• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut matkaa sunnuntaina Vaasaan


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Mustasaaren Botniahallissa kohtaa sunnuntaina kaksi tappioputkiin ajautunutta joukkuetta. Karhuilla on alla kolme tappiota ja kotijoukkue SB Vaasalla putki on yhden ottelun pidempi. Sunnuntaina siis varmuudella toisen tappioputki katkeaa kasitien derbyssä.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen runkosarjassa pelattiin Porissa lokakuun puolessa välissä. Tuolloin Karhujen juhlaottelussa taisteltiin samalla Suomen Cupin jatkopaikasta. Porilaisjoukkueen matka Cupissa jatkui 7-5 -kotivoiton turvin.  Pelin tehokkaimpina häärivät kolmen pisteen Matti Rössi (Karhut) ja Joona Kukko (SB Vaasa).

Vaasa lähtee sunnuntaina kuudenteen peräkkäiseen kotiotteluun neljän ottelun tappioputkessa. Joukkue pelasi viimeksi viime viikon lauantaina Tiikereitä vastaan. Sarjanousija haki Vaasasta pisteet 10-7 -vierasvoitollaan. Viimeisestä seitsemästä ottelusta sunnuntain isännillä on vain kaksi voittoa.

Vaasan pistelinko on ollut Divarin pistepörssin kärjessä majaileva Tero Saaristo. Saaristo on merkkauttanut 17 pelaamaansa otteluun 39 tehopistettä. Takana tilitukea antavat Kevin Nylund ja Kari-Matti Viinamäki. Saaristo ja Viinamäki ovat iskeneet kahdestaan peräti 46 osumaa. Maalilla Mikael Aromaa on ollut ykkösmaalivahdin paikalle reilun 77 torjuntaprosentilla.

Karhut puolestaan lähtee toiseen otteluunsa uuden päävalmentajan alaisuudessa. Joukkue teki tiistaina tuloksettoman vierailun Turkuun, kun kotijoukkue FBC piti pisteet itsellään 7-6 -numeroin.

- Eka peli nyt takana. Videoita ollaan katsottu tiistain Turun vierailulta. Siellä oli muutamia pallottoman pelin virheitä. Koitetaan saada niitä pois pelistä Vaasassa, kommentoi pelin kynnyksellä päävalmentaja Pekka Nylund.

- Omaa pallollista peliä koitetaan parantaa Vaasassa. Hyvää erikoispelaamista koitetaan pitää samalla tasolla, että saataisiin sitä kautta myös onnistumisia.

- Vaasa on ollut aina todella vaikea paikka pelata. Aktiivinen ja aggressiivinen joukkue on tulossa vastaan. Luvassa on taatusti kova peli niin henkisesti kuin fyysisesti, päättää Nylund.

SB Vaasan ja Karhujen välinen kasitien derby alkaa Botniahallissa sunnuntaina kello 15.00. Ottelun kehittymistä voi seurata Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös