Tärkeät pisteet jäivät Karhuille

Taistelu Divarin viimeisestä pudotuspelipaikasta käy kiivaana. Karhut ottivat runkosarjan viimeisestä kotiottelusta tärkeät kaksi pistettä, joilla joukkue säilytti kahdeksannen paikkansa, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

Lauantain ottelun avauserä tarjosi kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä. Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkueen Konsta Kivioja. Niittomiesten johtoasema ottelussa kesti kaikkiaan vain reilun minuutin, kunnes Karhujen Matti Rössi tasoitti ottelun. Avauserässä Karhut iski Rössin avausmaalin lisäksi vielä neljä osumaa. Kotijoukkueen tehokas kahden minuutin jakso sisälsi kaikki neljä maalia. Ensin Ville Salonen vei isännät johtoon ylivoimalla. Tämän jälkeen Tomi Jerkku lisäsi johdon kahteen maaliin. Hetkeä myöhemmin oli Eero Vanhatalon vuoro yllättää Kosti Laine. Tomi Jerkun illan toinen osuma oli liikaa Laineelle ja maalille vaihdettiin Marko Pulkkinen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen vankasta 5-1 -johtoasemasta.

Ottelun toisessa erässä ei hyvistä paikoista huolimatta nähty lisämaaleja. Molemmissa päissä oli muutama hyvä paikka, mutta maaliin asti laukaukset eivät löytäneet. Karhut pääsivät toisessa erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta Akseli Vuollon rangaistus ei kostautunut Niittomiehille.

Tuloksettoman toisen erän jälkeen päätöserässä jatkettiin maalitalkoita. Pelin päättäneessä erässä nähtiin kaikkiaan kahdeksan osumaa. Erän toisella minuutilla Karhujen Aaro Ollikainen ampui isännät viiden maalin johtoon. Niittomiehet saivat hetkellisesti takaa-ajon käyntiin, kun ensin Joona Viiltoja ja hetkeä myöhemmin Matti Heikkinen kahden miehen ylivoimalla ohittivat Karhujen maalilla pelanneen Tomi Bergendahlin. Erän puolen välin jälkeen kotijoukkue kuitenkin ratkaisi ottelun kolmella maalillaan. Kahdesti maalinteossa onnistui Eero Vanhatalo ja kertaalleen Benjamin Lepola. Erän loppu minuuteilla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen ja tulostaululle oli muodostuneet kotijoukkueen 10-4 -voittoon oikeuttavat lukemat.

- Eka erä oli meiltä ihan hyvää, vaikka alku oli tahmea. Saatiin siinä kaverin avausmaalin jälkeen iskettyä useampi maali, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Toisessa erässä oli hyökkäyspelaaminen hyvää. Keskialueella sitten taas oli siinä huolimattomuutta ja hassattiin liikaa palloja kaverille. Saatiin kuitenkin hoidettua paikat, ettei tullut takaiskuja.

-Päätöserän alku oli paha, kun saatiin pari jäähyä. Selvittiin onneksi yhdellä takaiskulla jäähyistä. Melkein heti jäähyjen jälkeen saatiin tehtyä muutama maali lisää ja peli oli käytännössä siinä. Tärkeät pisteet tasaisessa sarjassa meille, päättää Nylund.