Karhu Cupin otteluraportit

Karhut - SBS Wirmo 8-4 (3-0, 1-2, 4-2)

1. erä
Wirmo lähti otteluun varovaisella taktiikalla. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja matalalta omaa aluettaan, eikä lähtenyt liiemmin painostamaan Karhujen avaavia pelaajia. Karhut pääsi suhteellisen helposti kävelemään hyökkäysalueelle ja sai luotua erän aikana useita hyviä pyörityksiä. Ensimmäinen maali näki päivänvalon seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Myllyharju tälläsi komeasti suoraan poikittaissyötöstä pallon ylänurkkaan. Boelius alusti komeasti rystyltä Karhujen toisen maalin, maalintekijänä toimi toinen 95-syntynyt pelaaja, Arto Moilanen. Vielä erä lopuksi Santanen lähetti pallon kohti Wirmomaalia ja sieltä se jälleen löytyi, kolme sekuntia ennen summeria. Karhujen erä selkeästi.

2. erä
Wirmo palasi erään pirteänä, kun Karhut puolestaan pelasivat aivan unessa. Wirmo sai tehdä välillä mitä tahtoi, mutta Karhujen onneksi Wirmo tyytyi pitkälti pyörimään kulmissa. Wirmo sai kuparisen rikki kun Karhujen Lahtinen arpoi mennäkö vaihtoon vai ei ja kun arpomiselta jäi mies merkkaamatta, iski Wirmon Niko Vahtera pallon varmasti verkkoon. Erän puolivälin jälkeen Wirmo iski toistamiseen ja jälleen asialla oli Vahtera, etuylänurkkaan suunnattu laukaus kimposi Karhujen maalia vartioineen Valjasen kypärästä rysään. Karhut sai osin aika ansaitsemattoman maalin vielä nelisen minuuttia ennen erän loppua, kun Lindroosin matala laukaus painui Wirmon verkkoon. Wirmon erä selkeästi.

3. erä.
Karhut paransi otettaan jälleen kolmanteen erään ja naputti erän ensimmäiseen puoliskoon tilanteenksi 6-2. Wirmo joutui nostamaan karvaustaan ja Karhuille avautui paremmat paikat avata peliä. Wirmo kavensi vielä ylivoimalla erän puolivälissä, mutta Karhut iski kaksi seuraavaa ja peli alkoi sitä myöden olla taputeltu. Wirmo kaunisteli vielä loppuhetkillä, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Hienokseltaan erä oli Karhujen.

Yhteenveto: Karhut oli "selvästi" parempi ja ansaitsi voittonsa. Toisen erän koomailu oli tosin sellaista mitä ei soisi jatkossa näkevän. Salosta ja Tikkaa paikanneet 1995-syntyneet Myllyharju ja Moilanen onnistuivat hyvin, tehden yhteensä kolme (3) maalia. Sentteripeli oli ajoittain Karhuilta aika karmeaa. Wirmo esiintyi pirteästi ja vaikuttaa olevan valmis Divarikauteen.

O2 - LaSB 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

1.erä
O2 pelaa vahvan erän karvaten aktiivisesti ja halliten hienokseltaan kenttätapahtumia. Ensimmäinen maali merkataan kuitenkin lammilaisille Koljosen iskiessä reilu kolme minuuttia ennen erän loppua. O2 tulee kuitenkin vielä tasoihin erän lopun ylivoimallaan, maali suditaan reboundista ja sutijana toimii Vähäsarja. Hienoseltaan O2:sen erä.

2. erä
Ensimmäisen erän aktiivinen peli vaihtuu molempien joukkueiden kohellukseksi. Vauhtia koitetaan pitää, mutta järki loistaa enimmäkseen poissaolollaan, ilmeisesti molemmilta joukkueilta jäi koppiin pieni pala malttia. Tällä kertaa LaSB hallitsee hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta O2 niiittaa maalit. Etenkin O2 erän toinen ja ottelun kolmas maali on komeaa katsottavaa. Nätin sommitelman jälkeen Vähäsarja iskee pallon maaliin. Pallonhallinnan puolesta lievästi lammilaisten erä, mutta maalit jyväskyläläisille.

3. erä
Erä on ottelun maalirikkain. O2 näyttää karkaavan totaalisesti Lasbilta, kun heti erän ensiminuuteilla O2 iskee kahdesti. Ensin LaSB hukkaa avopaikan ja tilanteen jälkeen O2:sen Lempinen sooloilee koko kentän ja laittaen pallon varmasti verkkoon. Vajaa minuutti tästä ja Vähäsarja naulaa hatullisen täyteen ja vie O2:sen jo 5-1 johtoon. LaSB tulee peliin uudelleen mukaan erän puolivälissä ja asialla joukkueen uudet vahvistukset. Steelersistä naapurileiriin vaihtanut Maunula riistää hienosti keskialueella pallon, ajaa sisään ja passaa Classicista siirtyneelle Hätöselle paikan, josta tuon tason peluri ei enää epäonnistu, 5-2. O2 iskee ottelussa vielä kertaalleen ja heti seuraavasta vaihdosta LaSB kaventaa. Enempää maaleja ei nähdä ja näin O2 korjaa voiton lukemin 6-3.

Yhteenveto: O2 on joukkueista vahvempi ja ansaitsee voittonsa. Kumpikin joukkueista pyrkii melko aktiiviseen peliin, mikä on katsojan kannalta mukava juttu. Lasbilta Maunula painaa kovasti duunia ja erottuu joukosta, eikä Hätönenkään varjoissa hiihtele. O2:sen Vähäsarja naulaa hatullisen verran ja vaikuttaa kelpo pelimieheltä.

SBS Wirmo - LaSB 5-8 (2-3, 2-2, 1-3)

1. erä
LaSB oli ryhdistäytynyt sitten ensimmäisen pelin ja vei ensimmäistä erää Wirmoa vastaan suhteellisen selvästi, huolimatta siitä, että erätauolle mentiin lammilaisten johtaessa vain yhdellä maalilla. Lasbin kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Maunula, molemmat läheltä ylös, niinkuin Jari on joskus sanonut. 0-3 maalissa Wirmon veskari ojensi auttavan kätensä ja sähläsi perusteellisesti pallon kanssa, siitä luultavasti saadaan videomateriaalia ensi viikolla kasaan. Wirmon kavennus oli sekin komeaa katsottavaa kun takatolpalle heitetty lätty löytää Kivilän lavan ja kavennus 1-3 on tosiasia. Wirmo tulee erän lopussa vielä maalin päähän kun tutkapari Kivilä-Varjonen toimii jälleen ja tällä kertaa Kivilän kulmasta maalin eteen heittämä pallo päätyy Varjosen lavan kautta maaliin. Huolimatta tasaisesta tilanteesta, LaSB oli selvästi parempi.

2. erä
Toisen erän alun tahdin määrää jälleen LaSB ja vastaakin erän kahdesta ensimmäisestä maalista. Wirmo pääsee yrittämään kavennusta myös ylivoimalla, mutta LaSB hallitsee alivoimastaan huolimatta kenttätapahtumia. Wirmo tulee kuitenkin takaisin peliin mukaan tekemällä kaksi seuraavaa maalia ja kaventamalla eron jälleen yhteen maaliin. Ensin Santanen toimittaa pallon maalille ja maskiin jäänyt maalivahti ei näe tulevaa palloa, etualaseen ja 3-5. Hetken päästä Wirmo onnistuu pitämään ylivoimallaan hetken jo palloakin ja tuloksena heti maali. Tilanteessta 4-5 erätauolle. Erän alku lammilaisille, mutta loppua kohden alkoi tilanteet tasoittumaan.

3. erä
LaSB saa kolmanteenkiin erään lentävän lähdön, kun Hätönen sivaltaa pallon ylähyllylle huilaamaan vain 42 sekunnin pelin jälkeen. Wirmo kaventaa kuuden minuutin kohdalla, maalintekijänä jälleen Kivilä, syöttöpiste taisi mennä tutkapari-Varjoselle. Seuraavat kymmenen minuuttia mennäänkin ilman maaleja ja keskitytään ihmettelemään vallitsevaa tuomarilinjaa. Tuomareilla tuntui näin alkuillan matsissa uni jo vähän painavan, vaikka ensimmäistä peliään vihelsivätkin. Hieman unisen oloiset dumarit, onnistuvat kuumentamaan tunteita puolin ja toisin. Tuomareiden onneksi kotijoukkue Karhut ei ottelussa pelannut, sillä silloin olisi saattanut yleisön seasta tulla kommentti tai kaksi lisää. Viisi minuuttia ennen loppua LaSB napauttaa itsensä jälleen kahden maalin karkumatkalle Koljosen kynäillessä osuman. Viimeinen naula arkkuun tulee lopun ylivoimalla kun Toitturi naulaa loppulukemiksi 5-8.

Yhteenveto: LaSB on joukkueista selkeästi parempi. Wirmolla painoi luultavasti pitkä odotus jaloissa, sillä joukkue ei ollut lainkaan niin valmis mitä avausottelussaan Karhuja vastaan. Lammilaisten kone taas tuntui käynnistävän vasta kun nykäskyläläiset olivat hoitaneet homman kotiin ensimmäisessä ottelussa. Kauniita maaleja nähtiin molemmilta joukkueilta. Wirmon tutkapari Kivilä-Varjonen toimii hyvin, mutta taustatuki puuttui tässä ottelussa. Lasbin kenttä Hätönen-Kainulainen-Maunula pelasi hienon pelin saaden paineen Wirmon alueelle oikeastaan aina kentälle tullessaan.

SBS Wirmo – O2 8-8 (1-3, 6-3, 1-2)

1.erä
Ensimmäinen erä mentiin täysin jyväskyläläisten komennossa. Joukkue tuntui tekevän kentällä mitä halusi ja Wirmolta ei onnistunut mikään. Wirmon oman alueen peli oli lähes kaoottista ja pallollinen peli omalla alueella johti jo usein toisen syötön jälkeen jyväskyläläisten lapoihin. Erätauolle siirryttäessä katsomossa oltiin aika varmoja, että O2 tulee harjaamaan ottelun helposti.

2.erä
O2 jatkoi vahvoja otteitaan ja vaikka Wirmo pääsikin kaventamaan tilanteeksi 2-3, ei O2 kauaa odottanut vaan iski jo seuraavasta hyökkäyksestä taululle kahden maalin johdon. Wirmo antoi merkkejä kasetin hajoamisesta ottamalla jo toisen jäähynsä vaarallisesta pelistä, mutta onnistui jotenkin rauhoittumaan ja pääsikin takaisin peliin. Fyysiseksi koituneessa toisessa erässä, myös O2:lta tuntui kasetti pettävän, sillä Wirmon saadessa pelistä kiinni ja kavennettua tilanteen jälleen yhden maalin eroksi, alkoi O2 ottamaan jäähyjä. Joukkue otti reilu kahteen minuuttiin kolme jäähyä, joista Wirmo kuittasi jokaisesta, siirtyen ensimmäistä kertaa ottelussa kuskin paikalle. Erä mentiin lopulta selkeästi Wirmon komennossa ja kolmanteen erään lähdettiin mynisläisten 7-6 johtoasemassa.

3.erä
O2 oli onnistunut rauhoittamaan pääkoppansa erätauon aikana ja kolmannessa erässä nähtiin jälleen pelaamiseen keskittyvä joukkue. Vaikka Wirmo karkasi erän alkupuolella jo kahden maalin johtoon, ei O2 luovuttanut vaan kuroi ottelun lopulta tasoihin ajassa 50:19. Maalirikkaan ottelun viimeinen kymppi mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkueista enää onnistunut maalinteossa.

Yhteenveto: Ensimmäiset 25 minuuttia mentiin täysin O2:sen komennossa, mutta sen jälkeen jäähyt sotkivat jyväskyläläisten peliä ja Wirmo pääsi peliin mukaan, hallitsemalla lähes yhtä suvereenisti seuraavaa 20 minuuttia. Lopulta viimeinen vartti mentiin tasaisissa merkeissä ja ottelun lopputulos 8-8 tuntui aika oikeutetulta.

Karhut – LaSB 7-6 (1-1, 2-2, 4-3)

1.erä
Karhut ehti pelaamaan täydet neljä harjoitusottelua olematta kertaakaan otteluissaan takaa-ajajan asemassa. Se muuttui nopeasti Lasbia vastaan, kun joukkue laittoi pallon Karhumaaliin jo minuutin pelin jälkeen. Tasoitus nähtiin erän puolivälin jälkeen, kun keskustaan noussut Ruohonen laittoi Lindroosin tarjoileman passin varmasti maaliin. Erä oli tasaista ja tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta, vaikka maaleja nähtiin vain kaksi, oli erä varsin viihdyttävää ja hyvää pelaamista molemmilta.

2.erä
Karhut alkoi ottaa pallonhallintaa pikkuhiljaa itselleen, mutta mitään erityisen vaarallista joukkue ei saanut aikaan. Vaikka pallonhallinta hivenen Karhuille menikin, oli LaSB pelissä hyvin mukana ja alati vaarallinen pallon saadessaan. LaSB myös näytti vaarallisuutensa iskemällä erän puolivälin jälkeen itsensä uudelleen johtoon. Karhujen tasoitusta saatiin odotella 36. minuutille asti. Tuovila täräytti pelin tasoihin upealla laukauksellaan kulmavaparista. Vajaa minuutti myöhemmin ja kotiyleisön kestosuosikki Kristian Krannila kauhoi maalin edestä Karhut ensi kertaa johtoon. Tuuletuksellaan yleisön ottanut Krannila taisi viedä myös muun joukkueen keskittymisen hetkeksi pois oleellisesta, sillä LaSB tasoitti ottelun uudelleen jo seuraavan vaihdon aikana. Erätauolle siirryttiin kutkuttavasta 3-3 tilanteesta.

3.erä
Karhut aloitti erän ryminällä, kun melkoisen vireen löytänyt Boelius vei Karhut uudelleen johtoon, erän ehtiessä vanheta vain 9 sekuntia. Muutama minuutti edellisestä ja Karhut siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle erikoisella maalilla. Moilanen lähetti kulmavaparin pisteeltä kohti maalia ja jollain ihmeen kaupalla pallo leijaili suoraan maaliin. Tilanteessa pallo saattoi ottaa kimmokkeen Lasbin maalivahdista. LaSB osoitti kuitenkin selkärankaa ja venymiskykyä nousemalla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin erän puolivälin jälkeen. Lasbin kavennuksen ja tasoituksen välissä ei kello ehtinyt käymään kuin 51 sekuntia. Kauaa ei Karhutkaan tasatilanteessa viihtynyt, kun Boelius katkaisi Lasbin oman alueen syötön keskustassa ja tälläsi pallon välittömästi maalin ylänurkkaan. Peli näytti jo ratkeavan kun Rami Prokki vei Karhu kahden maalin johtoon ajassa 58:15, mutta mitä vielä. Karhut otti ajassa 58:50 jäähyn ja ilman maalivahtia pelannut LaSB kavensi ottelun 7-6 ajassa 59:12. Vain muutamia sekunteja kavennuksesta Boelius taklasi vastustajan jäähyn arvoisesti ja LaSB pääsi jälleen kokeilemaan 6-4 ylivoimaansa. Tällä kertaa Karhut kesti pyörityksen ja otti lopulta niukan yhden maalin voiton.

Yhteenveto: Tasainen ottelu alusta loppuun. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan varsin aktiivista peliä ja yleisön kannalta ottelu olikin varmasti turnauksen viihdyttävin. LaSB osoitti useaan kertaan ottelun aikana vaarallisuutensa ja valmiutensa Divaripelaamiseen. Karhut lepuutti ottelussa kakkoskenttäänsä. Kakkosen tilalla pelannut kokeneen ja komean Puiston(90) kipparoima nuorisoketju Salo(92)-Moilanen(95)-Kujansuu(94)-Vanhatalo(95) esiintyi varsin pirteästi ja pelasi hienoja vaihtoja kokenutta vastustajaa vastaan.

Karhut – O2 9-5 (6-0, 0-1, 3-4)

1.erä
Karhut ei näyttänyt merkkejä väsymyksestä, vaikka edellisen ottelun päättymisestä oli aikaa vain tunti. Joukkue teki kentällä pitkälti mitä halusi ja sen sai kokea jyväskyläläinen O2. Karhut käytti paikkansa erässä murhaavasti ja ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisen erän aikana. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Karhujen 6-0 johdossa.

2.erä
Kuten niin usein urheilussa, murskaavan johdon jo alussa saava joukkue ei pysty ylläpitämään johdon tuonutta pelityyliään. Niin kävi myös Karhuille, joka ei lukemattomista paikoistaan huolimatta, pystynyt enää ensimmäisen erän kaltaiseen viimeistelyyn. Itse asiassa viimeistely oli kaukana siitä, sillä joukkue ei tehnyt erän aikana maaliakaan. O2 viimeisteli kerran ja kolmanteen erään lähdettiin 6-1 tilanteesta.

3.erä
Karhut onnistui jälleen erän tauon jälkeen maalinteossa jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun Boelius viimeisteli hattutemppuun oikeuttavan ottelun kolmannen maalinsa. Erässä tehtiin yhteensä seitsemän maalia ja vaikka vierailija O2 onnistui neljästi ohittamaan maalissa pelanneen Bergendahlin, ei voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Karhut pääsi kertaalleen harjoituttamaan ylivoimaansa ja se toimikin jälleen, kuin se kuuluisa junan vessa, Rami Prokin siirtäessä pallon tyhjän maaliin, Myllyharjun tarjoilusta.

Yhteenveto: Vaikka ottelu ratkesikin jo ensimmäisessä erässä, pelasi O2 hyvää peliä osoittaen samalla hyvää urheiluhenkeä. Ylilyöntejä tai luovuttamista ei joukkueelta nähty ja se on aina hieno piirre joukkueissa. Vaikka ottelu lopulta päättyi ”perus” salibandylukemiin, oli isäntäjoukkue Karhut ottelussa selvästi parempi.