• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Kotipelin kautta Kuopioon


Kuva: Kari Saha / urheilusuomi.com

Karhujen härkäviikko huipentuu viikonloppuna pelattaviin otteluihin sarjajohtaja Blue Foxia ja sarjanousija Welhoja vastaan. Ottelut ovat Karhujen pelaajille kuluvan viikon kolmannet tai neljännet, pelaajasta riippuen. Herroille Lepola, Lammi, Mäkelä, Lindroos, Santanen ja Kujansuu VP ottelut ovat kuluvan viikon kolmansia ja neljänsiä, muille kyseessä ovat viikon toiset ja kolmannet ottelut. Tapahtumia siis riittää ja kuluttava viikko on lähellä huipennustaan. 


Lauantaina Porin urheilutalolle saapuu siis sarjajohtaja Blue Fox. Joukkue on kerännyt pelaamistaan yhdeksästä ottelusta kolmea pistettä vaille täydet pisteet, joten vastus on kovempi kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella. Karhujen peli on parantunut ja tiistaina joukkue oli jo lähellä voittoa, hävittyään jatkoajalla M-Teamille. Liki ei kuitenkaan killata, kuin Raumalla, joten Karhujen on syytä parantaa vielä entisestään jos pisteitä mielivät viikonloppuna saada. 

Karhujen epäonnistumiset viime peleissä on helppo listata yhteen sanaan: erikoistilanteet. Kahdessa edellisessä ottelussa verkko on pölissyt 16 kertaa Karhu-maalivahdin selän takana. Näistä 8 on syntynyt ylivoimalla, yksi rangaistuslaukauksesta, yksi siirretyn jäähyn aikana ja kaksi alle kaksi sekuntia alivoiman päättymisen jälkeen. 12/16 maalia on siis suoraan syntynyt erikoistilanteista tai välittömästi niiden jälkeen. Kun samaan aikaan alkukaudella sarjan parhaimmistoa ollut ylivoima on tyrehtynyt pahemman kerran (yksi maali edellisestä kuudesta yrityksestä), on vaikeudet kasvaneet kasvamistaan. Positiivista on se, että alkukaudella takerrelut viisikkopeli on alkanut löytämään muotonsa ja vaikka kaksi edellistä ottelua ovatkin päättyneet tappioihin, on niissäkin 5 vs 5 pelit voitettu luvuin 4-3 ja 1-6. Toisin sanoen Karhujen mahdollisuudet lepäävät etenkin alivoimapelin kuntoon saamisella. 

Sunnuntaina on vuorossa reissu Kuopioon mittaamaan sarjanousija Welhojen päivän kunto. Muista sarjanousijoista poiketen, Welhot ovat esittäneet läpi kauden pirteitä otteita ja onkin varmasti erittäin hankala joukkue voitettavaksi. Vielä kun joukkue on saanut viimeiset kolme viikkoa hioa pakettiaan kuntoon, nähdään kaukalossa varmasti aiempaa valmiimpi Welho-ryhmä. Sarjataulukossa joukkueet ovat lähes peräkkäisillä sijoilla. Väliin on kiilannut vain kaksi ottelua enemmän pelannut Blackbirds. Joukkueita erottaa taulokossa kaksi pistettä. Ottelu on siis etenkin Karhujen kannalta erittäin tärkeä. Voittaa pitäisi, ettei vastustajat edellä karkaa liian kauaksi. 

Tilastojen valossa Karhut, Blue Fox ja Welhot ovat kaikki tasaisia ylivoimalla. Karhut ja Blue Fox ovat värkänneet 10 maalia ylivoimalla, kun Welhot on onnistunut yhdeksän kertaa. Alivoimalla Blue Fox on ihan omassa kastissaan kestäessään lähes seitsemän minuuttia alivoimaa takaiskuitta. Karhujen vastaava luku on 3:26 ja Welhojen 3:08. 

Karhut saa miehiä takaisin rosteriinsa, kun hyökkääjä Aapo Ollonqvist on tervehtynyt pelikuntoon. Myös puolustaja Ville Mattila pelannee kauden ensimmäiset minuuttinsa viikonlopun aikana. Paluun kokoonpanoon tekee myös M-Team pelin töiden vuoksi väliin jättänyt Riku Prokki. Rami Prokki jatkaa edelleen sairastuvalla, kuten aikaisemmin on tiedotettu. Petteri Hulkko on kuumeillut koko viikon, mutta mies lienee pelikunnossa viikonloppuna.

S-Market Tikkula ja Karhut tarjoavat sunnuntaisen isäinpäivän kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn 50:lle ensimmäiselle isälle.

Lue myös