• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sarjakärki vieraaksi Nylundin kotidebyyttiin


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina Poriin saapuu Divarin kärjessä majaileva M-Team. Lauantain ottelu on samalla Karhujen uuden päävalmentajan Pekka Nylundin ensimmäinen kotiyleisön edessä.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun lopulla Ruskeasuolla oli M-Teamin juhlaa. Kotijoukkue piti pisteet tuolloin numeroin 8-4. Pahiten Karhulaumaa kuritti tehot 3+1 iskenyt Simo Paulaharju. Joukkueen maalilla pelannut Simo Metsikkö onnistui ottelussa myös erinomaisesti.

Sarjakärki M-Team saapuu Poriin 5-4 -rangaistuslaukaustappio niskassaan. Joukkueen viiden ottelun pituinen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun paikallisottelu EräViikingit Akatemiaa vastaan venyi aina rankkareille asti.

Helsinkiläisryhmä on ollut kauden ensimmäisellä puoliskolla yksi sarjan tehokkaimmista joukkueista. Ainoastaan NST ja SB Vaasa on iskenyt otteluissaan enemmän maaleja kuin M-Team. Samaan aikaan joukkueen peräpää on myös pitänyt ja joukkueelle on tehty toiseksi vähiten maaleja. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä on myös tasaista. Piikkipaikkaa pitää 26 tehopisteellään Antti Itkonen. Pisteen perässä hengittävät Simo Paulaharju ja Janne Makkonen. Maalilla suurimman vastuun on kantanut Marcel Straubhaar reilun 79 torjuntaprosentilla.

Karhut lähtee lauantain otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Joukkue kävi viime sunnuntaina Vaasassa, josta tuomisina oli 8-5 -vierastappio. Porilaisjoukkueelle ottelun ensimmäinen puolisko oli vaikea ja joukkue olikin ottelussa häviöllä pahimmillaan neljällä maalilla. Päätöserässä Karhulauma onnistui nousemaan tasoihin, mutta viimeisen kympin aikana isännät tekivät voittoon oikeuttaneet maalit.

Viikolla joukkueessa on ollut poissaoloja sairastelujen kanssa, joten kokoonpano saadaan kasaan lauantaina. Viikonlopun otteluista Karhujen kokoonpanosta varmuudella puuttuu pelikiellossa oleva Matti Rössi. 

- Kaksi vierastappiota on nyt takana. Siellä on kuitenkin positiivisia merkkejä siitä, että peli on koko ajan parantunut, kommentoi pelin aattona Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.

- Tällä viikolla ollaan yritetty viedä peliä entisestää eteenpäin. Ollaan keskitytty pienten asioiden korjaamiseen. Haastava viikko ollut kuitenkin kyseessä, kun on noita sairasteluja ollut joukkueessa.

- M-Team on yksi sarjan parhaista joukkueista, eivät he turhaan sarjaa johda. Joukkueesta löytyy paljon kokemusta liigasta ja he ovat kovia pelaajia Divariin.

- Lähdemme parantamaan peliä yleisesti. Odotettavissa on todella kova peli meille. Kotiyleisö helpottaa meidän pelaamista, kun matkustuksen rasitukset poistuvat. Samalla tietenkin saadaan kotiyleisöstä lisää virtaa omaan tekemiseen.

Pelin tauoilla kannattaa käyttää hyödykseen Kahvila Porittaren loistava tarjonta.

Karhujen ja M-Teamin välinen Divaritaisto alkaa Porin Urheilutalolla lauantaina kello 17:00. Tervetuloa kannustamaan porilaisjoukkue kotivoittoon!

Lue myös