• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Uuteen kauteen uuden kapteenin kipparoimana


Kuva: Mikko Knuutila / Urheilupori.com

Uuteen kauteen uuden kapteenin kipparoimana

FBT Pori lähtee uuteen kauteen niin uuden valmentajan kuin nyt myös uuden kapteenin johdolla, kun nuoresta iästään huolimatta jo kokeneelle Jani Vettenrannalle ojennettiin kipparin nauha.

- Hienolta tuntuu, itseasiassa tämä oli jopa yksi tavoitteistani kauteen lähdettäessä, FBT Porin tuore kapteeni Jani Vettenranta kertasi tunteitaan saadessaan kuulla valmennusjohdon valinnasta.

- Vettenranta on omalla esimerkillään osoittanut kapteenin valmiutensa. Kapteenin tehtävä näkemykseni mukaan on toimia esimerkillisenä harjoittelijana, urheilijana ja joukkuepelaajana. Vettenranta soveltuu tähän täydellisesti. Tunnollisena kaverina hoitaa aina velvollisuudet esimerkillisesti. Tottakai myös kurinpidollisissa asioissa kapteenilla on tärkeä rooli, jolloin kapteenilla pitää olla tarvittavaa rohkeutta puuttua, päävalmentaja Ismo Läntinen taustoittaa kapteeni valintaansa.

- Mielestäni kapteenin tärkeimpiä tehtäviä on omalla esimerkillään johtaa joukkuetta. Tottakai tarvittaessa on myös puututtava havaittuihin epäkohtiin ja käytävä tarvittavat keskustelut niin pelaajien kuin joukkueenjohdon kanssa. Joukkueurheilussa jokaisen pelaajan panos on merkittävä, mutta kyllä sen (kapteenin) pitää johtaa joukkojaan etupuolelta, omalla esimerkillä.

- Oma kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Harjoittelu on ollut mielekästä, aikalailla erilainen startti mitä aiempina vuosina. Reenaaminen on kuitenkin ollut hyvin mielekästä. Todettakoon kuitenkin, että viimeisen viikon verran ajatukset on kuitenkin ollut vähän hakoteilla, Vettenranta huokaa.

Syy Vettenrannan "ajatusten karkailuun" löytyy kotipuolesta. Paitsi, että Vettenranta toimii kapteenina joukkueen isäntänä, tuli Janista viime torstaina (30.7.2009) myös onnellinen tyttölapsen isä!

- Onneksi täytettävänä ei kuitenkaan ole kovin isot saappaat, Vettis virnuilee ja jatkaa Ripassa (toim. huom. ex-kapteeni, välivuotta pitävä, Kristo Kangas) oli kyllä paljon hyviä kapteenin ominaisuuksia. Kangas oli joukkueen sisällä arvostettu ja kunnioitettu kapu, joka tuli kyllä kaikkien kanssa hyvin toimeen. Sen verran omantienkulkija hän kuitenkin oli, että sen enempää en kyllä lähde hänen tekemisiään seuraamaan, Jani jatkaa piikitellen.

Kesälaitumilta tavoiteltu vanha kapteeni Kristo Kangas on tyytyväinen valinnasta.

- Nappi valinta, kyllä Vettis on oikea henkilö tuohon tehtävään. Kapteenin tehtävä ei ole kuitenkaan ole välttämättä voittaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Asenne on tärkein. Kapteenin pitää jatkaa taistella, näyttää esimerkkiä ja tarvittaessa herätellä porukkaa illasta toiseen, nimenomaan niin peleissä kuin harjoituksissakin, yhden liiga maalin viimeistellyt Kangas ohjeistaa.

Lue myös