkaa uraansa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhuissa vuodesta toiseen sentterin tontilla häärivä Ville Salonen nähdään myös tulevalla liigakaudella joukkueen kokoonpanossa.

 

Salonen on alun perin Koiviston Iskun kasvatteja. Divaria hän on Karhuissa pelannut ensimmäisen kerran kaudella 2004-2005. Salonen tuo joukkueeseen aimo annoksen kokemusta myös liigakentiltä. Karhujen liigamiehistössä hän on ollut mukana kaikilla neljällä Karhujen liigakaudella. 34-vuotias Salonen on pelannut Karhujen lisäksi salibandyliigaa myös Sveitsissä (Chur Unihockey, 2012-2013) ja Rauman SalBassa (2014-2015).

”Pitkään tuli pohdittua uran jatkumista, mutta vielä se liekki kuitenkin palaa. Hyvät on fiilikset sopparista, kiva päästä pelaamaan taas korkeimmalla sarjatasolla”, Salonen kertoo. Kesätreenit ja valmistautuminen liigakauteen on Salosella mennyt hieman normaalista poiketen. ”Viime kausi päättyi itsellä harmittavasti kesken jo välierissä polven sivusiteen repeämiseen, joten pitkälti kuntouttaessa meni kesä.”

 

Liigaotteluita Saloselle on kertynyt yhteensä 109, joissa tehot 39+42=81. Divariotteluita hän on uransa aikana pelannut kaikkiaan 256, tehoin 128+181=309. Viime kaudella Divarin runkosarjassa 26 ottelussa Salonen teki tehot 8+20=28 (+30) ja pudotuspeleissä neljässä ottelussa tehot 2+3=5 (+9).

Liigapeleissä Salosen mukaan pelinopeus ja taitotaso ovat valovuoden edellä Divaria. Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi tulevalle kaudelle Salonen mainitsee ehjän kauden pelaamisen ja pelaamisesta nauttimisen. ”Joukkueen tavoitteet edellä kuitenkin mennään”, hän päättää.

 

Pekka Nylundin luottosenttereihin kuuluvan Salosen tuore sopimus pistää päävalmentajan hymyilemään. ”Salppi on loistava pelaaja kahteen suuntaan, joka voidaan laittaa kentälle missä tilanteessa tahansa. Salonen pystyy rytmittämään loistavasti pallollista peliä omilla valinnoillaan ja puolustussuuntaan Salpin pelinlukutaito on huippuluokkaa. Salpin mukanaolo tuo myös paljon henkistä pääomaa monelle nuoremmalle pelaajalle”, Nylund kertoo.

 

Karhut pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa tämän viikon tiistaina (17.8.) Nokian KrP:n vieraana. Ottelu päättyi nokialaisten selkeään 15-2 voittoon. Karhujen harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona (25.8.) Porissa, Divarijoukkue Pirkkalan Pirkkoja vastaan.

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Konsta Aro

Joni Halminen

Paavo Järvi

Tuomas Puisto

Vertti Rautava

Tatu Ruohonen

Kalle Santanen

Aapo Tamminen

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Tuomas Huhtala

Tomi Jerkku

Niko Järvenpää

Eerik Lukkari

Julius Lundgren

Juho Myllyharju

Ville Salonen

Juha Tikka

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

Markku Aho, joukkueenjohtaja

Ville Pietilä, joukkueenjohtaja

Ilona Heinilä, tiedotusvastaava

Marika Sukeva, tiedotusvastaava

 


Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös