FBT Pori teki Ruotsit

Boelius tasoitti ja ratkaisi

FBT Pori oli jääkiekon nuorten MM-kisojen kunniaksi lainannut pelikirjaa M-Team -kamppailuun naapurimaan pikkukiekkoilijoilta. M-Team johti vielä kaksi minuuttia ennen loppua ottelua 2-4, mutta kotijoukkue rynni tasoihin maalattuaan kahdesti ilman maalivahtia. Varsinaisen peliajan tasoitusosuman iskenyt Mikael Boelius oli kärkkäänä myös jatkoajalla ja vapautti Toni Läntisen päätykäännön jälkeen urheilutalon yleisön riemunkiljahduksiin. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoajalla 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 1-0), ja näin FBT Pori karkasi M-Teamiltä kolmen pisteen päähän kahdeksaan sarjapisteeseen.

Ottelu alkoi erittäin tunnustelevasti, eikä tasakentällisin juuri eroja joukkueiden välille löytynyt. FBT hyödynsi kuitenkin vierailijoiden nukahduksen kulmalyöntitilanteessa. Jami Sjöblum istui väärästä etäisyydestä jäähyään 37 sekuntia, kun Tatu Ruohonen iski Benjamin Lepolan kanssa kilpaa irtopalloa ja ensiksi mainittu kirjautti lopulta maalin nimiinsä.

Toiseen erään tultiin porilaisten 1-0 -johdossa, ja erän puolivälissä liigan toiseksi tehokkain ylivoima iski jälleen. Vain neljä sekuntia ehti kulua M-Teamin jäähyä, kun Benjamin Lepola iski Ville Salosen syötöstä 2-0:aan. Kotijoukkueen hyvä ote herpaantui kuitenkin erän lopussa. Ensin Lauri Huusko iski Mikko Soinin namukkaan esityön verkkoon ja erän lopussa Niko Mäkinen hyödynsi porilaisten uinahduksen tasoituksen muodossa.

Kolmannessa erässä vierailija lisäsi viiden pelin tappioputkessa olleen FBT Porin tuskaa. Ensin iski Lari Lundström ja sitten Mäkinen illan toisellaan siirsi tilanteeksi 2-4. FBT Pori yritti vimmatusti kavennusta, mutta M-Teamin Tommi Lamppu pelasi huikeaa ottelua. Ottelun loppuhetkillä maalinteko kuitenkin onnistui ilman maalivahtia. Ensin Miikka Läntinen iski tutulta paikalta yläpesään ja hetkeä myöhemmin Mikael Boelius napautti Rami Prokin mehukkaan syötön maalin kattoon. Jatkoajalle edennyt ottelu ehti vanheta lisäaikaa vain puolitoista minuuttia, kun Boelius oli kärppänä jälleen paikalla. Toni Läntinen pyöräytti päädystä maalille, ja Boelius kiisi tilanteeseen etukenossa. Kädet ilmaan, ja kaksi pistettä jäivät Poriin.