FBT Porin eväät loppuivat kesken

Lassi Vänttinen ja Miikka Läntinen tehomiehinä

FBT Pori sai perjantaina pidettyä sarjassa kolmantena olleen Classicin avauserässä hienosti kurissa. Ville Salosen ja Juho Miilunpalon maaleilla joukkue siirtyi erätauolle 2-1 -johtoasemassa. Maaleihin syötöt tarjosi Miikka Läntinen. Avauserä oli varsin rikkonainen. Etenkin maajoukkueestakin tuttu tamperelaisten Mika Savolainen kävi kuumana. Ensin viisiminuuttinen korkeasta mailasta ja myöhemmin erässä kaksiminuuttinen lisää.

- Lähdimme ensimmäiseen erään kokeilemaan pudotuspelejä ajatellen kuvioita. Ne eivät toimineet. Vain kolme laukausta, yhdeksän minuuttia jäähyjä. Saamme olla tyytyväisiä että ottelu oli vain 2-1 erätauolla, Classicin Ray Backman tuumasi.

Toisessa erässä vierailijat löi isoa pykälää laatikkoon. Viisi perättäistä maalia käänsivät ottelun hallinnan täysin pois kotijoukkueelta. Edes Ville Salosen illan toinen ja Miikka Läntisen osuma eivät kääntäneet toista erää tasaiseksi.

Kolmannessa erässä Classic piti rutiinilla oman pään puhtaana. Joukkue kävi tuuppaamassa porilaisten maaliin vielä kolme maalia kruunuksi, ottelu päättyi lopulta 4-9 (2-1, 2-5, 0-3).

Classicin hahmo oli totutusti Lassi Vänttinen, joka iski maalin ja syötti neljä. Porilaisten Miikka Läntinen jäi yhtä syöttöä laihemmaksi Vänttisen saldoista, 1+3. Räväkän aloituksen liigauralleen sai FBT Porin B-juniori-ikäinen Arvid Vonk. Hän torjui maalillaan muun muassa Ilkka Mäkipään rankkarin ja otti muutenkin huikeita pelastuksia. Hieman kokeneempaa osastoa tarjosi Classicin Vesa-Matti Virtanen, jolle ottelu oli järjestysnumeroltaan 406. Lukumäärällä hän marssi liigan eniten pelanneeksi pelaajaksi.