Espoosta haettiin Indiansin päänahka

Kuva: Mikko Knuutila / Urheilupori.com

FBT kohtasi länsilohkon kärkeen ennakkoarvioinneissa nostetun joukkueen, Westend Indiansin Espoossa. Espoolaiset johtivat toisen erän jälkeen ottelua jo 7-4, mutta FBT teki viimeisessä erässä peräti kuusi maalia vastustajan nollaa vastaan ja otti vahvan kirinsä ansiosta voiton 10-7 -lukemin.

Espoolaiset ehtivät karata jo 4-1 johtoon ottelun ensimmäisessä erässä. Miikka Läntisen 4-2 kavennus aivan erän lopussa toi FBT:n kuitenkin vielä peliin mukaan. Toiseen erään valmennusjohto päätti herätellä joukkuetta muutoksilla ja vaihtoi maaliin Mika Elon. FBT nousikin jo 5-4 tilanteeseen, mutta ensin alivomalla Espoon Tommi Rosendahl karkasi maalintekoon ja vielä erän lopulla ylivoimalla viidellä kolmea vastaan Indians kasvatti johtoaan tekemällä 7-4.

Ottelut eivät kuitenkaan pääty kahteen erään. Kolmannessa erässä FBT latoi kuusi maalia Teemu Helinin iskettyä viimeisen vielä viisi sekuntia ennen päätösvihellystä. FBT tehokkain oli viiden pisteen mies Mikael Boelius, joka keräsi pelissä tehot 3+2. Valmennusjohto nosti onnistujiksi myös nyt puolustajana pelanneen Ville Salosen sekä Timo Heinilän, joka ehti ottelussa urakoimaan sekä puolustajana että hyökkääjänä.

Espoosta poistui iloinen, ottelun voittanut joukkue kuten ennakkoreportteri Arto Heino odottikin!