Karhut ottivat tärkeät pisteet

Karhujen kotituplan ensimmäisestä osasta muodostui kotijoukkueelle vaikea peli. Joukkue onnistui lopulta päätöserässä tekemään riittävät osumat kaksi pistettä tuoneeseen 8-4 kotivoittoon.

Karhut aloitti pelin pirteästi ja joukkue saikin muutaman hyvän maalipaikan. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään niistä maaleja. Erässä mentiin aina 12 peliminuutille asti ennen kuin avausosuma nähtiin. Illan pirteimpien pelaajien joukkoon kuulunut Markus Hautaoja vei isännät 1-0 johtoon vanhanaikaisellaan. Kotijoukkueen Aaro Ollikainen lisäsi kotijohdon 2-0 ja kolme minuuttia ennen erän päätöstä Tuomas Puisto iski erän päättäneet 3-0 numerot.

Toisesta erästä muodostui taas kerran vaikea Karhuille. Erä ehti vanheta vain 41 sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä ensimmäisen kerran ohi Karhujen maalilla pelanneen Tomi Bergendahlin. Heti seuraavassa vaihdossa kotijoukkueen Joni Halminen sai kahden minuutin rangaistuksen. Jäähyä ehti kulua vain 30 sekuntia ja Teemu Kummunmäki oli tuonut vieraat jo maalin päähän. Karhut pääsivät hiljalleen takaisin peliin ja Eero Vanhatalo siirsi maalillaan isännät jälleen kahden maalin johtoon. Vieraiden Mikael Jolkkonen iski erän puolenvälin jälkeen illan toisen osumansa. LeBa pääsi taas maalin päähän. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä Karhut onnistui maalinteossa hyökkäysalueen kulmavaparista. Osuma merkittiin lopulta LeBan omaksi maaliksi.

Kolmanteen erään kotijoukkue muutti kentällisiään ja tiivisti samalla puolustusparejaan kahteen. Muutokset toivatkin parannusta Karhujen peliin. Kotijoukkueen Kalle Santanen, Petteri Santi ja Markus Hautaoja iskivät maalit mieheen erän puoleen väliin mennessä ja Karhut oli siirtynyt ottelussa ratkaisevaan 8-3 johtoasemaan. Erän puolen välin jälkeen Miika Sikiö kavensi päätöslukemiksi 8-4.

”Lauantain kotipeli on nyt väännetty. Taululla on 8-4 kotivoittoa, karhulauma sai täydet pisteet sekavasta pelistä”, kommentoi pelin alkua Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Alku pelattiin hyvin. Tuhlattiin siinä muutama paikka. Sitten päästiin halvalla johtoon ja yhtäkkiä taululla oli 3-0. Tuudittauduttiin taas siihen.”

”Painotettiin kyllä erätauolla, että pelin pitäisi parantua. Mitä vielä; kaveri painoi heti ekaan minuuttiin maalin. Sitten ylivoimalla toinen maali. Pystyttiin kuitenkin kasaamaan itsemme siitä karmeasta alusta.”

”Herätettiin kolmanteen erään kokoonpanomuutoksilla. Meillä oli hyviä hyökkäyksiä, mutta ratkaisut olivat huonoja ja tultiin lujaa omiin.”

”Bergendahlin Tomi pelasi maalilla hyvän pelin. Samoin Hautaojan Markus taisteli ja raatoi hyvin. Puolustuksessa Santasen Kalle ja Tammisen Aapo olivat myös luotettavia.”

”Lopputulos on kuitenkin tärkein. Täydet pisteet ja pelataan nyt kolmannesta sijasta”, päättää Kannosto.

Voiton myötä Karhut jatkaa taisteluaan Divarin kolmannesta sijasta ja pudostuspelien kotiedusta. Seuraavaksi joukkue kohtaa huomenna sarjan kärkipaikkaa pitävän SB Welhot kotikentällään.