Karhujen runkosarja päättyy Niittomiesten vieraana

Runkosarjan päätöskierrokselle mentäessä porilaisjoukkue on hyvissä asemissa. Takana on 25 pelattua ottelua ja Karhut on sarjassa kolmantena taistelemassa tiukasti sarjan kärkipaikoista.

Karhujen runkosarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Limingan Niittomiehet. Joukkueet kohtasivat toisensa helmikuun alussa Porissa. Tuolloin Niittomiehet laittoi Karhut tiukoille siirtymällä 6-5 johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen pelinajan loppua. Karhujen Benjamin Lepola toi porilaiset lopulta tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla ja edessä oli pistejako numeroin 6-6.

Niittomiehet on pelannut hyvän kauden. Ennen päätöskierrosta joukkue majailee runkosarjassa kuudentena 28 sarjapisteellään. Viimeiseen otteluun joukkue pääse kahden vierasvoiton putkessa, kun edellisissä peleissä on kaatunut HIFK (4-8) ja Erä Akatemia (3-7).

Karhut lähtee päätöskierroksen peliin hakemaan täyttä pistepottia seitsemän tappiottoman ottelun putkessa. Viime viikonlopun kotituplassa Karhut kaatoi ensin lauantaina LeBa SB:n (8-4) ja sunnuntaina sarjakärki Welhot (12-5) joutui poistumaan Urheilutalolta tappioniskassaan.

Lisäväriä päätöskierroksen otteluihin tuo pistepörssin voitosta taistelevien Benjamin Lepolan ja Welhojen Pauno Kajoksisen taistelu. Molemmilla pelureilla on kasassa tällä hetkellä 62 tehopistettä. Lepola pitää pistepörssin ykköspaikkaa tehtyjen maalien ansiosta.

Lauantaina laitetaan Divarin runkosarja pakettiin. Millaisilla fiiliksillä joukkue matkaa Niittomiesten vieraaksi valmentaja Jani Kannosto?

”Lauantain riemua ennen pleijareita viritellään pitkällä pelireissulla pohjoiseen. Mennään laittamaan runkosarja pakettiin ja aletaan latautumaan pleijareihin, jotka alkavat sitten heti keskiviikkona Porissa.”

”Mutta ennen keskiviikkoa on todellakin vielä pelattavaa, koska Karhulaumalla on pienet mahdollisuudet nousta jopa toiseksi. Se ei kuitenkaan ole omissa käsissä vaan tarvitaan hiukan muiden apuja.”

”Motivaatiota riittää varmasti jokaisella pelurilla, ettei mene ihan turistireissuksi koko lauantai.”

Ensimmäisessä kohtaamisessa Niittomiehet aiheuttivat Karhuille harmaita hiuksia. Miten karhulauma hakee voiton pohjoisesta?

”Karhulauma pelasi hieman kurittomasti ja löysästi kotipelissä Liminkaa vastaan. Nyt siis asenne sekä oma tiivis viisikkopeli nousevat suurimpaan rooliin pelissä.”

”Kotijoukkue on esiintynyt kotipeleissään todella rohkealla pelityylillä ja pitänyt siellä kovaa tempoa peleissään. Sitä samaa varmaan on odotettavissa eli jalat ja pää ei saa jäädä bussiin vaan heti on oltava valmis pelaamaan, kun pilli viheltää.”

”Ajatus täytyy olla mukana pelissä, jotta oma peli lähtee heti rullaamaan. Mielenkiintoinen lauantai odotettavissa, koska pleijariparit valitaan vielä kyseisen illan aikana. Miten siinä käy on vielä monen skenaarion takana. Voittoa ja mahdollista kakkossijaa lähdetään hakemaan.”

Karhujen ja Niittomiesten ottelu alkaa Zemppi Areenalla lauantaina kello 17:00. Ottelun kehittymistä voi seurata esimerkiksi Divarin tulospalvelun kautta.