FBT Pori karsintoihin

Voittokaan ei olisi riittänyt

FBT Porin kauden viimeisestä ottelusta ei puuttunut jännitystä, sillä kotijoukkueella oli voitolla mahdollisuus välttää raastavat karsintapelit. Porilaiset pitivät hyvin peliä hallussaan kaksi erää, mutta kolmannessa erässä loviisalaiset kaasuttivat ohi. Kun toisaalla Happee ja TPS hoitivat omat pelinsä upeasti, ei FBT:n voittokaan olisi riittänyt perjantaina.

Kotijoukkue sai peliin hienon startin, ja siirtyi Teijo Vienolan maalilla 1-0 -johtoon. Loviisan tasoitus tuli nopeasti, mutta Miikka Läntinen kuittasi nopeasti johto-osuman. Erässä nähtiin vielä molemmilta joukkueilta yksi osuma. Ensin iski Tor ja Teemu Venäläinen. FBT Pori kuitenkin raivosi itsensä erätauolle johdossa, kun Eemeli Salin pamautti tilanteeksi 3-2.

Toinen erä oli tiukkaa vääntöä. Molempien joukkueiden puolustukset toimivat hyvin, ja maalipaikoille pääsy oli tuskaista. Erän viimeisellä sekunnilla Jonas Hällfors rankaisi toistamiseen kotijoukkuetta, 3-3 -tilanteessa edettiin tauolle.

Kolmannessa erässä Matti Rössi sytytti kotiyleisön hurjaan kannustukseen. 4-3 -maalin jälkeen Tor vaihtoi maalivahtiaan, Paolo Keinänen penkille ja Tommy Grönberg tilalle. Ilman paineita pelannut vierasryhmä syttyi maalin jälkeen taisteluun, ja tehtaili lopulta viisi osumaa peräjälkeen. Hällfors kruunasi iltansa hattutemppuun ja kaunisteli lopuksi vielä neljäntensä tyhjään maaliin. Muut Tor-osumat merkittiin Jukka Lindgrenille, Mihails Kostusevsille ja Jere Jokiselle.

FBT Porin kausi jatkuu karsintapeleillä. Vastaan asettuu hävinnyt osapuoli ykkösdivisioonan otteluparista M-Team - NST. Perjantain jälkeen M-Team johtaa sarjaa voitoin 1-0.