Tahraton kotivoittojen putki sai jatkoa

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori

FBT Pori yltyi maali-ilotteluun kolmannessa erässä, Rangersin metsästäessä kiihkeästi kavennusmaaleja

FBT:n viime kotiottelun AFC Campusta vastaan nähneet osasivat odottaa, että torstaina Urheilutalolle saapuvan Rangersinkaan yli ei juosta puolivaloilla. Ottelun alkuhetkistä lähtien näyttikin siltä, että juoksutustaktiikan oli valinnut vierasjoukkue Rangers. Kahdella kentällä pelanneen vierailijan onnistui luoda useita puolittaisia vaaratilanteita kulmapyörityksiensä seurauksena. Avauserä tuotti molemmille joukkueille yhden maalin ja yhden merkinnän tuomarien jäähyvihkosiin, joten aika tasaisissa merkeissä mentiin.

FBT:llä oli varsinkin avauserässä ongelmia koko kentän puolustamisessa ja katsomovalmentaja Jari Vahteran kommentti erän jälkeen kuvasikin ensimmäistä erää hyvin.
- Kauden huonoin erä, Vahtera puhisi harppoessaan kohti kotijoukkueen pukukoppia.

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua. Kotijoukkueen sisäisen maalipörssin kärkinimet, hyvään vireeseen viime otteluissa yltänyt Mikael Boelius ja Miikka Läntinen paukuttivat kaksi maalia mieheen. Aivan erän lopulla tullut Rangersin kavennus lukemiin 6-3 antoi viitteitä siitä, että ottelu ei ollut vielä ohi.

Tolpat Bergendahlin kavereita

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli ryminällä. Kokoonpanomuutoksilla höystetty ja kovaa karvannut Rangers värkkäsi kavennusmaalin heti erän ensimmäisellä minuutilla.
Ottelun aikana vierasjoukkue testasi maalivahti Tomi Bergendahlin ja maalipuiden ystävyyssuhdetta useampaan otteeseen. Onnettaren tuomio oli tällä kertaa selvä - kavereita ollaan.

Kotijoukkue oli hetken hätää kärsimässä, mutta ahdinkoon löytyi yllättävä pelastaja.
Peruspakiksi kauden otteluissa profiloitunut Mikko Raivio johti palollisena kotijoukkueen hyökkäyksen vastustajan maalin taakse. Toimistostaan Raivio löysi ovelalla syötöllä maalin kulmalle hiipineen Hannu Katilan ja FBT:n johto kipusi jälleen kolmeen maaliin.

Boelius nakutti ennen erän puoliväliä hattutemppunsa täyteen, lisäten kotijoukkueen johtoa. Kolmannessa erässä tapahtunut Miikka Läntisen loukkaantuminen pakotti Ismo Läntisen kokoonpanomuutoksiin, mikä sytytti puolitoista erää pienellä peliajalla tahkonneet Juha Tikan ja Teemu Helinin todelliseen maali-ilotteluun. Vierasjoukkue Rangers jahtasi riskillä kavennusosumaa ja tehokaksikko pääsi namuttelemaan kaksi makeaa vastaiskumaalia.
Kotijoukkue rankaisi liukuhihnalta tulleista ylivoimahyökkäyksistä kiitettävällä prosentilla ja ottelu oli sitä myöden selvä.

Lukemin 12-5 tullut voitto tarkoitti sitä, että FBT:n sarjajohto kasvoi kuuteen pisteeseen ottelu vähemmän pelanneeseen Indiansiin. Runkosarjaa on jäljellä vielä kuuden ottelun verran, joista kolme FBT Pori pelaa kotonaan. FBT Pori kohtaa seuraavaksi molemmat sarjanousijajoukkueet, kun tulevana sunnuntaina porilaiset matkaavat ISB:n vieraaksi Ilmajoelle ja ensi viikon perjantaina hyvään kevät vireeseen virittäytynyt FBC Turku saapuu Porin urheilutalolle.

FBT:n tehomiehet: