• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa viikonloppuna SB Vaasan kahdesti


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen viimeiset harjoitusottelut pelataan viikonloppuna, kun joukkue kohtaa SB Vaasan kahdesti. Lauantaina joukkueet pelaavat Porissa ja sunnuntaina on vuorossa vierasmatka Vaasaan.

Karhujen ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin viime viikolla 2.divisioonassa pelaavaa Leiskua vastaan. Karhut voittivat ottelun tuolloin maalein 14-7. Onnistumisia tehopisteiden merkeissä ottelussa tuli laajalle rintamalle. Tehokkaimmin ensimmäisessä harjoitusottelussa häärivät neljän tehopisteen Juha Tikka sekä kolme tehopistettä mieheen merkkauttaneet Benjamin Lepola, Kalle Santanen ja Markus Hautaoja. Myös vastikään sopimuksen allekirjoittanut Eero Vanhatalo väläytti vaarallisuuttaan kahdella osumallaan. Omassa päässä puolestaan muutamat henkilökohtaiset virheet kostautuivat vielä karulla tavalla maalien merkeissä.

Jani Lipsasen luotsaama SB Vaasa on puolestaan kohdannut kahdesti Nurmon Jymyn sekä kerran SPV:n. Saldona joukkueella on voitto ja tappio Jymyä vastaan. SPV puolestaan voitti vaasalaiset jatkoajan jälkeen. Vaasalaisten harjoitusotteluissa tahtipuikkoa on heiluttanut kokenut Pekka Kontturi. Kontturi on saalistanut kolmessa ottelussa tehot 6+1. 
SPV:tä vastaan vaasalaisten riveissä debytoi B-juniori-ikäinen Arttu Honkonen, joka iski pallon kahdesti Liiga-joukkueen maalin perukoille. Myös maalissa pelannut Mikael Aromaa onnistui erinomaisesti.

Ohessa Karhujen valmentajan Jani Kannoston mietteitä ennen viikonlopun otteluita:

Viikonloppuna kaksi peliä Vaasaa vastaan, millä fiiliksillä otteluihin?
- Pari kovaa peliä olisi Vaasaa vastaan edessä. Lauantaina isketään kotona ja sunnuntaina sitten vieraissa. Vauhti kiihtyy entisestään, se on varmaa. Vastaan astelee varmasti Divarin kärkipäätä kolkutteleva ryhmä.

- Karhulauman tavoitteet ovat selkeästi oman pelin parantaminen sekä yksilöiden oma tekeminen. Jokaisen pelaajan pelirooli korostuu.

- Mielenkiintoinen viikonvaihde todellakin edessä. Varsinkin, kun pelataan tuplapelit niin nähdään myös paremmin joukkueen kuntokestävyyttä. Pelin palasia mennään parantamaan yksi porras kerrallaan. Tärkeää on myös löytää toimivia kokonaisuuksia, koska kausi käynnistyy 15.9. Siis nopeasti sekin tulee vastaan.

- Nälkäistä pelaamista odotetaan viikonloppuna Karhulaumalta.

Millaisella ryhmällä SB Vaasa-peleihin lähdetään? Onko poissaoloja joukkueessa?
- Siinä vaiheessa mennään, että saadaan annettua jokaiselle pelaajalle peliaikaa ja vastuuta. Tutkaillaan tarkasti, miten siellä pelissä kukin pärjäilee. Kokoonpanossa on molemmissa peleissä 16 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia.

- Poissaoloja on jonkin verran. Ainoa loukkaantuneiden kirjoissa oleva pelaaja on Lahtisen Saku, jota odotellaan kehiin sarja-avaukseen.

Lauantaina ottelu alkaa urheilutalolla kello 15:00. Sunnuntaina joukkueet puolestaan kohtaavat Botniahallissa kello 15 alkaen.

Lauantain otteluun lippu maksaa 5 euroa ja Leisku-pelin pääsylipulla ilmainen sisäänpääsy.

Lue myös