Divarin mestaruus ratkesi ennätysyleisön edessä

Karhujen Divarikausi finaalien merkeissä päättyi tänään Porin Urheilutalolla, kun Kuopion Welhot haki vierasvoitolla Liigapaikan kaudeksi 2017-18. Paikalle saapuneet 1020 katsojaa saivat todistaa Welhojen 6-5 voittoa. Porilaisjoukkueen pelit jatkuvat seuraavaksi liigakarsinnoissa Rauman Salbaa vastaan.

Kuopiolaisryhmä sai hyvän alun ratkaisevaksi nousseeseen peliin, kun reilun kahden minuutin jälkeen Eero Vepsäläinen siirsi Welhot 1-0 vierasjohtoon. Karhut pääsi pari minuuttia myöhemmin ylivoimalle Tero Korhosen saadessa kahden minuutin jäähyn. Porilaisten ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta Ville Salosen avatessa Karhujen maalitilin. Isäntien kapteeni Kalle Santanen vei Karhut ottelussa johtoon reilut puoliminuuttia Salosen osuman jälkeen. Erän puolenvälin jälkeen Welhojen Aki Kolari iski erän päättäneet 2-2 numerot taululle.

Toisesta erästä muodostui Karhuille synkkä. Ottelun ratkaissut erä päättyi lopulta Welhoille maalein 4-2. Karhujen maaleista vastasivat Kalle Santanen ja Aaro Ollikainen. Kuopiolaiset pääsivät päätöserään 4-6 johtoasemasta.

Kotijoukkue haki läpi päätöserän maaleja. Karhujen harmiksi tänään päätöserässä nähtiin vain yksi osuma. Divarikauden viimeisen maalin sai iskeä runkosarjan pistepörssin nimiinsä vienyt Benjamin Lepola. Lepolan maalin jäätyä erän ainoaksi, päätössummerin soidessa kuopiolaiset pääsivät juhlimaan ottelusarjan voittoa ja liiganousua.

”Tiistai-ilta menossa. Taululla 5-6 numerot. Otteluvoitot Welhoille 3-1. Taulu kertoo aika lähelle totuutta. Pienissä marginaaleissa liikuttiin tässä sarjassa”, kommentoi pelin päätyttyä valmentaja Jani Kannosto.

”Ketutus on todella melkoinen. Minä olen ainakin todella ylpeä Karhulaumasta tällä hetkellä. Tsempattiin, väännettiin, laitettiin itsemme likoon joka hetki. Vaikka pieniä vastoinkäymisiä oli pitkin matkaa niin hyvin taisteltiin.”

”Pelattiin toinen erä tänään todella huolimattomasti. Kaveri sai tehtyä siinä eron. Vastustajalle tuli erässä enemmän vastahyökkäyksiä, kuin koko sarjassa yhteensä.”

”Kopista lähdettiin päätöserään sillä fiiliksillä, että voittoon vielä noustaan. Alettiin saamaan siinä otetta pelistä ja saatiinkin kavennus. En tiedä missä lähellä maalia pallo lopussa kävi, maali jäi kuitenkin puuttumaan.”

”Viime pelin jälkeen naurun ja itkun välinen ero oli hyvin pieni. Nyt taivaan ja helvetin välinen ero on pieni.”

”Nyt saa potuttaa. Pian palataan arkeen, nyt potuttaa 24 tuntia ja sitten aletaan valmistautua seuraavaan sarjaan. Hienoja pelejä on taas tiedossa.”

”Ei tässä kannata selitellä. Pelaajat antoivat kaikkensa ja kaveri oli tuon verran parempi. Ylpeä pitää olla silti omista pojista. Meillä oli mahkuja voittaa, mutta nyt ei ollut meidän vuoro.”

”Pitää kyllä kiittää lopuksi porilaista yleisöä. Harmi, kun ei saatu tarjottua voittoa heille. Toivottavasti saadaan samalla tavalla väkeä hallille, kun aloitetaan maaottelut raumalaisia vastaan”, päättää Kannosto.