• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

KarhuCup tulevana viikonloppuna urheilutalolla

KarhuCup 2012

Tulevana viikonloppuna Porin urheilutalolla käydään kovatasoinen Divariturnaus kun sarjanousua hakemaan lähtevät Karhut ja Steelers saavat seurakseen vahvistuneen SalBan sekä SB Vaasan. Turnauksessa jokainen joukkue pelaa kertaalleen toistaan vastaan. Näin ollen sekä lauantaina, että sunnuntaina on luvassa kolme ottelua. Turnaukseen on vapaa pääsy, joten yleisöryntäys on pelkästään suotavaa. Karhut esittelee ensi kertaa tarkkasilmäiselle kotiyleisölleen uudistuneen joukkueensa. Myös muissa joukkueissa on paljon mielenkiintoisia nimiä, joten seuraamaan kannattaa lähteä heidänkin otteitaan. Artikkelin lopusta löydät turnauksen otteluohjelman. Ottelun tulokset ja mahdollisesti jotain raporttiakin löydät Karhujen Facebook-sivuilta osoitteesta https://www.facebook.com/porinkarhut
Karhujen Facebook sivuille tulokset ilmestyvät välittömästi otteluiden tauottua.

Karhut
Uudistunut Karhulauma pääsee ensi kertaa testaamaan uudistettua pelitapaansa muita sarjan joukkueita vastaan KarhuCupissa. Liigassa edelliset kaudet lähinnä kyykkijän roolissa ollut joukkue onkin ison muutoksen edessä, kun pallollista peliä pitäisi alkaa hallitsemaan pelkän puolustamisen sijaan. Hyökkäävän pelin opettelu on aina monin verroin puolustavaa vaikeampaa, eikä turnauksessa varmasti nähdä vielä Karhujen parasta osaamista. Joskin myös muiden joukkueiden peli paranee luonnollisesti kauden edetessä. Joukkueen peleissä ja etenkin harjoituksissa on kuitenkin näkynyt jo ilahduttavasti piirteitä uuden, aktiivisemman pelityylin toimivuudesta vaikka parannettavaakin on vielä roppakaupalla. Joukkue pääsee turnaukseen lähes täydellä miehistöllään. Etukäteisarvioissa ainoastaan Mikael Lindroosin pelaaminen on epävarmaa miehen kuntouttaessa reisivammaansa.

Karhujen aiemmat harjoitusottelut
7.8 Karhut - Rupu (2-div) 7-2
15.8 TPS - Karhut 3-4  

SB Vaasa
Viime kauden päätteeksi voimansa Woodcuttersin kanssa yhteen lyönyt SB Vaasa lähtenee sarjaan tavoittelemaan keskikastin sijoja. Harjoituskaudella vaasalaisten peleissä on lyöty palloa maaliin urakkatahdilla (kolme peliä, 56 maalia), mutta KarhuCupissa luulisi tahdin hieman hyytyvän. Joukkue tullee puolustamaan turnauksessa enemmän kuin hyökkäämään, mutta erikoistilanteissa ja vastahyökkäyksissä joukkue on varmasti vaarallinen maalitykkinä tunnetun Tero Saariston johdolla.
SB Vaasan aiemmat harjotusottelut ovat olleet melkoisista ääripäistä, sillä kahta alemman sarjan joukkuetta vastaan pelattujen otteluiden lisäksi SB Vaasa on haastanut hallitsevat Suomen mestarit.  

SB Vaasan aiemmat harjoitusottelut
7.8 SB Vaasa - SPV 3-15
16.8 SB Vaasa - TU (2-div) 22-2
21.8 ISB (2-div) - SB Vaasa 7-7

FT Steelers
Hämeenlinnalaisryhmä on ennakolta arvioituna yksi sarjan vahvimmista voittajaehdokkaista. Runkonsa hyvin kasassa pitänyt joukkue vahvistui mm.paluumuuttaja Timo Johanssonilla. Viime kaudella liigassa hyvät tehot 19+20 naputtanut Johansson tullee olemaan yksi Divarin kovimpia nimiä. Steelersin ainoa tavoite on nousu takaisin Salibandyliigaan ja lähellä se tulee olemaankin, näin etukäteen arvioituna. Joukkue on ollut kahdessa pelaamassaan harjoituspelissä erittäin vahva ja jalkoihin on jäänyt niin Divarijoukkue Fosu, kuin liiga joukkue Nokian KrP:kin. Karhuilta ja Steelersiltä löytyy muutakin yhteistä kuin tavoite. Molemmat joukkueet nimittäin luottavat fysiikkavalmennuksessa pelaajistosta löytyvään osaamiseen. Kokeneet ja kolossimaiset puolustajat Palmroth ja Vienola ovat tahoillaan vastanneet joukkueidensa fysiikkatreenien suunnittelusta. Molempien joukkueiden harjoitusmetodeista löytyy paljon yhtäläisyyksiä ja onkin mielenkiintoista nähdä kumman jalka hyytyy ennemmin vai hyytyykö kummankaan.

Steelersin aiemmat harjoitusottelut
9.8 Steelers - Nokian KrP 10-5
13.8 Fosu - Steelers 4-16

SalBa
Raumalaiset lähtevät toiseen Divarikauteensa entisestään vahvistuneena. Uudistunut valmennusryhmä on onnistunut haalimaan joukon hyviä vahvistuksia ja tavoitteet joukkueella ovatkin varmasti korkealla. Juha Mäkilän luotsaama ryhmä onkin vahva ehdokas kauden mustaksi hevoseksi
joka kaiken mennessä kohdalleen haastaa sarjan kärjen taatusti tosissaan. Mäkilää yhtään tuntien SalBan voi odottaa olevan kurinalaisesti puolustava ryhmä, joka pelaa varsin veemäistä peliä. 
Vuosikausia Karhujen pikkuveljen asemassa ollut koiralauma janoaa varmasti isoveljen asemaa itselleen. Ensimmäinen otos tästä saadaan turnauksen päätösottelussa kun Karhut ja SalBa iskevät yhteen sunnuntain alkuillassa. Vaikkei ottelussa vielä sarjapisteitä jaetakaan, on ottelulla merkitystä henkisellä puolella. Ottelun voittaja saanee henkisen yliotteen vastustajastaan, joten latausta ottelusta tuskin jää puuttumaan. Ottelun lähtökohdat ovat perin tasaväkiset, sillä Porin urheilutaloa voidaan pitää SalBan toisena kotihallina. Tämä siitä syystä, että merkittävä osa joukkueesta on ammentanut salibandyoppinsa Porista ja Karhuista. Joukkueen päävalmentaja, porilaisin raumalainen Juha Mäkilä on kirjoittanut pelikirjansa urheilutalon pukukoppi nro 9:ssä. Myös valmennusryhmässä mukana oleva Joonas Rantanen on käynyt Porissa ammentamassa säbäoppeja. Joukkueen pelaajista säbäoppinsa Karhuista on käynyt hakemassa mm. Petri Elo, Janne Hyvönen, Tommi Erkkilä, Ville-Petteri Lilja, Tomi Lahti, Mika Kallio, Kari Rimpelä, Joni Rokosa, Atte Hämäläinen, Jussi Tammi ja Tomi Pihkoluoma.Tervetuloa kotiin pojat.

SalBan aiemmat harjoitusottelut
21.8 TPS - SalBa 5-4
24.8 Wirmo (2-div) - SalBa 4-7

TURNAUKSEN OTTELUOHJELMA

La 1.9
12:00 SalBa - Steelers
14:45 SB Vaasa - Karhut
18:00 Steelers - SB Vaasa

Su 2.9
12:00 Karhut - Steelers
14:45 SB Vaasa - SalBa
18:00 Karhut - SalBa 

Lue myös