• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Steelers kellautti Karhut suoraan 3-0


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Liiganousija ei pääse koskaan helpolla kokeneiden vanavedessä. Karhut taipui torstai-iltana Steelersille suoraan kolmessa ottelussa.  Viimeinen koitos päättyi Hämeenlinnassa 6-3 (1-0, 5-0, 0-3).

Valmentaja Juha-Petri Kujansuu tyytyi toteamaan, että parempi voitti. Kapteeni Kalle Santanen näytti hyvää esimerkkiä Benjamin Lepolan kanssa. Nuoremmasta polvesta maininnan ansaitsivat valmennusjohdon mielestä Markus Hautaoja ja Tuomas Huhtala.

- Ei mitään seliteltävää. Karhut oli potkun perässä. 1. ja 3. erässä pelimoodi oli päällä, mutta toisen erä oli jotain aivan muuta kuin salibandyä. Siinä ei ollut mieli, jalat eikä sydänkään mukana, Kujansuu kiteytti.

Pelit voi voittaa pelaamalla kaikki 60 minuuttia. Maalivahti Rasmus Österman teki tilaa kolmanteen erään Roope Mutkalle, joka piti nollat. Kolmannen maalinsa Karhut sai ilman maalivahtia, mutta takaa-ajo oli auttamatta myöhässä. Karhujen valmennus jäi kaipaamaan sitä ehyttä peliä, jollaisesta kotipelissä (4-6)  jo saatiin näyttöä. Se peli olisi pitänyt voittaa, jotta kolmanteen peliin olisi saatu enemmän itseluottamusta. Nyt joukkue oli kaukana omasta osaamisensa tasosta.

- Tässä on ollut kahdeksan viikkoa aikaa ajaa uutta sisään, Kujansuu viittasi valmennusjohdon vaihtumiseen tammikuussa.

Nyt edessä on liigakarsinta 1. divarin voittokamppailun häviäjän kanssa. Vastaan tulee joko Tiikerit tai ÅIF, jotka mittelevät parempi viidestä  -ottelusarjassa 22.-31. maaliskuuta. Joukkueet nousivat yllättäen divarista nousukahinoihin sijoilta 7. ja 8. Rangers, FBC Turku, Loviisan Tor, NST ja O2 Jyväskylästä jäivät pudotuspeleissä alakynteen.

Kuinka tuttuja liigaan havittelevat joukkueet ovat?
- Kovin paljon en ole divaria seurannut, joten täytyy ottaa tilanne haltuun. Yllätyshän se oli, että ÅIF ja Tiikerit nousivat liigakarsintoihin.
Keskinäiset divariottelut menivät joukkueilla tasan 1-1. 

Millaisia mietteitä tulevat pelit herättävät?
- Saamme vielä mahdollisuuden. Voitto on selkeä tavoite. Tilanne on tosin eri kuin vuosi sitten, jolloin Karhut oli haastajana. Nyt liigapaikan puolustaminen on nousuun verrattuna henkisesti raskaampaa, arvioi Kujansuu ja peräänkuulutti joukkueelta ”äijämäisyyttä” ja avainpelaajilta johtajuutta.
Lopun maaliskuuta Karhut kerää bensaa tankit täyteen ja seuraa, miten ÅIF ja Tiikerit kamppailevat. Karhuilla on kotietu näissä paras kolmesta liigakarsinnoissa.

Karhujen tehot: Benjamin Lepola 2+0, Kalle Santanen 1+1, Ville Salonen 0+2.


Karsintojen tulokset

Divarin pudotuspelit

Lue myös