Karhuilla edessä tavallista haastavampi keskiviikko

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut Divarissa jatkuvat tänään keskiviikkona, kun joukkue matkaa pääkaupunkiseudulle EräAkatemian vieraaksi.

Nuori ja nälkäinen EräAkatemia on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Runkosarjan ensimmäisessä pelissä joukkue kaatoi paikallisottelussa HIFK:n maalein 10-8. Toisessa ottelussa joukkue puolestaan haki pisteet Loviisasta 7-5 vierasvoitolla.

Avauspeleissä tehokkaimmin EräAkatemiasta on onnistunut Divarin maalipörssin jaetulla kolmospaikalla oleva Henri Luoma. Luoma on iskenyt kahteen ensimmäiseen otteluun kaikkiaan kuusi maalia. Torjuntavastuun EräAkatemian maalilla on kantanut molemmissa otteluissa Santeri Kainulainen (76,36%).

Karhut lähtee otteluun hyvin kaksijakoisista tunnelmista. Takana on erittäin hyvä 12-4 kotivoitto ÅIF:n kustannuksella. Joukkue kuitenkin sai tiistaina suru-uutisen Petteri Hulkon poismenon johdosta. Hienon joukkuetoverin menettäminen koskettaa vielä pitkään porilaista salibandykenttää.

Keskiviikkona on taas lupa odottaa tehopisteitä Karhujen ykköstriolta Benjamin LepolaSaku LahtinenJuha Tikka. Kolmikko pääsi edellisessä ottelussa viime kaudelta tuttuun tahtiin ja ketju viimeistelikin kaikkiaan yhdeksän osumaa. Maalilla torjuntavastuun kantaa kahden ensimmäisen pelin tavoin Rasmus Österman (81,25%).

Valmentaja Jani Kannosto, keskiviikkona on vuorossa kauden toinen vierasottelu Mosahallissa. Minkälaisista asemista joukkue pääsee haastamaan Erä Akatemiaa?

-Haastavalle pelireissulle lähdetään keskiviikkona arkipeliin "legendaariseen" Mosahalliin metsästämään pisteitä EräAkatemialta.

Erä Akatemia on aloittanut kauden kahdella voitolla. Millaista peliä keskiviikolta odotetaan?

-Akatemia todellakin aloittanut kautensa kahdella voitolla ja on erittäin kova mittari Karhulaumalle, koska joukkue on nuori, taitava ja erittäin aktiivista peliä pelaava. Heidän erikoistilannepelaamisensa on myös todella hyvällä tasolla sekä tietysti täynnä mielenkiintoa Erän ja Viikinkien fuusiosta.

-Karhulauman ehdoton edellytys pärjätäkseen ja pisteitä ryöstääkseen on pelata todella jämäkkä 60 min. sekä olla todella kova kaksinkamppailuissa, puolustuspelaamisessa sekä pystyä vastaamaan pelinopeuteen. Tärkeää roolia näyttelee myös maalintekotehokkuus, joka nosti hyvin päätään sille tasolle, jossa sen pitääkin olla viime kotiottelussa.

-Vakaasti "ryöstöretkeen" uskotaan, sillä sarjan alun kaksi peliä ovat näyttäneet sarjan tasaisuutta sekä sen että Karhulauman peli niin pallollisena kuin pallottomana on näyttänyt niitä elementtejä, joita voittava joukkue tarvitsee. Kotipelistä tietysti mukaan kaikki itseluottamus tekemiseen sekä aktiivinen liike niin uskotaan vahvasti, että Stadista käydään pisteet hakemassa.

Ottelu Mosahallissa alkaa kello 18:30 ja pelin kehittymistä voi seurata Divarin tulospalvelun kautta.