Karhuille niukin mahdollinen tappio

Salibandyliigan kolmannesta karsintaottelusta muodostui maalin peli. Tällä kertaa nuori Karhulauma haastoi loppuun asti liigajoukkueen, mutta vierasvoitto jäi saamatta. SalBan Mikko Viitanen johdatti hattutempullaan kotijoukkueen 5-4 voittoon.

Ottelun avauserästä muodostui toisen ottelun tavoin vähämaalinen. Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana nähtiin vain yksi maali, kun kotijoukkueen Antti Keskitalo onnistui käyttämään ylivoiman hyväkseen. Avauserä päättyi siis SalBalle 1-0.

Toisessa erässä maaliverkkoja paukutettiin kaikkiaan kuusi kertaa. Karhut nousivat erän alussa tasoihin B-juniori-ikäisen Petteri Santin maalilla. SalBa kuitenkin kuittasi osuman reilua minuuttia myöhemmin. Karhujen Benjamin Lepola tasoitti lukemiksi 2-2 Kalle Kujansuun saalistaessa syöttöpisteen ajassa 26:58. Tämän jälkeen SalBa iski pallon kahdesti Karhujen maaliin Keskitalon ja Viitasen toimesta ja peli oli kotijoukkueelle 4-2. Karhujen Aapo Tamminen iski erän viimeisen maalin ja päätöserään siirryttiin kotijoukkueen 4-3 johtonumeroista.

Päätöserässä Karhujen takaa-ajo koki kovia, kun SalBan Mikko Viitanen iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman vastaiskun päätteeksi korkealla mailalla Karhujen maaliin. Hieman ennen erän puoliväliä Lepola toi Karhut maalinpäähän. Lepola iskemä ylivoimamaali jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi.

Voiton myötä SalBa siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon. Seuraava ottelu pelataan maanantaina Porin Urheilutalolla kello 18:30.

”Todella pienet marginaalit olivat tänään. Nyt hävittiin maalilla tämä taistelu. Sota kuitenkin jatkuu heti maanantaina”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Nyt alkaa valmistautuminen seuraavaan peliin. Vielä pitää parantaa tuota omaa tekemistä.”

”Seuraavassa pelissä laitetaan kaikki likoon, mitä puseroista vielä löytyy. Se on joka tapauksessa viimeinen kotiottelu tällä kaudella, niin nyt tarvitaan kotikatsomo täyteen kannustamaan meitä voittoon”, päättää Kannosto.

Benjamin Lepola 2+1
Petteri Santi 1+1
Aapo Tamminen 1+0
Eero Vanhatalo 0+1
Kalle Kujansuu 0+1
Rasmus Österman 17 torjuntaa

Neljäs karsintaottelu pelataan siis Porissa maanantaina. Otteluun voi ostaa ennakkoon lippuja Kahvila Porittaresta (Porin Urheilutalo) pelipäivän kello 13:00 asti.