• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Veikkaus Oy:lle uusi toimitusjohtaja

Veikkaus Oy on nimittänyt uuden toimitusjohtajan. Lokakuun alusta 2012 Veikkaus Oy:tä luotsaa 46-vuotias Juha Koponen. Koponen on niittänyt mainetta eri yritysten johtotehtävistä ja Koponen siirtyy Veikkauksen leipiin lääkejakelija Tamron konserninjohtajan paikalta. Koulutukseltaan Juha Koponen on kauppatieteiden maisteri.

Koponen astelee Veikkauksen toimitusjohtajaksi varsin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen ja aihetta on puitu ja spekuloitu lukuisissa uutislähteissä. Valintaprosessissa ei sinänsä ole ollut mitään ihmeellistä, mutta edellisen toimitusjohtajan, Risto Niemisen, poislähdöstä on liikkunut useita eri versioita. Saiko Nieminen potkut vaiko ei, se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. Lehdistö on ollut kovasti sitä mieltä että kyseessä on tyylikkäät potkut, mutta Nieminen itse sanoo että Nieminen olisi lähtenyt pitkällisten neuvotteluiden jälkeen, yrityksen parasta ajatellen. Molemmissa on luultavasti totuutta ainakin jonkin verran.

Koponen astuu kuitenkin suuriin saappaisiin, mutta kokemusta hänellä on varmasti pahemmistakin paikoista. Veikkauksen tilanne ei kuitenkaan ole se kaikkein herkullisin, sillä EU painostaa koko ajan valtioita purkamaan pelimonopolit, joita Suomessakin siis on. Kilpailu on kovaa ja uusia keinoja on keksittävä jotta pärjää kovenevassa kilpailussa. Tekniikan aallonharjalla on pysyttävänä mukana koko ajan.

Veikkaus tekee kieltämättä hyvää koko yhteiskunnalle. Veikkauksen tuotto menee kokonaisuudessaan opetus- ja kulttuuriministeriölle, joka puolestaan jakaa tuoton tieteelle, taiteelle, liikunnalle ja nuorisotyölle. Summat ovat todella suuria kun ajatellaan että ne ovat tulleet suomalaisten pelaamisen ansiosta. Vuonna 2011 jaettiin yhteensä yli 515 miljoonaa euroa. Summa kertoo myös siitä, että Veikkauksen peleissä on paljon heikommat palautusprosentit kuin ulkomaisilla nettikasinoilla ja pokerihuoneilla.  Ensisijaisesti pelaajatkin ajattelevat sitä omaa lompakkoaan eikä sitä, mihin mahdolliset hävityt rahat menevät. Vaikka kieltämättä Veikkauksella on suuri rooli yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Veikkauksen uusi kapteeni ottaakin ruorin haltuunsa varsin myrskyisessä vaiheessa. Miten uusi kapteeni selviää uhkaavista karikoista ja kovaa puhaltavista tuulista? Käyttääkö viisas kapteeni puhaltavat tuulet hyväksi vai ajautuuko Veikkaus yhä syvemmälle poukamaan? Esimerkiksi viiden vuoden kuluttua koko Veikkaus voi olla ihan uuden tilanteen edessä.

Lue myös