Happee niukasti parempi

Kotilaisten tehot ratkaisivat

Viime kaudella pitkälle salibandyn miesten Suomen Cupissa edennyt FBT Pori joutui tänä vuonna nöyrtymään viidennellä kierroksella, kun Jyväskylän Happee haki voiton Porista maalein 5-6 (2-3, 1-2, 2-1). Parhaiten jyväskyläläisistä tehoilivat Kotilaiset Paul ja Panu. Ensin mainittu oli hurjassa vireessä tehden kolme maalia ja syöttäen kaksi.

Ensimmäistä erää edettiin maalien muodossa tasatahtiin. Ottelun hahmo Paul Kotilainen aloitti maalaamisen, mutta pirteästi kentällä viilettänyt Petteri Hulkko tasoitti. Paul ja Panu Kotilaisen maaleilla Happee siirtyi 1-3 -johtoon, mutta Mikko Stenfors pääsi Hulkon syötöstä kaventamaan pelin ennen taukoa.

Toisessa erässä Lasse Riitesuo vei vierasjoukkueen jälleen kahden maalin johtoon, mutta Hulkko iski nopeasti kavennuksen ylivoimalla. Alle minuutin päästä Paul Kotilainen oli jälleen pahanteossa - tällä kertaa alustamassa Joonas Kaasalaisen maalia.

Kolmatta erää edettiin pitkälle toista puoliskoa Happeen vahvassa komennossa. Ote vain tiukkeni, kun Paul Kotilainen pamautti jo illan kolmannen täysosumansa. Benjamin Lepola iski kuitenkin tasavajaalla kavennuksen 4-6:een alle kolme minuuttia ennen loppua. FBT Pori loi hurjan kirin, mutta Toni Läntisen ilman maalivahtia iskemää kavennusta lähemmäksi ei porilaiset päässeet.