Karhuilla kolmen pisteen viikonloppu

Karhut otti lauantaina voiton sarjakakkonen Tiikereistä lukemin 9-7. Sunnuntaina puolestaan joensuulaiset kävivät hakemassa pisteet Porista. Loppulukemat olivat 5-7 Josballe.

Karhut aloitti lauantaina totutun vahvasti. Ensimmäisenä maalaa Osakari Tenho (Eero Vanatalo). Seuraava maali on Eetu Annilan käsialaa. Vanhatalo vie karhut 3-0 johtoon ja Santeri Kimpanpää (Vanhatalo) pistää lukemiksi 4-0. Tiikerit saa kavennuttua tilannetta yhdellä, mutta erätauolle lähdetään kuitenkin kotijoukkueen 4-1 johtoasemassa.

Toisen erän alkupuolella Tiikerit kaventaa tilanteen 4-2:een ylivoimalla. Tämän jälkeen Vanhatalo kuitenkin onnistuu rangaistuslaukauksessa ja niittaa Karhut 5-2 johtoon. Kaksi seuraavaa maalia on Tiikerien, joten tilanne on 5-4. Erän viimeinen maali on Vanhatalon (Kimpanpää) hattutempun täydentävä Karhujen 6-4 osuma.

Kolmannen erän puoliväliin mennessä Tiikerit on tasoittanut tilanteen 6-6:een. Leo Saarinen vie kuitenkin Karhut jälleen johtoon ja tämän jälkeen Vanhatalo tehtailee illan neljännen maalinsa ylivoimalla, vieden Karhut kahden maalin johtoasemaan. Tiikerit saa jälleen kavennettua tilannetta, mutta lopullisen niitin Tiikerien verkkoon laittaa Akseli Kataja Tiikerien pelatessa ilman maalivahtia. Tämä oli Katajan ensimmäinen maali Divaritasolla. Loppulukemat ovat siis Porin lauantai-illassa 9-7 Karhuille.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta tehot 4+2=6 tehneen Eero Vanhatalon sekä Tiikereiltä Mattias Kokljuschkinin. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli myös Eero Vanhatalo. Vanhatalo meni samalla illan tehoillaan Inssi-Divarin pistepörssin kärkeen.

TORJUNNAT

Jan Eckhardt                                          4 + 1 + 5 = 10/17 (58,82%)

Ottelun kuvagalleria

Sunnuntaina Karhujen alku oli tahmeampi, vaikka Eero Ranne (Santeri Kimpanpää) laittaakin ensimmäisen Divarimaalinsa Josban verkkoon vain 28 sekunnin pelaamisen jälkeen. Seuraavat neljä maalia on Josban tehtailemia. Oskari Tenho kaventaa kuitenkin tilanteen 2-4:ään, mutta Josba tekee vielä viidennen erän loppupuolella.

Toisen erän puolivälissä Tenho (Leo Saarinen) tekee illan toisen maalinsa kaventaen tilanteen 3-5:een. Tämä jää myös erän ainoaksi maaliksi.

Kolmannen erän alussa Miro Haanpää (Eero Vanhatalo) tuo Karhut ylivoimalla maalin päähän Josbasta. Seuraavat kaksi tekee kuitenkin Josba, joista jälkimmäinen syntyy tyhjään maaliin. Ilman maalivahtia pelatessa, yhdeksän sekuntia ennen ottelun loppua, Eetu Annila (Tenho) kaventaa tilannetta vielä 5-7:ään, mutta aika loppuu kesken ja Josba vie pisteet mukanaan.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta tehot 2+1=3 tehneen KrP-vahvistus Oskari Tenhon sekä Josbalta Aapo Hämäläisen. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli hyviä otteita koko viikonlopun esittänyt Leo Saarinen.

Karhujen päävalmentaja Jani Rajalan mietteet viikonlopun kotituplasta:

”Viikonlopusta ihan hyvät fiilikset. Lauantaina pelattiin todella hyvä 60 min ja se toi kolme pistettä Tiikerit-ottelusta. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin, joka tietenkin on todella tärkeää, jos näistä peleistä haluaa pisteitä ottaa.

Sunnuntaina Josbaa vastaan todella huono eka erä ja 2-5 tappiolla. Parannettiin peliä kyllä toiseen ja kolmanteen erään, mutta loppukiri ei riittänyt. Tässäkin pelissä pienet asiat ratkaisivat voittajan ja huono ensimmäinen erä oli liikaa tällä kertaa.

Josba pelistä jäi muutenkin enemmän parannettavaa ja tällä hetkellä tehokkuus makaa liikaan yhden kentän varassa, joten tästä hyvää dataa seuraavan viikon harjoituksiin.

Tällä viikolla ei ole onneksi pelejä, niin saadaan vähän parannettua loukkeja ja kovan alkusyksyn jälkeen pieni lepokin joukkueelle tekee hyvää.”