• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Kauden paras esitys ei riittänyt


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com


Virkamiesmäisyys tipotiessään, pisteet kuitenkin porvoolaisille

Karhujen peleissä tutuiksi tullee käsitteet virkamiesmäisyys ja asennettomuus, loistivat ensimmäistä kertaa kauden aikana poissaolollaan. Kaukalossa nähtiin taisteleva ja aktiivinen joukkue, joka loi kasan paikkoja, mutta viimeistelyn vielä tökkiessä pisteet lähtivät vierailija PSS:n matkaan. 

Karhut lähtivät otteluun ilman kuumesairaita Rami Prokkia ja Ville Salosta. Koko peliin valmistavan viikon pelaajia oli vuorotellen poissa kuumeen ja flunssan vuoksi, sekoittaen harjoittelua. Se ei kuitenkaan pelissä juuri näkynyt. Karhut oli aktiivinen, työteliäs, nälkäinen ja latautunut. Tällä kertaa se ei vain riittänyt.

PSS oli hyvä joukkue ansaiten voittonsa, siitä kertoo toki lopputuloskin. Joukkueella oli selvästi herkemmät kädet viimeistelylle, mitä isäntäjoukkue Karhuilla. Vierailijan ylivoima oli myös murhaavan tehokasta, neljä maalia ylivoimalla ja viideskin oli lähellä, sen synnyttyä kaksi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen. Joukkue pysyi myös kiitettävällä tavalla pois jäähyaitiosta, Karhujen kuluttaessa jäähypenkkiä urakalla.

Lataus nousee, tuomarit sulavat

Tuomarit ovat siinä mielessä pyhiä, ettei heidän piikkiinsa useinkaan saa mitään laittaa tai sitä ainakaan ääneen sanoa, vaikka he virheitä tekevät siinä missä pelaajatkin. Ihmisiähän he kaikki ovat. Totta on myös se, että harvoin sitä tuomarien takia ottelun häviää. Tällä kertaa tuomarit ottivat toiminnallaan tavallista suuremman roolin ja usein kun tuomarit ovat ottelun keskiössä, on joku mennyt pahasti vikaan, tavalla tai toisella.
 
Karhujen aikaisemmissa otteluissa nähtiin liiallista kaksinkamppailutilanteiden välttämistä. Ottelua edeltävän viikon harjoituksissa yksi iso teema oli nimenomaan kamppailuvalmiuden nostaminen. Siinä Karhut onnistuivat, mutta tuomarilinja ei ollut kaksinkamppailupelaamista tukeva. Läpi ottelun mentiin linjalla, jossa mailalla sai pelata välillä ronskistikin, selän puoleltakin sai vähän tuuppia ja työntää, mutta kaikki ns. puhtaat kontaktitilanteet, lähinnä olkapää - olkapää -osumat, olivat pannassa. Linja oli sama molemmin puolin, eikä tuomareita voi missään nimessä syyttää puolueellisuudesta. Karhut vain kärsivät linjasta enemmän, koska joukkue pyrki pelaamaan tiukasti iholla. Lähinnä ringetestä tuttu linja sai aikaan lumipalloefektin, joka kärjistyi etenkin Karhujen vaihtopenkin kasvavaan protestointiin ja aivan ottelun lopussa nähtyyn ylilyöntiin, jossa muuten hyvin pelannut V-P Kujansuu otti painista tutun takavyö -otteen, kaataen vastustajan pahannäköisesti. Tilanteessa onneksi vältyttiin loukkaantumisilta. Karhujen päävalmentaja J-P Kujansuu tiivisti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomaritoiminnan lauseeseen: Tuomarit tekivät varmasti parhaansa ja vihelsivät niin hyvin kuin pystyivät, jokainen voi sitten miettiä oliko se taso riittävä Divariin. 

Karhut hallitsee, PSS kuittaa

Karhujen kannalta piristävää oli nähdä selvä muutos parempaan tasaviisikoin pelatessa. Karhut oli ottelun ensimmäisen puolikkaan tasavertainen vierailijan kanssa, 5 vs 5 pelissä. Ylivoimalla PSS kuritti kuitenkin isäntiään ottelun ensimmäisellä puoliskolla neljä kertaa, ollen tehollisesti ensimmäisen puoliskon herra. Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Karhut aktivoi etenkin pallotonta pelaamistaan ja sai sen avulla luotua jatkuvaa painetta vastustajan päätyyn. Tällä kertaa viimeistelyheikkous kiusasi isäntiä, sillä joukkue missasi mm. muutaman läpiajon, muutaman tyhjän maalin ja pelkästään Petteri Hulkko paukutti pallon kolme kertaa maalirautoihin. Näissä asioissa on aina taidon lisäksi tuurilla osuutensa asiaan, mutta mikäli vastaavanlainen peli jatkuu tulevaisuudessa, on Karhuille helppo ennustaa nähtyä valoisampi tulevaisuus. Kyllä se pallo alkaa jossain vaiheessa tiensä verkkoon löytämään. 

Aikaisemmissa otteluissaan Karhut ovat tunnetusti säästelleet laukausten kanssa, mutta tässä ottelussa saatiin siihen tarvittava muutos. Karhut voittivat jokaisen erän laukaukset, vaikka jäähypenkkiä tulikin kulutettua melko runsaasti. Laukaukset Karhujen osalta menivät erittäin seuraavasti: 16+21+25=62, kun PSS:n vastaavat lukemat olivat 15+15+20= 50.

Uusia vastuunkantajia nousee, mutta vastapainoksi pelaajisto harvenee edelleen.

Ennen ottelua ennakoimme Karhujen tarvitsevan uusia vastuunkantajia paikkaamaan poissa olleita pelaajia. Nyt niitä saatiin, sillä vaikka koko joukkue sai käytännössä puhtaat paperit voidaan erikseen nostaa jalustalle herrat Lahtinen, Rynnäs, Lindroos, Puisto ja Riku Prokki. Herrat pelasivat jokainen loisto-ottelun ja antoivat hyvät näytöt jatkoa ajatellen. 

Ikävällä puolella on jälleen uusi loukkaantuminen, kun Aapo Ollonqvist loukkasi kontaktitilanteessa jalkansa. Ollonqvist on käynyt tutkimuksissa ja pohkeesta on löytynyt lihaksen repeämä. Tarkkaa ajankohtaa paluulle ei voida antaa, mutta ainakin se on varmaa, että seuraavat kaksi viikkoa mies joutuu jättämään lajiharjoittelun väliin.

Lue myös