• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karsintatalkoot alkavat tänään Raumalla


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ja SalBan välinen karsintasarja starttaa tänään Rauman Kauppiksella. Satakuntalaisjoukkueiden sarjassa panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin paikka Salibandyliigassa kaudelle 2017-18.

Viime vuosina seurat ovat mitelleet vain junioripuolella keskenään. Miehissä edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2013-14. Tuolloin kauden päätteeksi raumalaisryhmä nousi maamme korkeimmalle sarjatasolle.

Petri Seppisen valmentama SalBa tipahti tälläkin kaudella karsintakurimukseen. Runkosarjan viimeisen kierroksen otteluiden jälkeen SalBa löytyi sarjataulukon sijalta 12., joka tiesi playout-sarjaa. Playouteissa LASB lunasti 3-1 otteluvoitoin sarjapaikan ensi kaudeksi. SalBan kohtaloksi koitui aiempien liigakausien tapaan karsinnat.

Raumalaisten vaarallisinta osaa on ollut pari valjakko Jani Lehtoniemi – Miikka Sokka. Salibandyliigan runkosarjassa kaksikko oli ainoa SalBan riveistä, joka kykeni viemään sarjan läpi vähintään piste per ottelu tahtia.

Joukkueesta löytyy myös tuttuja porilaiskasvoja. SalBan takalinjoilla pelaavat Tatu Ruohonen ja Joni Rokosa. Hyökkääjän tontille puolestaan loppukaudesta liittyi Rami Prokki.

Karhut lähtee karsintasarjaan hienon Divari-kauden jälkeen. Kirkkain kruunu matkasi Welhojen mukana viime viikolla Kuopioon. Tänään alkava karsintasarja on kuitenkin upea päätös ja palkinto joukkueen tekemälle lähes vuoden kestäneelle matkalle.

”Salibandykausi huipentuu Karhulauman osalta liigakarsintaan Rauman SalBaa vastaan. Eipä paljon hienompaa huipennusta voisi ollakaan”, kommentoi avauspelin alla Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Pettymykset finaalista Welhoja vastaan on nielty ja katseet uuteen mahdollisuuteen on jo käännetty. Karhulauman täytyy pystyä lataamaan jokaisen pelaajan kohdalla itsensä täyteen suurta itseluottamusta, sekä mieletöntä voitontahtoa, sillä olemme todellisia haastajia tässä sarjassa.”

”Totuus kuitenkin on, että SalBalla on vain hävittävää ja Karhulaumalla vain voitettavaa. Siis kutkuttavat ovat asetelmat.”

”Herkullista tulee varmasti myös olemaan tuolla katsomoiden kohdilla, sillä onhan asetelma Pori vs Rauma. Viihdyttäviä pelejä siis edessä, jossa kolmella voitolla lunastaa liigapaikan kaudeksi 2017-18.”

”Maanantaina, kun pilli viheltää Raumalla klo 18.30, on oltava kova, täynnä voitonhalua sekä revittävä itsestään kaikki se osaaminen jota Karhulaumasta irtoaa. Viimeinen rutistus alkakoon”, päättää Kannosto.

Karsintasarjan ensimmäinen ottelu pelataan tänään Rauman Kauppiksella kello 18:30.

Lue myös