Karhuilta murskaava runkosarjan viimeinen kotipeli

Divarin runkosarja lähenee loppuaan ja Karhut pelasi tänään viimeisen kotiottelunsa kauden 2016-17 runkosarjassa. Paikalle saapuneet 370 katsojaa saivat todistaa kotijoukkueen upeaa voittoa. Sunnuntaina vastaan asettunut sarjakärki Welhot joutui poistumaan Porin Urheilutalolta 12-5 tappio niskassaan.

Sunnuntain pelistä oli odotettavissa huomattavasti lauantaista vaativampi. Kotijoukkue sai peliin hyvän alun, kun Ville Salonen vei isännät 1-0 maalillaan johtoon reilun neljän peliminuutin jälkeen. Welhot kuittasi avausosuman heti seuraavassa vaihdossa. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit hoitivat osuutensa aina 14 peliminuutille asti. Tuolloin Karhujen Eero Vanhatalo vei isännät jälleen johtoon. Avauserässä ei enää lisäosumia nähty ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Karhujen 2-1 johtonumeroista.

Toiset erät ovat olleet Karhuille vaikeita läpi kauden. Tänään kuitenkin tapahtui pienimuotoinen ihme ja isännät veivät toisen erän nimiinsä suvereenisti 5-2 numeroin. Karhujen maaleista vastasivat Ville Salonen, Benjamin Lepola ylivoimalla, Eero Vanhatalo ja kahdesti erässä osunut Saku Lahtinen. Viimeiselle 20 minuuttiselle siirryttiin kotijoukkueen 7-3 johtoasemista.

Päätöserän alussa Karhujen vahva ilta sai jatkoa, kun heti erän alku minuuttien aikana Aaro Ollikainen ja Joni Halminen iskivät taululle jo 9-3 numerot. Lopulta päätöserä päättyi toisen erän tavoin kotijoukkueen 5-2 voittoon. Koko ottelu näin ollen Karhujen 12-5 kotivoittoon. Päätöserässä Karhuista maalinteossa onnistui kolmesti verkkoa pöllyttänyt Joni Halminen, Ollikainen sekä illan toisen maalinsa viimeistellyt Benjamin Lepola.

”Pelattiin todella hyvin. Parannettiin eilisestä paljon, vaikka odotusarvot olivat kuitenkin korkeat tälle illalle”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Lähtö peliin oli ihan hyvä. Muutama sekavampi vaihto alkuun, mutta siitä päästiin sitten hyvin vauhtiin. Tämä oli kuitenkin kova tasoisin peli pitkään aikaan.”

”Toiset erät ovat olleet meille tuskaisen hikisiä. Tänään toinen erä oli meiltä kuitenkin hyvä. Kyllä kauden aikana pitää edes kerran voittaa yksi kakkoserä kotikentällä. Tasapainoinen erä meiltä.”

”Päätöserässä kaveri painoi päälle heti alusta. Saatiin iskettyä vastaiskuista siihen pari maalia. Peli meni niin kuin haluttiin. Pelattiin kurinalaisesti peliä ja saatiin hyvin onnistumisia vastahyökkäyksistä.”

”Kotietu varmistettiin tällä voitolla. Sijoitus ratkeaa sitten päätöskierroksella. Kyllä minä uskon, että tänään kasvettiin jokainen metrin verran.”

”Rasse oli tänään loistava maalissa. Puolustajat pelasivat kaikki läpi pelin. Halmisen Joni upeasti kolme maalia. Jokainen pakki pelasi erinomaisesti. Ja kyllä nuo hyökkäysvitjatkin löysivät hyvin toisensa edellisen pelin kolmannesta erästä lähtien.”

”Nyt vaan runkosarja päätökseen ja kohti pudotuspelejä”, päättää Kannosto.