• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuille liuta uusia nimiä - kauden 2013-2014 joukkue valmis


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut on saanut valmiiksi kauden 2013–2014 joukkueen rakentamisen. Kovimpina hankintoina ensi kauden joukkueeseen liittyvät viime kaudella Sveitsin liigaa pelanneet Mikael Boelius ja Ville Salonen, sekä Loviisan Torissa viime kaudella pelannut Tatu Ruohonen. Näiden lisäksi sopimuksen Karhujen kanssa ovat tehneet viime kaudella Ruotsissa Gävle GIK:ssa pelannut Ville Heino, Tikkurilan Tiikereistä saapuva maalivahti Rasmus Österman, 3-divisioonassa viime kaudella pelanneet Jere Tuovila (FT Ulvila), Jere Haavisto (NTK) ja Riku Salo (PiTu) sekä loukkaantumisen vuoksi välivuoden pitänyt, liigakokemusta omaava maalivahti Tomi Bergendahl. Jatkosopimuksen Karhut ovat tehneet Juha Tikan, Mikael Lindroosin ja Ville-Petteri Kujansuun kanssa. Seuran junioreista edustuksen rinkiin on nostettu Arto Moilanen (1995), Juho Myllyharju (1995), Heikki Vanhatalo (1994) ja Lauri Tammisto (1994).

Boelius, Salonen, Ruohonen, Tikka, Bergendahl ja Heino tuovat joukkueeseen kaivattua kokemusta. Lisäksi jokaisella heistä on selkeitä erityisavuja, joita joukkue kaipaa. Tikka ja Boelius osaavat maalinteon jalon taidon, mutta eivät jää kuitenkaan yhden vahvuuden pelaajiksi, vaan pystyvät pelaamaan monipuolista, voittavaa peliä. Salonen on yleispelaajana Divarin eliittiä. Mieheltä onnistuu niin maalinteko, kuin syöttäminenkin, eikä Salppi omassakaan päässä ole mikään lapanen. Ruohonen tuo ison kasan johtajuutta joukkueeseen ja varmuutta alakertaan. Yleispuolustajana tunnettu Ruohonen ei välttämättä pistepörssissä hätistele kärkisijoja, mutta varmuudellaan ja kaksinkamppailuosaamisellaan mies on sarjan ehdotonta eliittiä hänkin. Bergendahl tunnetaan varmana torjujana, jonka taso ei juuri heittelehdi. Lisäksi mies on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Heinon viime kausi Ruotsissa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, mutta kaikki kokemukset ovat opettavaisia kun ne sellaisina ottaa. Heino tunnetaan pelaajana joka nauttii ennen kaikkea siitä, kun saa peittää onnistuneesti vastustajan laukauksia, sellaisia pelaajia ei liikaa ole ja etenkin alivoimapelaamiseen Heino tuo mukanaan ison lisäyksen.

Rasmus Österman lähti muutama vuosi sitten Karhujen A-nuorista Classicin A-nuoriin, josta palkintokaappiin jäi muistoksi SM-pronssi. Tampereelta tie vei opiskelujen perässä Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulta pelipaikaksi vakioitui 2-divisioonassa pelaavan Tikkurin Tiikereiden maalinsuu. Nyt mies on takaisin Porissa ja valmiina haastamaan tosissaan joukkueen kokeneemmat maalivahdit, Valjasen ja Bergendahlin. Riku Salo seurasi puolestaan pikkuveljensä Joonaksen jalanjälkiä tullen huhtikuussa joukkueeseen try outille. Erinomaiset fyysiset ominaisuudet omaava Salo osoitti riittävää teknistäkin taitoa pysyen lajitreeneissä hyvin mukana ja vielä kun kaveri on harvinaisen tervepäinen, oli hänelle helppo tarjota paikkaa ensi kauden joukkueesta. Jeret Haavisto ja Tuovila viihtyivät viime kaudella kahta sarjaporrasta alempana, Haavisto Nakkilassa ja Tuovila Ulvilassa.  Haavisto on maalinnälkäinen laituri ja Tuovila pystyy legendaarisesti pelaamaan niin hyökkääjänä kuin puolustajanakin. Tuovilasta on antaa sellainen pieni knoppitieto, että isänsä Ismo Tuovila on yksi Karhujen legendaarisimmista pelaajista ja pitkäaikaisimmista kapteeneista. 90- luvun lopulla uransa paketoinut Ismo Tuovila antoi uransa viimeisen syötön, nuoren Kristian Krannilan uran ensimmäiseen maaliin. Joukkueen valmennus saa myös täydennystä, kun Kari Saha liittyy Jukka Leinon avuksi valmennustiimiin. Pitkän pelaajauran maalivahtina tehnyt Saha, keskittyy etenkin kesän ajan maalivahtivalmennukseen, mutta kauden alkaessa Saha tulee olemaan merkittävä apu myös muissa valmennuksellisissa asioissa.

Karhujen päävalmentaja Jukka Leino myhäilee tyytyväisenä pelaajalistaa tutkiessaan. Vuoden vaihteessa tulleen päävalmentajanimitykseni jälkeen pyrin seuraamaan tapahtumia myös sillä silmällä, mitä halusin muutettavan. Yksi suurimmista asioista ellei suurin oli materiaalin leveys, moni muu muutettava asia tulisi laajentuneen rosterin avulla. Viime kauden päävalmentajana toimineella Juha-Petri Kujansuulla ei ollut mikään kovin mairitteleva tehtävä, kun loukkaantumisten runtelemassa joukkueessa harjoituksissa oli keskimäärin 13 pelaajaa. Ei siinä mitään ihmeellisiä taikatemppuja pystynyt tekemään. Ensimmäinen ajatus oli, että nyt pitää koluta kunnolla tämä alue ja katsoa olisiko alemman sarjan pelaajista vastaamaan huutoon. Laskin tuossa jossain vaiheessa, että kokeilimme 35 pelaajaa, joista 28 jätettiin lopulliseen joukkueeseen. On siellä toki neljä uutta junioripelaajaa, joiden pääasiallinen pelipaikka tulee olemaan seuran junioreissa, mutta musta on tärkeää, että jätkät saa hyvää ja vastikkeellista treeniä koko kauden ja on sitä kautta valmiita stunttaamaan jos paikka aukeaa. Sen eron on huomannut heti alusta lähtien. Meillä ei ole tainnut olla yhtään sellaista lajitreeniä missä ei vähintään 20 pelaajaa olisi ollut, se on kummasti jo yksinään nostanut tekemisen tasoa, Leino päättää.  

Karhujen kauden 2013-2014 joukkue:

Maalivahdit:
Tapio Valjanen
Tomi Bergendahl (välivuosi)
Rasmus Österman (Tiikerit)

Puolustajat:
Kalle Santanen
Riku Prokki
Rami Prokki
Tatu Ruohonen (Loviisan Tor)
Ville Heino (Gävle GIK)
Teemu Mäkelä
Tuomas Puisto
Riku Salo (PiTu)
Lauri Tammisto
Heikki Vanhatalo

Hyökkääjät:
Kristian Krannila
Markus Lammi
Petteri Hulkko
Saku Lahtinen
Ville Salonen (Chur Unihockey)
Juha Tikka
Mikael Lindroos
Jere Haavisto (NTK)
Jere Tuovila (FT Ulvila)
Mikael Boelius (UHC Grunenmatt)
Juha Kaanaa
Ville-Petteri Kujansuu
Arto Moilanen
Juho Myllyharju
Joonas Salo

Lue myös