• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa karsinnoissa Steelersin


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen otteet ennen karsintoja lupaavat hyvää, mutta se 60 minuutin ehyt peli pitää vielä varmistaa. Runkosarjan viimeinenkin peli osoitti myös sen, että jäähyllä istumiseen ei ole varaa.  Happee rokotti Karhujen alivoimapelaajia kolmesti. Karhut puolestaan onnistui käyttämään vain yhden neljästä  ylivoimatilanteestaan Ville Salosen kaunisteltua lukemat 6-4:ään ihan toisen erän lopussa.

Happee näytti yhä mallia liigatulokkaalle, mutta toisaalta Karhut pelasi vajaamiehisenäkin 10-5 (3-2, 3-2, 4-1). Lopputulos oli lopulta lähes sama kuin viime syksyn  kohtaamisessa  (6-11) Porissa.

- Viime minuuttien kahden pelaajan ylivoimalla olisi vielä pitänyt maali tehdä, valmentaja Tino Nieminen harmitteli huonoa viimeistelyä.
Pisteitäkin olisi Niemisen mukaan huolellisemmalla pelillä voitu ottaa, sillä peli ei ollut ihan kontrollissa vastustajallakaan.

- Positiivista oli, kun sekä Niko Järvenpää että Tuomas Huhtala tekivät ensimmäiset liigamaalinsa. Hieno homma, kiteytti Nieminen.

Karhuilla oli hetkensä. Ensin Karhut kavensi ja tasoitti ajassa 17:08 tilanteeksi 2-2 parin minuutin välein Tomi Jerkun ja Niko Järvenpään maaleilla. Sen jälkeen Happee karkasi . Kotilaisen veljekset  Peterin (3+2), Paulin (1+1) ja Panun (1+1) rynnäköllä suorastaan loistivat tehoillaan. Peter Kotilainen varmisti näin itsensä liigan pistekuninkaaksi  73 (37+36) pisteellä  ennen Nokian KRP:n  Joona Rantalaa ja Henri Johanssonia.

- Mies laukoi hanakasti, kun varmasti halusi pitää pistepörssin kärkisijan. Tehokkaita olivat muutkin veljekset.

Myös superkonkari Mika Kohonen muistutti kokemuksen voimasta tuikkaamalla alivoimamaalin ja tehot 1+1. Hattutempun teki Kotilaisen lisäksi Jami Manninen.
Karhujen tehoista vastasivat Tomi Jerkku  1+1, Kalle Santanen 1+1, Niko Järvenpää 1+ 0, Tuomas Huhtala 1+0, Ville Salonen 1+0, Aaro Ollikainen 0+1 ja Matti Rössi 0+1.


Karhujen pistenikkarin tittelin runkosarjassa saa Tomi Jerkku 33 pisteellä (18+15). Myös kolmossija kirjataan nuorelle, Eero Harjulalle (-99), jonka tehot runkosarjassa olivat mallikkaat 22 pistettä (6+16). Tasapisteissä kolmossijan nappasi myös Antti Vuorinen (19+3). Nuorten väliin kakkossijalle kiilasi konkari Ville Salonen 24 pisteellä (8+16).
Mitkä ne Jerkun vahvuudet ovat?
- Rightilta lähtee maailmanluokan veto, mutta on meillä vahvoja leftejäkin, Nieminen muistutti.

 

Runkosarjan viimeisellä kierroksella varmistui, että Karhut kohtaa karsinnoissa Steelersin, joka taipui Indiansille 4-2. OLS puolestaan onnistui voittamaan Nokian KRP:n jatkoajalla 7-6. ErVi voitti LaSBin 5-3. Ratkaisuottelut kiinnostivat kotikatsomoissakin niin, että netti kaatui eikä lopputuloksiin päässyt käsiksi kuin vasta vähän ennen klo 21.

- Dataa meillä jo Steelersistä, mutta täytyy vielä tutustua tarkemmin. Nyt on tärkeää varmistaa myös joukkueen henkistä puolta, Nieminen totesi ja korosti myös ehyiden pelien tärkeyttä vottotaisteluissa.

Ottelut mitellään 16. ja 17. maaliskuuta, keskiviikkona 20.3. sekä 23. ja 24. maaliskuuta.

 

Sarjataulukko


Lue myös