• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen vaiherikas kausi päättyi sarjapaikan säilyttämiseen


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Porilaisjoukkueen kaudesta muodostui juuri niin vaikea, kuin siitä oli etukäteen ennakoitavissa. Karhulauma nuorentui ja uusiutui paljon kesän aikana ja se näkyi kentällä. Ajoittain joukkue pelasi hyvin, mutta liian usein hyvää hetkeä seurasi heikompi hetki, jonka aikana ottelu oli usein menetetty.

Kauden aikana seura joutui turvautumaan myös valmentajan vaihtoon, kun Toni Läntinen korvasi Jani Rajalan joulukuun alkupäivinä. Valmentajan vaihdoksen myötä peli parani, mutta liian pitkälle takamatkalle jäänyt joukkue ei kyennyt välttämään karsintoja.

Joukkueen iloksi porilaisyleisö löysi tiensä kauden tärkeimmällä hetkellä taas tiensä Urheilutalon lehtereille. Kotiyleisön tukea ei voi liiaksi korostaa, kun panoksena oli ehkäpä seuran historian kovimmat sarjat henkisesti. Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa kaatui Kuopion Welhot otteluvoitoin 2-1. Toisessa vaiheessa Divarin sarjapaikasta taisteltiin Mynämäen Wirmoa vastaan. Tiukasti taistellut Wirmo laittoi Karhut ahtaalle, mutta lopulta sarja kääntyi Karhuille 2-0 voitoin.


Kauden aikana yhtenä kohokohtana oli hyvin järjestetty jäähalliottelu Raumalla. Reilun 3000 katsojan edessä pelattu ottelu päättyi lopulta raumalaisten juhliin. Harvinainen herkku, jota karhupelaajat pääsivät todistamaan uusitaan myös ensi kaudella. Joukkueet kohtaavat uudelleen Raumalla lokakuussa. Silloin kannattaa olla paikalla katsomassa, kun Satakunnan kärkijoukkueet ottavat toisistaan mittaa.

- Joukkue oli kovan haasteen edessä muutosten takia. Alku kaudessa oli hyviä hetkiä peleissä, jotka kääntyivät valitettavasti tappioiksi, niukoiksi alussa. Monta matsia oli pienestä kiinni, kommentoi valmennusryhmässä mukana ollut toiminnanjohtaja Ville Salonen.

- Keväällä hoidettiin tärkein homma eli saatiin säilytettyä sarjapaikka. Se on iso asia niin seuralle kuin paikalliselle salibandylle.

- Olen ylpeä monesta nuoresta pelaajasta, jotka ottivat kauden aikana todella isoja steppejä eteenpäin. Pojat joutuivat todella kovaan paikkaan aikuisten pääsarjassa.

- Haluan kiittää jokaista ihmistä, jotka ovat tehneet töitä joukkueen eteen kauden aikana talkoolaisia unohtamatta. Kiitos  myös yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat panoksellaan toimintaamme. Samoin iso kiitos yleisölle, oli hieno tuki joukkueelle varsinkin karsinnoissa. 

- Joukkue tulee vahvistumaan päättyneestä kaudesta. On hienoa huomata, että Karhuihin on vetovoimaa. Kovasti ollaan tehty töitä ensi kautta varten. Muutoksia tulee myös valmennustiimiin. Päävalmentaja vaihtuu ensi kaudelle, päättää toiminnanjohtaja Salonen.

Seuraavaksi Karhut julkaisee lähipäivien aikana tulevan kauden päävalmentajansa.

Kiitos kaikille joukkuetta tukeneille! Nähdään ensi kaudellakin urheilutalolla Divarin merkeissä.

Lue myös