• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Taskinen sivussa loppukauden


Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Taskinen sivussa loppukauden

FBT Porin puolustuksen yksi kulmakivistä, Jussi Taskinen on työesteiden vuoksi poissa vahvuudesta loppukauden. Muutoinkin joukkueen harjoitusvahvuudesta on ikäväksi poissa koko joukko pelimiehiä..

Taskisen komennustyöt veivät miehen tällä kertaa ensin Singaporeen ja keikan aikana tulee tutuksi niin Indonesia kuin Kiinakin. Aiemmin syksyllä niinikään Kiinassa työskennellyt Taskinen joutuu jättänemään väliin myös kevään tulevat karsintapelit.

- Tottakai harmillista, mutta tätä amatööriurheilu on. Töiden ehdoilla mennään, isoja uhrauksia miehet kuitenkin ovat jo tehneet ja varmasti joutuvat jatkossakin tekemään. Taskisen tapaus nyt kuitenkin aikalailla erilainen, mahdollisuutta "järjestellä" kun ei juuri ole. Toiselta puolelta maapalloa ei miestä saa takaisin kuin maajäristys tai muun luonnon oikku, FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen tietää.

Kevään "kovien" pelien lähestyessä joukkueen toipilaslista näyttää muutoinkin huolestuttavalta. Aikaa kuitenkin on vielä parannella haavoja, mutta esimerkiksi edellisestä USB pelistä poissa oli kaikkiaan kahdeksan ns. vakiokokoonpanon miestä.

Miikka Läntisen käden hiusmurtuma pitää miehen vielä puolitoista viikkoa poissa parketilta. Taskisen lailla niin ikään edellisestä pelistä poissa oli työkomennuksen vuoksi Mikko Raivio. Flunssa piti sivussa puolustajat Jani Vettenrannan ja Ville Mattilan. Katsomon puolelta peliä seurasi myös alaraajavammaansa paranteleva Ville Vahtera ja selkävaivasta kärsinyt Juho Miilunpalo.

- Toiveissa on, että kaikki kaverit saadaan jo Woodis peliin paikalle, mutta varmuutta asiasta ei vielä ole. Päivä kerrallaan mennään ja pyritäään harjoittelemaan mahdollisimman laadukkaasti nykyisellä kokoonpanolla. Onneksi meillä on laaja rinki ja lisäksi hyviä junioreita kärkkymässä pelipaikkaa, Läntinen luo toiveita.

Toipilaiden lisäksi Joni Rokosan armeija on pitänyt miehen poissa edustusjoukkueen matkasta, mutta pelituntumaa mies on päässyt ylläpitämään mm. A-junioreiden mukana.

- Rokki on nuoreksi mieheksi sen verran kokenut kaveri, vaikka armeijan alkupuoliskolla harjoituksiin hän on päässyt heikosti. On hänestä varmasti hyötyä vielä kevään kovissa peleissä. Onhan kaveri parina edellisenä kautena ollut mukana kevään tärkeissä peleissä ja melko merkittävässä roolissakin, Läntinen muistaa.

Lue myös