Maalin tappiot kummittelevat Karhuja

Lauantainen Divari-vääntö EV Akatemian ja Karhujen välillä tarjosi jälleen karvasta kalkkia porilaisjoukkueelle. Vaiherikkaan päätöserän jälkeen Karhut matkasi kotimatkalle maalin tappio niskassaan.

Ottelun alku oli Karhuille synkkä. Pelin ensimmäisellä minuutilla isännät heiluttivat ensimmäisen kerran maaliverkkoa Arvid Vonkin selän takana Konsta Kupelan toimesta. Jatkoa seurasi ottelun neljännellä peliminuutilla Joona Salmen lisätessä isäntien johdon kahteen maaliin. Karhut onnistui kuittaamaan maalin kuitenkin nopeasti, kun Eero Vanhatalo aloitti vieraiden maalien teon. Erän puolen välin jälkeen Karhut pääsi tasoittamaan Janne Kuusiluodon ylivoimamaalilla tilanteeksi 2-2. Erän päätösnumerot 2-3 iski Vanhatalo Kuusiluodon syötöstä.

Toisen erän alku oli avauserän tavoin painajaismainen Karhuille. Vajaaseen kolmeen minuuttiin kotijoukkue oli ensin tasoittanut pelin Kupelan illan toisella maalilla ja heti perään Lauri Laineen maalilla siirtynyt pelissä 4-3 -johtoon. Erän puolen välin molemmilla puolilla joukkueet pääsivät vuorollaan yrittämään maalin tekoa ylivoimalla. Ensin Karhut kesti oman alivoimansa ja hetkeä myöhemmin joukkue onnistui hyödyntämään oman ylivoimansa toistamiseen. Eero Vanhatalon illan kolmas maali syntyi, kun pelikellossa oli reilut 31 minuuttia. Ottelun ratkaisu siirtyi päätöserään, kun summerin soidessa taululla komeili 4-4 -lukemat.

Karhut tarjoili päätöserän alkuun kotijoukkueelle mahdollisuuden, kun Vanhatalon veljekset miehittivät jäähyaition. Jälkimmäisen rangaistuksen aikana Juho Niinikoski vei EV Akatemian pelissä jälleen johtoon. Tämän jälkeen kaukalossa alkoi oikea ilotulitus, jonka mahdollisti kaksi viiden minuutin rangaistusta. Ensimmäisen vitosen sai isäntien Ilkka Mutanen. Karhut paukautti jäähyn aikana kolme kertaa pallon maalin perukoille. Kahdesti osui Vanhatalo ja kertaalleen Ville Salonen. Heti ylivoiman päätyttyä Karhut lisäsi johtoaan vielä lukemiin 5-8 Heikki Vanhatalon maalilla. Karhujen kolmen maalin johto tuntui hetkellisesti hyvältä, kunnes porilaisten Tuomas Huhtalalle tuomittiin viiden minuutin rangaistus reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria. Kotijoukkue vyöryi maali kerrallaan kohti Karhuja ja lopulta myös ohi. Pelin päätösnumerot 9-8 iski vain kahdeksan sekuntia ennen täyttä peliaikaa EV Akatemian Lauri Laine.

- Ihan hyvä peli oli meiltä siihen asti, kunnes keltapaitainen joukkue veti ässän hihasta. Ei voi kuin ihmetellä. miten he voivat nähdä tilanteet täysin erilailla, mitä muuta hallissa olijat näkivät. Eikä helpota yhtään, kun pelin aikana Kuusiluodon Janne saa kyynerpäästä päähän ja vastustajalle ei tule edes jäähyä. Tuolla tuo Janne nyt voi todella huonosti kopissa, todennäköisesti aivotärähdys siitä iskusta seurasi, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.