• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Kovavireinen PSS Karhujen vieraaksi


Alkukaudella erittäin vahvoja otteita esittänyt PSS saapuu sunnuntaina Poriin mittaamaan päivän kuntonsa ottelussa Karhuja vastaan. Joukkueiden esitykset ovat alkukauden osalta lähes päinvastaiset. Siinä missä Karhut on kompuroinut kaikissa otteluissa, joissa vastustaja on ennakolta ollut keskikastia tai sarjan kärkipäätä, on PSS napsinut voittoja niin sarjan kärkijoukkueilta, keskikastin joukkueilta, kuin alemman kastin joukkueiltakin. 

PSS on pelannut kuusi ottelua ja voittanut niistä viisi. Voittojen arvoa nostaa se, että joukkue on pelannut vasta kaksi ottelua kotonaan. Vieraista joukkueella on neljästä pelistä kolme voittoa. Ainoa tappio tuli viime kierroksella kovakuntoiselle ÅIF:lle. Tappio-ottelun luvut olivat rumat (8-1), mutta itse ottelu repesi vasta kolmannessa erässä. Kahden erän jälkeen tilanne oli huipputasainen 2-1. PSS:n kärkiosaaminen pisteiden valossa on tutkaparilla Horn (12+1) Föhr (1+11), mutta osaamista löytyy laajalta rintamalta myös ko. kaksikon takaa. Jotain tästä kertoo sekin, että Karhujen toiseksi paras pistemies Benjamin Lepola, olisi PSS:n joukkueen sisäisessä pörssissä vasta sijalla seitsemän.

Karhujen otteet tähän asti ovat olleet kaiken kaikkiaan heikkoja. Joukkue on onnistunut voittamaan materiaaliltaan selvästi heikommat Fosun ja Top Teamin (molemmat kotona). Kaikista muista otteluista tuloksena on ollut tappio, vieläpä niin, ettei joukkue ole ollut missään vaiheessa edes lähellä voittoa. Karhujen suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut kurittomuus ja virkamiesmäinen peli. Joukkue ei tunnu syttyvän otteluihin millään tavalla, vaan kentällä nähdään pelistä toiseen lauma neppailijoita. Kurittomuuden puolesta puhuu karu fakta siitä, kuinka valtava osa vastustajan maaleista tulee Karhujen henkilökohtaisista ja ennen kaikkia helpoista ja turhista virheistä. Moni maali olisi ollut vältettävissä jo pelkästään antamalla helppo syöttö omille. Kurittomuuden toinen osa on joukkueen reagoiminen pallon menetykseen. Reaktio on verrattavissa koomapotilaaseen, mitään ei tapahdu. Puolustushalukkuudesta kertoo paljon se, että Karhut on sarjan ainoa joukkue jossa joka ikinen pelaaja on tehotilastossa miinuksella!  

Sunnuntaina on kuitenkin uusi päivä, jolloin kaikki muuttua voi. Karhut kaipaa kipeästi onnistumisia ja se onkin täysin mahdollista pelkällä asenteen muutoksella. Taitoa joukkueessa on riittävästi, nyt pitää vain saada henkiset asiat loksahtamaan kohdalleen. 

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että jokainen tämän kauden vastustajista on hävinnyt Karhut -ottelua edeltävän ottelunsa. Karhut on saanut siis kerta toisensa jälkeen vastaansa ärsytetyn joukkueen. 

Lue myös