Karhut turnausvoittoon Tallinnassa

Usean kuukauden odotus palkittiin, kun Karhut pääsivät vihdoin ja viimein takaisin ottelujen pariin. Kauden ensimmäiset pelit eivät olisi tuloksellisesti voineet saada parempaa aloitusta, Karhujen voittaessa Tallinassa pelatun turnauksen puhtaalla esityksellä. Vaikka tulos olikin hyvä, pelillisesti on vielä paljon tehtävää. Tiettyjä piirteitä muutetuista asioista kuitenkin oli havaittavissa ja mm. pelin kääntäminen toimi ajoittain jo varsin mallikkaasti.

Karhut - Viro B 13-0
Turnauksen ensimmäinen ottelu Karhujen osalta pelattiin Viron B-maajoukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä oli vielä melkoista sähellystä ja hakemista, mikä on kuitenkin ihan ymmärrettävää, kun pääsee ensimmäistä kertaa kuukausiin pelaamaan. Toisessa erässä malttia tuli vähän lisää ja tekeminen muuttui paremmaksi. Samalla myös Viro alkoi tippumaan kelkasta ja vaikka joukkue upeasti taisteli loppuun asti, oli kuskin pukilla kahdessa viimeisessä erässä vain yksi joukkue. Karhuista parhaiten ottelussa onnistui Salosen (2+3) johtama ketju, jossa laidoilla pelasivat Lindroos (2+3) ja Boelius (2+0) ja pakkeina Rami Prokki (1+2) ja Ruohonen. Ketjun peli näytti ajoittain jo erittäin hyvältä ja viisikolta on lupa odottaa tehoja tulevaisuudessakin.

Karhut - FBC Turku 6-5
Lauantain ensimmäisessä ja alkusarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettui Divariin noussut FBC Turku. Molempien joukkueiden voitettua ensimmäiset ottelunsa oli pelin panoksena finaalipaikka. Ottelu alkoi klo 12.15 ja vaikka Karhuilla oli alla pitkät yöunet, aamulenkki ja kattava aamiainen, tuntui joukkue ottelussa lievästi uniselta. Eniten se näkyi kentällä huolimattomana syöttöpelinä, jonka vuoksi turkulaisille avautui monta makeaa maalintekopaikkaa. Karhujen onnistui kuitenkin karata jo alkuhetkillä johtoon Lahtisen maalilla ja vaikka FBC Turku tasoitti ottelun vain hetkeä myöhemmin, ei sitä liiemmin jääty murehtimaan, vaan Lahtinen pamautti heti seuraavassa vaihdossa pallon jälleen turkulaismaaliin. Karhuilla onnistui maalinteko pelin tasoon nähden yllättävän hyvin ja joukkue johtikin ottelua jo 5-2, ennen kuin turkulaiset saivat kirivaihteen kunnolla silmään. Kolmannessa erässä Karhut tarjoili turkulaisille oivan mahdollisuuden tulla peliin mukaan, kun Lindroos taklasi turkulaisen kovaa laidan yli. Vaikka taklaus teknisesti varsin puhdas olikin, tuli Lindroos tilanteeseen niin paljon myöhässä, että tuomioksi tullut 5 minuutin jäähy ei ollut mitenkään vääryys. Karhut kesti kuitenkin jäähynsä kunnialla ja se varmasti murensi jo vähän turkulaisten luottamusta omaan peliinsä. Vielä kun tuomarien pienoisella avustuksella Karhut pääsi pian oman jäähynsä jälkeen pelaamaan myös 5 minuutin ylivoiman, turkulaisten taklattua Hulkon päätylaidasta yli, alkoi kello käydä selkeästi turkulaisia vastaan. FBC Turku onnistui kertaalleen alivoimalla ja vielä toisen kerran ottelun loppuhetkillä kaventaen eron yhteen maaliin, mutta siihen se kiri lopulta jäikin. Turku-ottelu oli Karhujen vaisuin ja huolimattomin esitys turnauksessa, mutta välillä voitetaan huonollakin pelillä. Lahtinen ja Boelius kihauttivat molemmat pallon kahdesti verkkoon. Rami Prokki alusta ottelussa kolme maalia.

Karhut - SB Vaasa 8-4
Finaalissa vastaan asettui Pohjanmaan oranssi ylpeys, SB Vaasa. Etukäteen ajateltuna vaasalaiset tulisivat tarjoamaan Karhuille parhaan mittarin siitä missä tällä hetkellä mennään, sillä oranssit ovat panostaneet vahvasti joukkueeseensa ja yleiseen tekemiseen ja ovatkin yksi ensi kauden ennakkosuosikeista.

Ottelun alku on molemmilta vähän tunnusteleva, mutta tunnustelut loppuvat nopeasti, kun ensin Puistolle löydetään jostain syystä jäähy ja heti perään Karhut karkaavat alivoimalla läpi. Vaasa rikkoo tilanteessa ja pallo keskelle rankkarin merkiksi. Pallon taakse asettunut Salonen sekoaa askelmerkeissään ja oranssien maalivahdin ei tarvitse maalillaan muuta tehdä kuin olla väistämättä palloa. Ei maalia ja tilanne jatkuu 4 vs 4. Sitä ehditään pelata vajaa minuutti kun taas on tuomarin kädet ristissä pään päällä rankkarin merkiksi ja jälleen rikkojana Vaasa. Salosta ei enää pallolle päästetä vaan tilanteen ottaa hoitaakseen Rami Prokki joka tanssittaa hetken oranssien maalivahtia ja ujuttaa pallon lopulta maaliin.
Toisen erän alussa Karhuilta nähdään jotain, mitä harvemmin tulee nähtyä. Nimittäin maalintekijänä Heino ja syöttäjänä Krannila! Maali on vieläpä varsin komeaa katsottavaa, kun kulmavaparissa tyhjennetään keskustaan pieni tila, tehdään blokki ja Heino saa lyhyen hetken pallon kanssa kahden, pallo yläriman kautta rysään ja miehen (ehkä koko joukkueen) kasvoille ilme "mitä täällä tapahtuu"?

Vaasalaiset tulevat peliin mukaan kaventamalla kolmannen erän aluksi tilanteen 3-2. Vaasalaisten maali on mainitsemisen arvoinen, sillä oranssien tuore vahvistus Juuso Pietilä hassuttelee koko kentän ja etenkin Pietilää seuranneen Salosen sen verran pihalle, että taitaa suuntavaisto mennä hetkeksi sekaisin, lopulta vielä maalivahti kahville ja yhdellä kädellä pallon siirto maaliin. Tilannetta kaukalon laidalta seuranneet pelaajat totesivat Pietilän kahvittaneen koko seuran suorituksellaan. Vaasalaisten nöyryyttävästä kavennuksesta huolimatta Karhut pysyy ottelussa kuskin paikalla ja täräyttää lyhyeen aikaan kaksi maalia. Koventunut peli ja etenkin Krannilan maali sekoittavat vaasalaisten pakkaa joiden seurauksena kentällä nähdään välillä melko rajuiksi yltyneitä yhteenottoja. Vaasa tulee vielä kerran maalin päähän, mutta sen jälkeen vain Karhut onnistuvat maalinteossa ja lopulta finaali viedään kotiin selvällä 8-4 voitolla. Ottelu oli Karhuilta turnauksen paras ja finaalin arvolle sopivasti, myös vastustaja oli paras kohtaamistamme joukkueista. Ensimmäiset asetelmat tulevaa Divaria ajatellen on luotu ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevan viikonlopun Karhu Cupia.

Karhujen suurimmat onnistujat Salosen kentän lisäksi oli ehdottomasti maalissa kaksi ottelua loistavasti pelannut Tomi Bergendahl, jonka pelaamisesta ei vajaa kahden vuoden tauko näkynyt oikeastaan lainkaan. Toinen yksittäinen onnistuja oli nuori Juho Myllyharju, joka antoi varsin väkevät näytöt osaamisestaan. Pojan jo valmiiksi kova itseluottamus nousi jälleen pykälän Myllyn vihjattua Tikalle ja Krannilalle, että jomman kumman kannattaisi harkita vaikka vasemman laiturin paikkaa, kun oikeat laidat alkavat olla jo täynnä. Ihailtavaa itseluottamusta.