Vaasa edelleen vaikea paikka Karhuille

Karhujen sunnuntainen visiitti Botniahalliin ei tuonut kaivattua voittoa. Pelin hahmoksi nousi neljä tehopistettä saalistanut SB Vaasan Tero Saaristo. Kasitien derbyn toinen osa päättyi lopulta kotijoukkueen 8-5 -voittoon.

Ottelun avauserästä muodostui Karhuille vaikea. Peli oli ehtinyt vanheta tasan viisi minuuttia, kun kotijoukkueen Kari-Matti Viinamäki aloitti maalinteon. Karhut pääsivät iskemään avausjakson toisen osuman, kun Petteri Santi onnistui ohittamaan Mikael Aromaan kauden kuudennella maalillaan. Botniahallissa avauserässä juhli tämän jälkeen enää kotijoukkue. Ensin Joona Kukko vei isännät 2-1 -johtoon ja erän päätösminuutilla Jesse Palmberg onnistui ylivoimalla iskemään erän päättäneet 3-1 -numerot taululle.

Karhujen tuska jatkui heti toisen erän alussa. Ensin Viinamäki iski pelin toisen maalinsa ja reilut pari minuuttia myöhemmin pelin hahmoksi noussut Tero Saaristo onnistui ohittamaan Rasmus Östermanin viidettä kertaa. Karhut vaihtoivat samassa ajassa maalivahtia ja tolppien väliin asteli Tomi Bergendahl. Erän toisella puoliskolla Karhut pääsi peliin paremmin mukaan kahdella kavennusosumallaan. Ensin Markus Hautaoja onnistui Eero Vanhatalon syötöstä ja hetkeä myöhemmin verkkoja venytti Janne Kuusiluoto Matti Rössin saalistaessa syöttöpisteen. Päätöserään siirryttiin SB Vaasan 5-3 -johtoasetelmista.

Päätöserässä Karhut onnistui kirissään. Erän alkuminuuteilla ensin Eero Harjula kavensi tilanteeksi 4-5. Vaasan 5-1 -johtolukemat sulivat pelin 48 peliminuutilla, kun ylivoimalla ollut Karhulauma tasoitti pelin. Aaro Ollikainen onnistui toisessa ottelussa peräjälkeen ylivoimalla. Pelin viimeinen kymppi oli tänään kuitenkin kotijoukkueen. Rasmus Nyströmin ja Tero Saariston maaleilla tulostaululle syntyivät lopulta kotiyleisön riemuksi 8-5 -päätösnumerot.

- Alku oli rikkonainen. Ensin pelin alkuun maali Vaasalle ja sitten pari jäähyä. Tänään oli vastassa kyllä todella hyvä joukkue. Meillä siinä avausjaksolla sakkasi erikoistilanne pelaaminen pahemman kerran, kommentoi Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund avauserää.

- Toisen erän alku alkoi vaikeasti. Heti alkuun jäähy ja pari takaiskua. Kotijoukkueen 5-1 -osuman jälkeen päästiin paremmin peliin mukaan. Onnistuttiin loppuosa pelistä hallitsemaan palloa. Saatiin vielä pari kavennusmaalia ennen kolmatta erää.

- Tänään kävi tyypillisesti, kun ensin päästiin tasoihin työn ja tuskan kautta niin kaveri kuittaa. Kyllä päätöserässä tasoitusta vielä haettiin, mutta ei se enää uponnut.

- Positiivista oli, että saatiin pallollista peliä parempaan suuntaan tiistaista.