Karhut voittoon kotiavauksessa

Karhujen kotiavaus tuotti kolme sarjapistettä porilaisille. Jyväskyläläinen Happee Steamers kaatui selkein lukemin 8-3.

Karhut avasi kauden myös kotona sunnuntaina 24.9.2023. Karhut sai farmiseura Nokian KrP:ltä kokoonpanoon kaksi pelaajaa, Osakri Tenhon ja Jorens Malkavsin.

Ottelun avausmaalin iskee Karhujen Eetu Annila (Tenho). Hetkeä myöhemmin Karhut 2-0 johtoon vie joukkueen kapteeni Eero Vanhatalo. Syötön tähän antaa Santeri Kimpanpää. Kahdeksan sekuntia edellisestä on taas Annila ja Tenho asialla ja vielä sekunti ennen erän loppua Vertti Rautava (Annila) vie Karhut tauolle lukemissa 4-0.

Toinen erä on tasaisempi. Vasta erän loppupuolella nähdään erän ensimmäinen maali ja se on samalla Happee Steamersin ottelun avausmaali. Erän tasoittaa kuitenkin Leo Saarinen Niko Pullin syötöstä. Erätauolle mennään lukemissa 5-1.

Heti kolmannen erän alkuun Steamers kaventaa tilannetta 5-2:een. Julius Lundgren (Tenho) kuitenkin kuittaa tämän. Seuraava maali on taas Steamersin ja lukemat taululla vaihtuvat 6-3:een. Karhut tekee erässä vielä kaksi maalia. Ensimmäinen syntyy ylivoimalla, kun Annila (Miro Haanpää) iskee illan kolmannen maalin häkkiin. Loppulukemat 8-3:een niittaa Vanhatalo (Kimpanpää).

Karhujen päävalmentaja Jani Rajalan mietteet kotiavauksesta:

”Hyvä valmistautuminen peliin ja oltiin kyllä alussa kaveria aika paljon edellä!

Pystyttiin luomaan paljon laadukkaita maalipaikkoja ja johdettiin ekan erän jälkeen ansaitusti 4–0.

Toinen erä oli vähän heikompi, mutta kokonaisuudessa hyvää pelaamista johtoasemassa, eikä päästetty kaveria lähelle.

Kolmas erä oli jälleen parempi ja vahva erä meiltä. Kypsää pelaamista ja laadukasta tekemistä kolmen kentän voimin! Ville pelasi maalissa myös todella hyvän ottelun!

KrP-avuista saatiin leveyttä rosteriin ja kyllähän molemmat pelimiehiä ovat ja toivottavasti herrat ovat mukana jatkossakin.

Täytyy olla ylpeä koko joukkueesta. Ilo on vetää tuota ryhmää eteenpäin päivä, viikko ja peli kerrallaan!”

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta maalivahti Ville Laxin sekä Happee Steamersilta porilaislähtöisen Paavo Kankaanpään. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli tehot 3+1=4 taiteillut Eetu Annila.