Perjantai-ilta tarjosi kolmetoista maalia

Karhujen ja Nurmon Jymyn välinen harjoitusottelu tarjosi Porin Urheilutalolle saapuneille katsojille kaikkiaan kolmetoista osumaa. Maaleista kahdeksan syntyi kotijoukkueen toimesta. Päätösnumerot siis Karhuille 8-5.

Ottelun avauserästä muodostui kuuden maalin näytelmä. Peli sai vauhdikkaan alun, kun vieraat siirtyivät ottelussa heti toisella minuutilla 1-0 -johtoon Olli-Jussi Sariolan maalilla. Nurmolaisten johto kesti vajaat neljä minuuttia, kunnes Benjamin Lepola onnistui yllättämään Jymyn maalilla aloittaneen Julius Kivimäen Roni Tuomelan syötöstä. Jymy kuitenkin kuittasi tasoituksen välittömästi seuraavassa vaihdossa Sariolan iskiessä toisen maalinsa. Erän viimeisen neljän minuutin aikana nähtiin sitten puolet maaleista. Ensin Karhujen Antti Vuorinen tasoitti tilanteeksi 2-2. Seitsemäntoista sekuntia myöhemmin Eero Vanhatalo vei Karhut ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ylivoimamaalillaan. Erätauolle siirryttiin lopulta 3-3 numeroista, kun Jymyn Sami Kujala tasoitti pelin ajassa 18:46.

Toisessa erässä edettiin pitkään maaleitta, kunnes erän ensimmäisen maalin onnistui viimeistelemään Karhujen Juha Tikka. Tikan osuma syntyi, kun erää oli pelaamatta enää reilut neljä minuuttia. Erän päätöshetkien aikana Karhut lisäsi johtoaan vielä kahdella maalilla. Ensin onnistui Juho Miilunpalo maalin kulmalta ja sekuntia ennen erätaukosummeria illan toisen maalinsa iski Antti Vuorinen. Päätöserään siirryttiin Karhujen 6-3 -johtonumeroista.

Päätöserässä Jymyn Juuso Koskela nosti vieraat kahdella maalillaan Karhujen kantaan reilussa kuudessa minuutissa. Kotijoukkue tarjoili päätöserän lopulla vieraille mahdollisuuden tasoitukseen kahdella rangaistuksellaan.  Tomi Jerkun ja Juha Tikan rangaistukset eivät kuitenkaan kostautuneet, sillä ensimmäisen aikana Eero Vanhatalo lisäsi Karhujen johdon alivoimamaalillaan kahteen. Jälkimmäisen jäähyn aikana maalin teossa onnistui puolestaan illan toisen maalinsa niin ikään iskenyt Benjamin Lepola.

- Nousujohteinen peli tänään meiltä. Ensimmäinen erä oli hieman verkkainen. Toisessa parannettiin peliä hiukan. Päätöserä olikin sitten jo pallollisestikin parempi Karhuilta, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Viisikkopelissä ei ollut meillä isompaa hätää. Vastustaja sai maaleja meidän omista henkilökohtaisista virheistä. Huolellisuutta vaan lisää, niin hyvä tulee.

- Nyt meillä on joukkueessa hyvä kilpailutilanne päällä ja vaihtoehtoja riittää jokaiselle pelipaikalle, päättää Lehti.

Perjantain taistossa Karhuista tehokkainta osaa olivat kaksi maalia iskeneet Benjamin Lepola, Eero Vanhatalo ja Antti Vuorinen. Vieraista kahteen maaliin ylsivät Olli-Jussi Sariola ja Juuso Koskela.