Karhut nousi päätöserässä ohi Vaasan

Lauantaina Porissa kohdanneet Karhut ja SB Vaasa jatkoivat harjoitusotteluitaan tänään sunnuntaina Vaasassa. Eilisen ottelun maalitalkoot eivät enää tänään jatkuneet. Jälkimmäinen kohtaaminen tarjosi vaasalaisyleisölle kymmenen maalia. Ottelu Botniahallissa päättyi lopulta Karhujen 6-4 vierasvoittoon.

Ottelun alku oli porilaisjoukkueelle sysimusta, sillä kotijoukkue iski pallon Karhujen verkkoon heti ensimmäisellä peliminuutilla. Avauserä oli Karhuilta jähmeää pelaamista ja joukkue olikin jatkuvasti vaasalaisia jäljessä. Erä päättyi lopulta SB Vaasan nimiin numeroin 2-0. Molemmista maaleista vastasi Henry Backman.

Toisessa erässä Karhut sai peliään tiiviimmäksi ja samalla karvauspelaaminen parani. Pelin parantumisen ansiosta myös pöytäkirjaan tuli merkintöjä Karhujen maalisarakkeeseen. Joukkue onnistui tasoittamaan pelin lukemiin 3-3. Erän lopulla kuitenkin vaasalaiset saivat vielä yhden osuman ohi kaksi ensimmäistä erää Karhujen maalilla pelanneen Antti Vanhatalon. Päätöserään siirryttiin SB Vaasan 4-3 johtonumeroista.

Kolmas erä oli Karhuilta hyvää pelaamista, vaikka pallon hallinta oli kotijoukkueella. SB Vaasa onnistuttiin pitämään poissa parhailta maalintekopaikoilta. Samalla Karhut sai aikaiseksi vastaiskuja. Myös kontrolloituja hyökkäyksiä joukkue onnistui tekemään pelin alku puoliskoa enemmän kolmannessa erässä. Oma maali pysyi viimeisen 20 minuutin aikana koskemattomana ja maalinteossa onnistuttiin kolmesti. 3-0 numeroin voitetun kolmannen erän ansiosta myös sunnuntaina SB Vaasa joutui nöyrtymään Karhujen viedessä ottelun voiton.

”Avauserä oli meiltä heikko. Oltiin jatkuvasti jäljessä. Toisessa erässä saatiin peliä parannettua ja se alkoi näkyä myös taululla. Päätöserässä sitten saatiin muutama maali ja voitto kotiin niiden ansiosta”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Pitää olla tyytyväinen, miten joukkueen kunto kesti kaksi peliä. Jätkiltä löytyi virtaa ottelun ratkaisuhetkille tänään”, jatkoi Kannosto.

”Pallolliseen peliin kaivataan vielä lisää tehokkuutta. Samalla myös puolustuspeliin on tultava nöyryyttä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti runkosarjaa”, päättää Kannosto.

Karhujen tehokkaimpana pelaajana Vaasassa hääri kokenut Juha Tikka, joka merkkautti tililleen tehot 1+2. Markus Hautaoja onnistui maaliteossa kahdesti. Maalissa ensimmäiset kaksi erää pelannut Antti Vanhatalo pelasi myös erinomaiset 40 minuuttia torjuen useita pahoja paikkoja.