Karhut kiusaamaan sipoolaisia

Karhut saa kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluunsa vieraita Sipoosta, kun nousua havitteleva ÅIF saapuu Karhukaupunkiin. Ottelulla ei ole sarjataulukon kannalta Karhuille merkitystä, mutta ensi kautta ajatellen jokainen pelattu minuutti tuo lisää kokemusta nuorelle joukkueelle, joten leikkimiseen ei ole varaa. ÅIF:llä puolestaan on ottelussa suurikin merkitys. Ottamalla voiton Karhuista ÅIF käytännössä varmistaisi paikkansa liigakarsinnoissa. Porissa nähdään siis takuuvarmasti nälkäinen sipoolaisryhmä.

Karhut on viime peleissään ajanut sisään uusia nuoria hurjaa vauhtia. Divarikokemusta on kahdessa edellisessä pelissä kirjattu kaikkiaan seitsemälle uudelle nuorelle. Tämän päiväisessä ottelussa uusista nuorista mukana on ainoastaan pirteästi esiintynyt Juho Myllyharju. Karhujen sairastuvalta mukaan tulee kaksi vahvistusta, kun vuodenvaihteesta asti jalkapöydän murtumaa hoidattanut Markus Lammi ja takareiden ongelmien kanssa paininut Teijo Vienola palaavat askiin. Lammin ja Vienolan paluun lisäksi seurantaan kannattaa laittaa Tuomas Puisto joka on luvannut ottelussa otsikkotason suorituksia. Yksi Karhujen kauden komeetoista, Kalle Santanen joutuu jättämään ottelun väliin. Santanen makaa virustaudin kourissa kotona. Viruksen aiheuttajasta ei ole varmuutta, mutta vieritämme vastuun trendikkäästi lihatuotteissa esiintyneen hevosenlihan piikkiin.

Joukkueissa on tasaisia taistelupareja mm. maalinsuulla, kun sarjan kärkipään torjuntaprosentit omaavat Arvid Vonk (81.05) ja Fredrik Hollsten (80.52) ottavat mittaa toisistaan. Myös joukkueiden parhailla maalintekijöillä Karhujen Petteri Hulkolla (27) ja ÅIF:n Jesse Tolvasella (20) on menossa keskinäinen mittaus vähemmän mairittelevasta tilastosta. Molemmilla herroilla on 13 kahden minuutin jäähyä tilillään ja se riittää koko sarjassa jaetulle neljännelle sijalle. Erikoistilanteissa joukkueiden tilastot ovat lähes identtiset. Ylivoimatilastoissa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla niin tehdyissä maaleissa, kuin maaliin käytetyssä ajassakin. (Karhut 26 maalia ja 3:49 min maalia kohti) (ÅIF 25 maalia ja 3:56 min maalia kohti). Sama kuvio toistuu myös alivoimatilastoissa, tosin järjestys vaihtuu, kun sekä ÅIF, että Karhut ovat päästäneet 26 maalia alivoimiensa aikana. ÅIF:llä on kuitenkin reilu 10 minuuttia enemmän jäähyjä, joten alivoiman kesto minuuteissa on ÅIF:lle luvuin 4:55 / 4:30.

Ottelu alkaa klo 17 urheilutalolla, tervetuloa!