Karhuille maalin tappio lauantaina

Joulutauolle lauantain ottelun myötä siirtynyt porilaisjoukkue koki sarjakärkeä vastaan niukan 5-4 -vierastappion. Ottelun ratkaisu nähtiin reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Karhut sai otteluun salama-alun, kun pelikello oli ehtinyt vierähtää eteenpäin vain 18 sekuntia. Paavo Kankaanpään laukaus upposi Jymyn maaliin ohi Ossi Lallukan. Kankaanpään kauden toiseen maalin syöttöpisteen saalisti Kalle Santanen. Kotijoukkue Jymy tasoitti pelin seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Niko-Arttu Perälä ohitti kauden ensimmäistä peliään pelanneen Tomi Bergendahlin. Tasoituksen jälkeen erässä nähtiin vielä yksi osuma. Kotiyleisön riemuksi Jymyn maalipörssin kärki Erik Härkönen vei isännät ottelussa 2-1 -johtoon.

Toisessa erässä joukkueet etenivät tasatahtiin. Reilun neljän peliminuutin jälkeen Karhut nousi ottelussa tasoihin Juuso Aholan maalilla. Hetkeä myöhemmin Karhuille tarjottiin mahdollisuutta mennä ylivoimalla ottelussa uudelleen johtoon. Sitä mahdollisuutta porilaisryhmä ei onnistunut käyttämään, vaan jäähyn aikana onnistuikin kotijoukkue. Joona Kukon alivoimamaalilla Jymy siirtyi ottelussa 3-2 -johtoon. Erän puolenvälin jälkeen Jymy lisäsi johtonsa kahteen maalin Eemeli Peltosen maalilla. Karhut nousi erässä vielä maalin päähän, kun Roni Tuomela ohitti Lallukan. Päätöserään siirryttiin siis kotijoukkueen 4-3 -johtoasemista.

Päätöserän toisella peliminuutilla Karhut onnistui tasoittamaan ottelun toistamiseen. Kauden ensimmäisen maalinsa iskenyt Matti Vapaniemi onnistui Ville Salosen esityöstä. Vapaniemen maalin jälkeen kotijoukkueelle tarjoiltiin mahdollisuutta ratkaista ottelu ylivoimalla. Karhuille tuomittiin erässä kaikkiaan kolme kahden minuutin rangaistusta. Joukkue kuitenkin taisteli alivoimat onnistuneesti. Erän ainoa maali nähtiin, kun pelikellossa oli pelattuna 56:21. Kotijoukkueen Miikka Honkaniemi iski voittomaaliksi jääneen 5-4 -osuman Karhujen verkkoon siirretyn rangaistuksen aikana.