Uniset Karhut heräsi toisessa erässä

Kuva: Kirsi Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut - M-Team 8-7 ja (0-4, 4-1, 3-2, 1-0)

Illan ottelussa Karhujen vastustajaksi asettui sarjassa 2. oleva M-Team. M-Team oli kerännyt kolmesta pelaamastaan pelistä viisi pistettä ja mukaan mahtui maukas vierasvoitto SB Vaasasta sekä tasapeli Blue Foxin vieraana. Tiedossa siis oli, että Porin urheilutalolle astelee erittäin vaarallinen joukkue.

1. erä
Ottelun alussa näytti siltä, että kentällä oli vain yksi salibandyjoukkue. Sen verran uninen oli kotijoukkue. Reilun minuutin pelin jälkeen valot vilkkui kuten ottelumainoksessa luvattiin, mutta Karhujen kannalta väärässä päässä. Chris Strackin tarkka matala laukaus painui maalin takakulmaan. Karhut pystyi paikoin pallon hallintaan, mutta sen verran aneemista oli pallottomien miesten liike, ettei maalipaikkoja pystytty luomaan juuri ollenkaan.

M-Team puolestaan pelasi hyvää salibandyä jossa sekä mies että pallo liikkuivat kiitettävästi. Vierailijat naputtelivatkin tasaiseen tahtiin maaleja aina 15.minuutille asti, jolloin tilanteen ollessa jo murskaavat 0-4, Karhut vaihtoi epäonnisen Tapio Valjasen tilalle maaliin Tomi Bergendahlin.

Tämän jälkeen kotijoukkue saikin jo hiukan juonen päästä kiinni. Siitä osoituksena loppu erä pelattiin 0-0:aa. Ensimmäistä erää leimasi Karhujen veltto pallollinen peli jossa usein jätettiin pallollinen pelaaja vaille syöttölinjoja. Tämä johti järjestäen pallon menetyksiin, joista ei voi ainoastaan syyttää pallollista pelaajaa tällä kertaa. Erä 0-4 ansaitusti vierailijoille.

2. erä
Ensimmäisellä erätauolla päävalmentaja Jukka Leino oli läksyttänyt miehiä munattomista otteista. Ryhtiliike olikin melkomoinen kentällä. Heti erän alkuun Karhut loi avopaikkoja, mutta M-Teamin erinomaisesti pelannut maalivahti

Ossi Rannala otti loistavia torjuntoja. Yksi illan komeimmista torjunnoista nähtiin juuri tämän toisen erän painostusjakson aikana, kun Ville Salonen pääsi lähettämään pallon suoraan poikittaissyötöstä kohti yläkulmaa. Yleensä tuollaiset vedot uppoavat rysään, mutta Rannala päätti kauhoa tuonkin laukauksen kopiksi.

Rannalan akrobaattinen tyylinnäyte, tällä kertaa pallo ei tarttunut

Karhujen painostuksen seuraksena kotijoukkue pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa ensimmäisen kerran pelissä. Rami Prokki rakenteli maukkaita paikkoja useita kunnes vihdoin kakkosylivoiman keskusmies Kristian Krannila sivalsi pallon ylähyllylle Prokin tarjoilusta.
M-Team kuittasi
kuitenkin nopeasti näyttävällä vastahyökkäyksellä lukemiksi 1-5, mutta Karhut ei tästä lannistunut vaan jatkoi hyvää peliään. Erän puolen välin jälkeen roimasti otteitaan ensimmäisestä erästä parantanut Karhujen 3. ketju iski 2-5 kavennuksen nopean syöttökuvion päätteeksi. Maalin viimesteli maaliedustalta Ville Heino, Jere Tuovilan loistavasta syötöstä.

Heti perään ottelun viltissä aloittanut Petteri Hulkko löi rystyltä pallon verkkoon Riku Prokin
vapauttavasta syötöstä. Hulkon tulo kakkosketjun keskelle toi ketjun peliin uutta intoa, etenkin hyökkäyssuuntaan. Tämän jälkeen M-Team päätti alkaa kaivaa omaa kuoppaansa protestitointi jäähyllä, jonka aikana Karhujen 2. yv iski jälleen. Tällä kertaa Kalle Santasen armoton pommi takayläkulmaan Saku Lahtisen jätöstä oli tekemätön paikka veskari Rannalalle. Lukemiksi jo 4-5 taululle ja kotiyleisökin alkoi heräillä otteluun mukaan.

Erässä ei enempää maaleja nähty. Toisessa erässä varsinkin Karhujen 2. ja 3. ketjut nostivat tasoaan roimasti. Erä 4-1 hienon ryhtiliikkeen tehneelle ja kauden parasta peliään esittäneelle kotijoukkueelle.

3. erä
Erä tuntui alkavan vahvasti Karhu-merkkisenä. Toisella minuutilla Heinon vahvan kulma pelin jälkeen Tuovila löysi tyhjän maalin edestä Krannilan tulikuuman lavan hienolla syötöllä, josta pallo jälleen maalin yläkulmaan. Karhut oli tullut neljän maalin takaa tasoihin.
Tuovila oli tänään kentän paras, kuten hänen johtama 3. kenttä muutenkin

Ennen erän puoliväliä Mikael Lindroos murtautui laidasta veto sektoriin ja ampui Karhut ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Maali lipsahti hieman helpon näköisesti etukulmasta sisään. Syöttäjänä erinomaisesti Rikun Prokin kanssa pelannut Santanen.

Vierailijat saivat tämän jälkeen jälleen juonesta paremmin kiinni. M-Team puhkoi Karhujen seisovaa karvausta paikoin helpon näköisesti ja loi loistavia maalipaikkoja. M-Team sai palkinnon, kun illan toisella osumallaan Lari Lundström tasoitti pelin 6-6:een.

Ottelu jatkui tasaisen aaltoilevana pelinä päästä päähän. Kumpaakaan joukkuetta ei voi kehua erityisen tiiviistä keskialueen pelaamisesta, sillä paikkoja syntyi kumpaankin päähän tasaiseen tahtiin. Karhut oli kuitenkin tässä hurlumhei pelissä maalin verran parempi, kun Rami Prokki siirsi pallon tyhjään maaliin Tatu Ruohosen erinomaisesta syötöstä. Maalia edelsi Ville Salosen avopaikka jonka M-Team onnistui kuitenkin peittämään. Kokeneen pelimiehen elkein Salonen ei kuitenkaan hakannut palloa peittoon viittä kertaa, vaan laittoi pallon kiertoon, josta syntyikin Prokin maali kahdella kosketuksella.

Ottelu näytti jo valuvan Karhujen laariin, kunnes pari minuuttia ennen loppua Karhuhyökkääjä Lindroos otti noin 40 metrin päässä omasta maalistaan erittäin turhan jäähyn. Kuudella neljää vastaan pelatessaan M-Team tulee vielä kerran ajassa 59.39. Henry Saario jäi vapaaksi ja sai rauhassa siirtää pallon lähes tyhjiin. Hienon passin tarjoili läpi illan hienosti pelannut Antti Itkonen.

Itkonen ja aina vaarallinen Riku Reunamäki muodostavat tälläkin kaudella varmasti yhden divarin vaarallisimmista parivaljakoista.

Varsinainen peliaika 7-7. Kolmas erä 3-2 Karhuille. Erässä oltaisiin voitu nähdä huomattavasti enemmänkin maaleja, sen verran avoinaiseksi peli meni.

Jatkoaika
Kuten niin usein jatkoajoilla, peli oli varovaista tunnustelua aluksi, jossa virheitä haluttiin välttää. Ensimmäisenä
virheeseen sortui Karhut. M-Team sai varsin hyvän maalintekopaikan, mutta Karhujen Salonen ehti viime hetkellä ilmeisesti rikkomaan maalipaikassa M-Teamin pelaajaa. Toimittaja ei valitettavasti tilannetta nähnyt, mutta kummankin joukkueen valmentajat olivat asiasta lehdistötilaisuudessa yksimielisiä, jäähy tai rankkari jäi viheltämättä tilanteesta.

Tietenkin seuraavassa hyökkäyksessä Karhut onnistuivat maalinteossa, Mikael Boeliuksen saadessa mailansa Hulkon laukauksen väliin. 8-7 kotivoitto erittäin monivaiheisen ottelun jälkeen Karhuille.

Onnistujat:

Karhuista onnistujiksi voidaan lukea tänään erityisesti koko 3. viisikko. Erityisesti hienoa oli poikien tason nosto murheellisen ekan erän jälkeen. Ottelun parhaana palkittu Jere Tuovila piti erinomaisesti viisikon kasassa, joka on melko haastava tehtävä, kun veljet Krannila ja Lammi vilistivät ympäri kaukaloa.

Kakkosketjulta myös vahva esitys, etenkin Hulkon siirtyessä toisessa erässä ketjun keskelle. Erityismaininta Riku Prokille, joka oli tänään isäntä urheilutalolla voittaen järjestäen kaikki kaksinkamppailut jaellen kovuutta kuten pitääkin. Kalle Santasen säestäessä erinomaisesti.
M-Team sai tuta useammankin kerran kovuutta ála Riku Prokki

Bergendahlin vajaa 50 minuuttia uunissa ja 3 päästettyä maalia ei ole huono suoritus sekään.

Parantamisen varaa:

Ykkösviisikko:
Nimet paidan selässä antavat odottaa vahvempaa pelaamista. Erityisesti pallollinen peli oli välillä
todella heikkoa. Silmiin pistävää oli etenkin se, että pallottomien pelaajien liikkeistä ketjussa 95 % suoritti Saku Lahtinen. Muut miehet muistuttivat aika ajoin toteemipaaluja.
Vanha pallopelitotuus "Palloton pelaaja tekee
yöttöväylät ei pallollinen."

Karvaus:
Aika ajoin Karhujen paletti aukesi luvattoman helposti keskialueen puolustuspelin
pettäessä. Tässä on vielä työmaata ennen sunnuntaina pelattavaa paikallispeliä. Toki sen pitää olla kunnossa jo lauantaina kun Karhut kohtaavat vieraissa LaSBin