• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Raivio ja Saastamoinen FBT Porin tuoreimmat hankinnat

Raivio ja Saastamoinen FBT Porin tuoreimmat hankinnat

FBT Porin miesten 1.divisioonaan valmistautuvaan joukkueeseen on kiinnitetty uusia nimiä. Tamperelaiskaksikko, liigakokemusta omaava puolustaja Mikko Raivio, 33, ja joukkueen mukana jo Ruotsin harjoitusleirillä ollut maalivahti Jarkko Saastamoinen, 25, ovat allekirjoittaneet sopimuksen porilaisjoukkueen kanssa.

Kovaluinen, kokeneeseen kaartiin lukeutuva, puolustaja Mikko Raivio tuo FBT Porin puolustukseen jämäkkyyttä. Salibandyliigassa Raivio pelasi viime kaudella kahdeksan ottelun verran Nokian KrP:n riveissä.

- Raivio tuo joukkueeseen tarvittavaa kovuutta ja kokemusta. Nuorten pelaajien tueksi varsinaista äijämäisyyttä ja tasapainottaa kokemuksellaan sopivasti suhteellisen nuorta joukkuettamme, FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen vahvistaa.

- Raivio kuului Nokian KrP:n Salibandyliigaan nousseen joukkueen runkomiehistöön. Häntä voidaankin luonnehtia jopa täsmähankinnaksi, jonka vahvuudet ei niinkään näy pistepörssissä, mutta otteissa kentällä ja pukuhuoneessa kyllä. Löytyy kovaluiselta puolustajalta toki kaksi liigamaaliakin, Läntinen hehkuttaa.

 Jarkko Saastamoinen,Kalixin harjoitusleiri
Saastamoinen antoi Pohjois-Ruotsin harjoitusleirillä vakuuttavat näytöt.

Aiemmin viime viikolla seura tiedotti Viron maajoukkuemaalivahdin, Jarkko Saastamoisen liittymisestä joukkueen leirivahvuuteen. Pohjois-Ruotsiin suuntautuneen leirin aikana Saastamoinen vakuutti joukkueen valmennuksen ja sopimus syntyi melko nopeasti.

- Maalivahtiosastolle saimme nyt erittäin nälkäisen kaverin, jolla on kokemusta jopa kansainvälisiltä kentiltä. Saastamoinen osoitti harjoitusleirillä, nk. tryout – jaksonsa aikana, tarpeellisuutensa joukkueessamme. Kaikesta näki, että kaveri on pelannut enemmänkin kansainvälisiä pelejä, hyvin varman oloinen kaveri. Lisäksi isokokoiseksi maalivahdiksi hän liikkuu todella hyvin, Läntinen luonnehtii.

- Seurassamme on tällä hetkellä hyvä maalivahtivalmennustiimi, joka saa samalla uuden motivoituneen tulokkaan. Paketti on kaikelta osin hyvin molempia tyydyttävä. Saastamoinen on oman kehityksensä kannalta nyt oikeassa paikassa, Läntinen uskoo.

Joukkueen viimeiset palaset alkavat nyt olla kohdallaan, ja joukkue on nyt lähes valmis. Molemmat tuoreet vahvistukset tuovat tarvittavaa leveyttä, jo ennalta vahvaan ryhmään, rankan ja pitkän kauden ajaksi.

- Saimme nyt kertaheitolla molemmista aimo annoksen jämäkkyyttä puolustukseemme. Nyt voidaan sanoa, että meillä on koossa se porukka, jolla voimme lähteä sarjan avaukseen. Eihän joukkue tietenkään koskaan valmis ole, matkan varrella kun voi sattua mitä vain. Ja totta kai kokoajan pitää kuitenkin olla hereillä, jos löytyisi kavereita, jotka omilla vahvuuksillaan selkeästi vahvistaisivat nykyistä joukkuettamme, Läntinen päättää.

- Pelaajarinki on nyt kohtuu suuri, mutta tällä pyrimme varautumaan siihen, ettemme joutuisi samankaltaiseen tilanteeseen kuin viime kaudella, kun loukkaantumisten vuoksi jouduimme tekemään kiireisiä pelaajahankintoja kesken kauden. Pelaajille ja valmentajille tämä tuo arvatenkin omat haasteensa, kun syntynee entistä kovempi kilpailu peliajasta ja -paikoista. Joka tapauksessa uusienkin pelaajien tulee itse lunastaa paikkansa joukkueessa, FBT Porin puheenjohtaja Juhani Ruohonen täydentää.

Lue myös