Karhut näpäytti 8-3 voitolla ÅIF:n nousuaikeita

Sipoon ÅIF:llä oli runkosarjan päättyessä kuusi yli 20 pisteen pelaajaa ja Karhuilla liigassa viisi. Viritelmät ennen ensimmäistä karsintaottelua oli Karhujen ja ÅIF:n kesken monella tavalla tasan divariaikojen muistoinakin. Sitten nosteeseen pääsi Benjamin Lepola ja Karhut pääsi näpäyttämään perjantaina kotihallissa vieraitaan 8-3 (2-1, 2-2, 4-0).

- Vielä ei hymyilytä, mutta huojentuneina katsomme sunnuntain seuraavaan kohtaamiseen, valmentaja Juha-Petri Kujansuu kiteytti fiilikset.

Vieläkään Karhut ei selkeästä voitosta huolimatta silti kyennyt pelaamaan ehyttä peliä. Toisen erän virheet ja köntystely on jatkoa ajatellen opittava pois. Samoin hätäily, sillä maalipaikkoja tarjottiin enemmänkin.

- Ensimmäinen erä oli täysin Karhujen hallussa, mutta toisessa jäätiin jälkeen heti kun seisoskeltiin.

Pelaajat itse eivät jämähtämistään tunnu tiedostavan. Nyt kolmanteen erään kuitenkin ryhdistäydyttiin. Siinä auttoi vastustajan 5-minuuttinen jäähy toisen erän loppuminuuteilla ”Mailan heittämisestä”.äIF ei ymmärtänyt lainkaan tuomareita, vaan he tulkitsivat tapahtuneen enemmänkin mailan putoamiseksi.

- Tuomarit olisivat voineet tulkita joustavammin, ÅIF:n riveissä tsemppiä sinnikkäästi luonut mutta rankkarissa epäonnistunut MIro Herlin totesi pelin jälkeen.

Jäähyn aikana Karhut oivalsi hetkensä koittaneen ja takoi Lepolan ja Ville Salosen loistavalla yhteistyöllä kolmen maalin putken ja tilanteeksi 7­-3. Neljännen maalinsa Lepola pääsi vielä tekemään Markus Hautaojan syötöstä 45. peliminuutilla. ÅIF päätyi vaihtamaan maalivahtia, mutta siinä vaiheessa Karhuilla oli jo varaa himmailla.

- Salosen kenttä vakuutti läpi pelin ja maalissa Roope Mutka venyi hyvin, muisti Kujansuu kehua.

Karhujen tehot: Benjamin Lepola 4 + 0, Ville Salonen 1 + 2, Kalle Santanen 1 + 2, Eero Harjula 0+2, Tomi Jerkku 1 + 0, Juha Tikka 1 + 0, Markus Hautaoja  0+1 ja Tatu Ruohonen 0+.1.

Seuraava peli Karhut –ÅIF sunnuntaina 7.4. kello 19 alkaen Sipoossa ja 9. huhtikuuta klo 19 jälleen Porissa.