Karhut mahalaskulla maaottelutauolle

Porilaisjoukkueen vierailusta Ouluun muodostui kaksijakoinen. Ottelun avauspuolisko oli Karhuilta tehokas. Pelin ratkaissut loppuosa meni kotijoukkueelle täyden pistepotin kanssa maalein 7-6.

Ottelun avauserässä nähtiin vain kaksi osumaa. Molemmista maaleista vastasi porilaisjoukkue. Ensin puolustaja Tuomas Puisto onnistui iskemään ottelun avausmaalin hetki OLS:n jäähyn päättymisen jälkeen. Erän toinen maali syntyi niin ikään OLS:n maalilla pelanneen Vinski Kivilompolon selän taakse. Tomi Jerkku pääsi Kivilompolon kanssa nokikkain ja onnistui ohittamaan maalivahdin rystylaukauksellaan.

Toisen erän alkuun kotijoukkue OLS sai kavennuksen, kun Karhujen maalinedustalle jäänyt Tatu Kiipeli iski pallon ohi Roope Mutkan. Kavennuksen jälkeen Karhut iski pallon vajaan kahden minuutin aikana kolmesti OLS:n maaliin. Juha Tikan, Aaro Ollikaisen ja Tomi Jerkun toimesta tulostaululle oli syntynyt nopealla tahdillä 1-5 -vierasjohto. Kotijoukkue otti aikalisän ja samalla kääntyi ottelun kuva. Kotiyleisöä keltapaitainen OLS huudatti erässä vielä kolme kertaa. Petri Niemelän, Tatu Kiipelin ja Ville Turulan maaleilla päätöserään siirryttiin 4-5 -vierasjohdossa.

Karhut pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla. Erä ehtikin vanheta vain 25 sekuntia, kun Tuomas Puisto siirsi Karhut jälleen kahden maalin johtoon. Tähän porilaisjoukkueen ilon aiheet ottelussa päättyivätkin. Kotijoukkue vyörytti hyökkäys toisensa jälkeen kohti Mutkan maalia. Ensin Kiipeli viimeisteli hattutemppunsa ajassa 42:07. Kotijoukkue pääsi tasoihin Olli Wikstedtin maalilla, kun ottelua oli jäljellä reilut 13 minuuttia. Ottelun voittomaalista vastasi kotiyleisön riemuksi Mika Kaitera.

Ottelun hahmoja olivat kotijoukkueen Tatu Kiipeli, joka viimeisteli hattutempun sekä peräti viisi maalia syöttänyt puolustaja Otto Kurronen. Karhuilta tehokkaimmin ennen maaottelutaukoa häärivät tehot 2+1 iskeneet Tomi Jerkku ja Tuomas Puisto.