Karhut jäi pisteittä sunnuntaina

Karhut menetti ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko pistepotin Helsingissä sunnuntaina M-Teamin vieraana. Taistelu oli tasaista aina ottelun kolmanteen erään asti, jossa M-Team repi eroa vajaamiehiseen Karhuihin. Loppulukemat Ruskeasuolla olivat päivän päätteeksi 10-5.

M-Team aloittaa ottelussa maalinteon, mutta kahta minuuttia myöhemmin Tomi Jerkku tasoittaa pelin Tuomas Huhtalan syötöstä. 15 sekuntia myöhemmin Juho Myllyharju ujuttaa pallon vastustajan häkkärin ohitse ja vie Karhut 2-1 johtoon. Myös ottelun seuraava maali on Myllyharjun käsialaa, johon loistopassin antaa Jerkku. M-Team kaventaa kuitenkin 2-3:een ja lähes heti perään tasoittaa pelin. Erätauolle lähdetään tasatilanteessa 3-3.

Toinen erä on vähämaalisempi. Heti erän alkuun M-Team kuitenkin ottaa johtoaseman. Pari minuuttia myöhemmin Jerkku tuo Karhut tasoihin jäätävällä laukauksellaan. Hieman erän puolivälin jälkeen M-Team ottaa taas johtoaseman. Enempää maaleja erässä ei nähdä, joten lukemissa 5-4 lähdetään viettämään erätaukoa.

Kolmas erä on M-Teamin. Erän puolivälissä kotijoukkue tekee kaksi maalia lähes peräkkäin ja ollaan tilanteessa 7-4. Tämä pakottaa Karhujen päävalmentaja Jani Rajalan ottamaan aikalisän. Karhujen ottaessa maalivahti Miro Rantalaa pois, M-Team niittaa lukemat jo 8-4:ään. Vajaa minuutti ennen päätössummeria, Myllyharju lyö hatullisen täyteen ilman maalivahtia pelatessa, kaventaen tilanteen 8-5:een. Syötön tähän merkkauttaa Huhtala. Numerot eivät tähän kuitenkaan jää, sillä M-Team tekee vielä toisen tyhjään maaliin siirretyn rangaistuksen aikana, 27 sekuntia ennen loppua. M-Team päättää vielä siirtää lukemat kaksinumeroisiksi sekuntia ennen loppua. Taulu näyttää siis lukemia 10-5, 60 minuutin pelaamisen jälkeen.

”Rikkonainen viikko takana ja paljon poissaoloja. 13 pelaajalla mentiin 55 min. Pelattiin kuitenkin hyvä ottelu, joka ratkesi sitten tehokkuuteen, jossa kaveri oli parempi! Ekassa erässä 1-3 tilanteessa meidän pelaajaa lapa päähän, josta kaveri teki maalin ja eikä vihelletty jäähyä. Peli olisi tietenkin ollut erilainen, jos tämä ei olisi jäänyt tuomareilta huomaamatta. Sen verran kova isku kuitenkin oli, että verta tuli solkenaan ja sairaalaan joutui tikattavaksi. Tällä viikolla ei ole pelejä ja yritetään saada rosteri kasaan ja sitten paremmalla kokonaisuudella eteenpäin”, summaa Rajala M-Team ottelun.

Karhuilta ottelun parhaana palkittiin hattutempun (3+0) tehnyt Juho Myllyharju. Karhuilla on nyt lyhyt ”MM-kisatauko” ja seuraava ottelu pelataan lauantaina 19.11.2022 Tampereella, Kooveen vieraana. Heti perään sunnuntaina 20.11.2022 pelataan Porissa Josbaa vastaan.